Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Klíč ve dveřích

25. 11. 2000
0
0
655
Autor
Erica

Stalo se, a možná to není ani tak zajímavé...

Jedu si pro pár věcí. Je teplé dubnové odpoledne. Odešla jsem jen na pár týdnů, abych mu dala prostor k přemýšlení. A sobě taky. Vystoupím z výtahu a strkám klíč do dveří. Nejde to. Brání mi v tom jeho klíč. Je vevnitř. Zvoním. Zvoním. Možná už jste to zažili. Určitě jste o tom slyšeli. A najednou se to stane vám. Stojíte přede dveřmi, ve kterých je klíč. Sedám si na studené schody, protože vím, že musí vyjít ven. Jsem klidná. V hlavě mám prázdno. Totální. Vstanu a opět držím prst na zvonku. Něco ve mě /hrdost?/ mi brání kopat do dveří.Jen zvoním. A potom se otevřou dveře. "Mám návštěvu". Vrazím dovnitř a utíkám do kuchyně a potom do ložnice. /Myslela jsem, že návštěvy sedí obvykle v kuchyni./ Ale ona sedí na posteli. Ve žlutých teplácích a bílém tričku. /Taky vám v hlavě zůstávají "nepodstatné" detaily emotivně vypjatých situací?/ Okamžitě se postaví. Nedokážu ji praštit. Později toho budu litovat /pořádné facky/. "Seber se a vypadni!" Mlčí. Nějak mi nedochází, že návštěvy obvykle nesedí v teplácích na vaší posteli. "Seber se a vypadni!" "Nepůjde nikam!" A teprve teď, po jeho slovech, se mi stáhne žaludek. Roztřesou se mi kolena a opřu se o zeď. Ještě dlouho budu vidět její úsměv, který se ji objevil na tváři, když se jí zastal. Já jsem ta, která prohrála. Ve vlastní posteli, pro tento okamžik a několik dalších dnů a nocí. Budu si to dlouho pamatovat. A ona si bude dlouho pamatovat tohle malé vítězství /malé, ale podstatné/. I když už bude po všem. Bude se jím utěšovat ve své prohře. Tehdy jsem zůstala, v ten okamžik a několik dalších dnů a nocí. Ve Tvé posteli.
Miracleion
11. 12. 2000
Dát tip
Díky, -jIKo- (to jsem ale pěkně zprznil tvoůj nick). Suchar Míra

JiKo
11. 12. 2000
Dát tip
Prznitel nicků :-) : suše jako že mi vyschlo v krku a nejsem schopen nic jen opakovat po tobě:-))

Miracleion
11. 12. 2000
Dát tip
Ach so, herr JiKo. ÓbrSucharFýrer Zauberion

JiKo
09. 12. 2000
Dát tip
Suše jako Miracle

Miracleion
01. 12. 2000
Dát tip
Strašně mne zaujal styl, jakým to píšeš - komentáře, neemotivní, trefné a přitom zdůrazňující právě napjatost okamžiku. K tématu se nemohu vyjádřit, protože mám dojem, že by to byla neúcta k faktu, že je to pro tebe velmi osobní zážitek...

StvN
26. 11. 2000
Dát tip
Na životní moudra jsem ještě mladej, ale už jsem o tom přemýšlel, o lásce a tak. On asi nevěděl co to je a od takovjch nemůžeš čekat moc milejch překvapení.

J
25. 11. 2000
Dát tip
Situace jako ve filmu. Nu což, život píše mnohdy barvitější scénáře než film. Zbývá poučení - asi nebyl to ten pravý a tak seber se a raduj! I když ono se mi to říká...tohle jsem sama nazažila. Budoucnost Ti dává novou příležitost a ty HLEDEJ v druhých taky SEBE SAMA.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru