Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mít či nemít

28. 11. 2000
2
0
1322
Autor
Berunka

text Když zavřu oči a soustředím mysl, cítím, jak ve mně klíčí, jak ve mně roste. Můj život najednou dostává smysl, ona však chce mi ho vzít, to je tak sprosté! Ona - ta nelítostná a krutá realita našeho života, co podmaňuje si i můj rozum. Jako by šťastná mohla být jenom ta elita, ta, co dovolit si všechno může, co má i svůj dům. Nemám nic. Snad je srdce plné lásky, z níž každý den tu větší část ti daruju. Nemám nic, z čehož neděláš si pranic žádné vrásky, a proto tě nejspíš tak strašně miluju. A milovala bych stejně i naše dítě. Jenže svět nemá pochopení pro takové, jako jsem já a ty. A ihned odradí tě. Vzduchem se slovo "nerozvážnost" jenom hemží. Mám husí kůži, každý na mě pohled vrhá. Teď neskryla by mě ani mlha nad Temží. Jako ze zlého snu se probouzím a oči otvírám, čelo orosené utírám a pak si uvědomím, že zítra nejspíš k panu doktorovi zavítám. Promiň, miláčku, nemám dost sil čelit světu ...
Honza_P
30. 11. 2000
Dát tip
Krásnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý

Berunka
29. 11. 2000
Dát tip
Albireo: Děkuju za pochvalu. Clovrdik: Něco na tvé kritice bude, zkusím to blíže prozkoumat. Ufo: Je sice pravda, že člověk, který má dost odvahy, pustí se i do riskantního podniku - jako je mít dítě v průběhu školy apod., ale hodně lidem v tom také brání konvence nebo představy okolí...Co si budeme povídat, není to lehké.

zámek
29. 11. 2000
Dát tip
.. souhlas Berunko .. ať uděláš co uděláš .. je to na tobě .. držím pěsti a přeju všecko, co bu- deš potřebovat !!

Albireo
28. 11. 2000
Dát tip
Velice silné! Mimořádný prožitek - Tip a Nejoblíbenější

clovrdik
28. 11. 2000
Dát tip
vnitřně silné, opravdu, ale to zpracování mě až tak moc nenadchlo sloka Vzduchem se slovo "nerozvážnost" jenom hemží. Mám husí kůži, každý na mě pohled vrhá. Teď neskryla by mě ani mlha nad Temží. mi příjde dost kýčovitě pojatá, což je škoda, protože patří k těm nejdůležitějším v celé básni, jak jsem aspoň pochopil.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru