Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

In flagranti

19. 03. 2005
2
0
1299
Autor
Croyance

Přistihla jsem se při strachu. Bála jsem se totiž, že se mi zjevil můj vlastní obraz. Z té strany zrcadla, kterou nevidíme, kterou necítíme, ani nevnímáme, protože nechceme. Protože se bojíme.

Přistihla jsem se při strachu.

 

Na rohu mostu, táhnoucího se přes řeku mého dětství, jsem spatřila odlesk své minulosti.

Stála tam bezelstně, se svěšenými rameny, prosta otázek a plna nevýslovných odpovědí. Dívala se mi zpříma do očí. Ale hluboko v nich byl zmatek, nerozhodnost, malý osobní běs, který chápala jen ona sama. Děsila se sebe. Zpod černé kápě probleskovaly záchvěvy nemohoucnosti, prosycena sírou a sazemi, vypadala jako by právě unikla z pekelných bran. Přebujelá destruktivními myšlenkami, mokvajícími v útrobách jejího bezvědomí, snažila se vyprostit ze zajetí stínu.

Pak jako plamen vyhnaný z domněle poklidného plápolajícího ohně uprostřed lesa, - kdesi ve vzduchu - vybuchla její zkáza.

 

A v mých očích propukl déšť.


DemideBlood
21. 03. 2005
Dát tip
mám strach o cosi křehkého a zranitelného o čem píšeš a dnes nebudu spát, protože koutkem oka jsem v zrcadle zahlédl sám sebe...křehkého a zranitelného...začína krápat...

Croyance
19. 03. 2005
Dát tip
Zajímalo by mne, jaké pocity či dojmy to ve vás vyvolává? Pakliže vůbec nějaké :o)) Děkuji.

vyvolává ve mě pocit souznění,strachu,tajemna... myslím že si to vystihla moc pekne:o) *t

_Psyché_
19. 03. 2005
Dát tip
Bála jsem se totiž, že se mi zjevil můj vlastní obraz. Z té strany zrcadla, kterou nevidíme, kterou necítíme, ani nevnímáme, protože nechceme. Protože se bojíme. děvče, já se takhle jednou viděla jediný pocit, který to ve mě vyvolalo byl strach a hnus

bohus
19. 03. 2005
Dát tip
bolí To...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru