Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Problémy s křížovkou

29. 11. 2000
0
0
1346

dle pravdy


Po čase jsem si konečně našel chvilku, abych si mohl odpočinout při luštění křížovky. V mém případě to nedopadlo přímo jako odpočinek, nýbrž jako zlomyslná hra na nervy drásající mozek.
Načal jsem několik těch čtverečkovaných oblud, ale vždy po doplnění chemických značek prvků a iniciálů slavných osobností jsem byl v koncích. Konečně mi padla do oka ta pravá, (vypadala lehčí než v deníku Metro – pro mimopražské: bulvární plátek rozdáván zdarma pro ranní cestující MHD) – zřejmě pro začátečníky, v které jsem zvládl doplnit většinu prázdných políček. Nejvíce jsem si zapřemýšlel na několika špíčcích autora a ty bych vám rád přiblížil.
Zřejmě nejzajímavější se pro mě stala otázka Manželka duchovního na pět písmen. Časem mi vyšlo, že to je popka. Ačkoli se v rybách příliš nevyznám, odpovědi, která mi vyšla na otázku Kaprovité ryby, jsem příliš nevěřil. Bylo to slovo kapralín. Až po řádném rozhláskování se mi vynořili kapr a lín. Poslední zádrhel mě opravdu dostal. Nevím zdali autor vůbec tušil do jaké souvislosti uvedl řádku a sloupec, ale mně se ta souvislost, která vyšla opravdu nelíbila. Byl jsem již skoro u konce, když mi v řádce s otázkou Co je ombrometr vyšla část slova sra – koměr. Nebyl jsem si ničeho vědom, proto jsem doplnil do sloupce slovo na otázku Ponořit se do četby odpověď včíst. Když jsem to doplnil, sám jsem se zastyděl.
Nakonec jsem usoudil, že místo včíst mohu napsat také vžíti a interpunkcí doopravit slovo. To konečně pasovalo. Dnes už sice vím, že ombrometr je srážkoměr a nic jiného, ale pro jistotu již křížovky neluštím.


Kandelabr
30. 11. 2001
Dát tip
milé...

Katerina
01. 12. 2000
Dát tip
:-)))))

clovrdik
29. 11. 2000
Dát tip
asi se smíchy poombrometruju :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru