Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

13

26. 11. 2000
1
0
702
Autor
Pimpilim

Vešla dovnitř, Zlato, jdem na to, řekla. A tak se stalo, že hledím do blba. Omlouvajíc se, že je opilá, usedla a prohlásila docela střízlivě onu větu ještě několikrát, hledíc vždy mým směrem. Když jsem odcházel, otočila se noc na někoho jiného. Od té doby se škaredých opilých nocí bojím. I když vím, že žiji ve škaredém uplakaném království, které pláče celý měsíc, aby mohlo jen jeden den svítit radostí.
Pimpilim
30. 11. 2000
Dát tip
blahovey: aspon ted vim, ze tu nejsem jen tak marne, kdyz aspon nekoho uvedu do rozpaku :) pimpilim p.s. dik za tip

bláhovey
29. 11. 2000
Dát tip
máš ho tu :-)) víš, zatím nikdy jsem se autora na záměr neptal, to jenom Ty mě uvádíš do rozpaků :-))

Pimpilim
28. 11. 2000
Dát tip
blahovey: no vlastne ti ani nedokazu rict, jestli to metafora je nebo ne - ve skarede opile noci jsou skaredi opili lide, tim, kdyz jsem poprve to slovo pouzil, jsem chtel ukazat, ze jsem byl v te spatne casti sveta ci jak to nazvat, proste v noci, skarede a opile navic ted s odstupem casu si presne neuvedomim vsecky sve tehdejsi pocity az do detailu, precejen to je uz rok, co jsem to napsal a co se mi to prihodilo pimpilim p.s. o tipy by se nikdo nemel hlasit, jestli si myslis, ze je tohle hodno tipa, tak mi ho proste dej, pokud ne, nedej - ale neptej se me, jak jsem to myslel

Pimpilim
27. 11. 2000
Dát tip
eternale: no tohle izolovane vlastne ani uvaha neni, v tom mas pravdu - jde o to, ze ja si takhle psal celou serii "uvah" do jednoho celku, vis ? taky mi dava trosku praci to tak nejak rozsekat na kousky, ktere tady ted pisu, protoze jinak to tvori jeden celek, tak prosim omluv, kdyz se ti, eternale, jeden z tech kousku nebude zdat jako uvaha; kdyz tak si procti i vsechny ostatni jde o to, co me proste tak nejak napadalo no JIKO: to "zlato, jdem na to", mi jedna "pani" skutecne rekla a ja to vlastne presne cituji, nevymyslel jsem si to

Eternal
27. 11. 2000
Dát tip
Pimpilime, víš tím, že jsem zde napsal, že to není úvaha, jsem vlastně chtěl říci, že to je víc než pouhá úvaha. Určitě se podívám i na další "střípky".

bláhovey
27. 11. 2000
Dát tip
nemyslím si, že by to byl autorův záměr, ale já beru noc doslova, nikoliv jako metaforu a tak je to skvělé... čili poznámka pro autora: není-li noc myšlena jako metafora, přihlaš se u mě o TIPa, ju :-))

Eternal
26. 11. 2000
Dát tip
To není úvaha.

Suppe
26. 11. 2000
Dát tip
eternal má pravdu: neni to úvaha, ale rádobyporno. I když ten konec má cosi do sebe.

clovrdik
26. 11. 2000
Dát tip
jestli je to úvaha, tak to nevím, ale asi jo. ale co vím, že to má něco do sebe, ta forma i volba výrazů se mi líbila.

JiKo
26. 11. 2000
Dát tip
"Zlato, jdem na to" ... opisuješ ohrané!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru