Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Velikonoční mord

30. 03. 2005
3
0
1125
Autor
T_lymfocyt

Na počátku bylo slovo, to slovo bylo u Boha, to slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic, co jest. V něm byl život a život byl světlo lidí. To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila. Od Boha byl poslán člověk, jménem Jan. Ten přišel proto, aby vydal svědectví o tomto světle, aby všichni uvěřili skrze něho. Jan sám nebyl tím světlem, ale přišel, aby o tom světle vydal svědectví. Bylo tu pravé světlo, které osvěcuje každého člověka; to přicházelo do světa. Na světě byl, svět skrze něj povstal, ale svět skrze něj povstal, ale svět ho nepoznal. Přišel do svého vlastního, ale jeho vlastní ho nepřijali. Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha. A slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy. Jan 1; 1-14 ----------------------------------------------------------------------------- HEZKÝ PROLOG, JEN CO JE PRAVDA!

Pozdě v noci o Bílé sobotě sedí vyšetřovatel úplně sám ve své kanceláři. Pláče nad fotografiemi zavražděné ženy. Pokládá si stále dokola otázku Proč?. Proč se to muselo stát? Proč to ti lotři udělali? Vrahy vyslýchal mnoho hodin, přesto má pocit, že neví ještě všechno. Šel proto do vazební cely poptat se po dalších informacích.
Cestou se mu v hlavě honilo mnoho myšlenek. Zavražděné bylo osmnáct let. Byla krásná, silná, ale vůbec ne tlustá. Zkrátka taková typická česká selka s výraznými slovanskými rysy. Skoro všichni v její vesnici ji měli rádi. Až se to stalo. Otěhotněla. Od té doby ji naopak každý začal pomlouvat. Mnoho lidí jí dělalo malé i velké naschvály, a to i po porodu.
Ten osudový den, včera, se vracela domů z kostela. Táhla kočárek se svým malým dítětem. Za hospodou narazila na tři opilé mladíky (Opíjet se na Velký pátek – no tfuj! Kam ten náš národ spěje…). Ti se začali po ní sápat a vykřikovat, ať se svlíkne, že je stejně kurva a dělá to s každým, takže to je jedno. Samozřejmě se bránila, ale stejně nakonec podlehla. Strhli z ní oblečení, znásilnili a pobodali nožem, nakonec zbaběle utekli. Záchranáři měli ráno co dělat, aby tak tak zachránili silně podchlazené mimino. A při výslechu se ti násilníci opovážili tvrdit, že zatím vinu necítí, že prý to je jen trest za její hříchy. Tedy až na jednoho a právě k němu vyšetřovatel jde.
Tento nejmladší z nich jako jediný projevil lítost. Pozdraví vyšetřovatele a pláče. Říká, že by se nic nestalo, kdyby byl poslechl maminku a šel místo do hospody na obřady do kostela. Vyšetřovateli se na celé vraždě zdá cosi mystického a přitom vůbec neví co. Zeptá se ho tedy, co mu na celém zločinu připadalo nejpodivuhodnější. Mladý delikvent odpoví: „Ještě teď z toho mám hrůzu. Pořád to mám před očima.“ Opět se rozpláče. Vyšetřovatel ho musí pobízet, aby pokračoval. Viník tedy pokračuje zalykaje se slzami: „Losovali jsme, kdo to s ní bude dělat nejdřív. Ale to není to nejhorší. Byla už mrtvá, ale Tonda ji bodal pořád a pořád. A představte si, co se stalo, když ji Tonda vrazil nůž do ňadra: Vyrazilo jí odtamtud krev a mléko...“

schyza
01. 04. 2005
Dát tip
Jo tak...jo no možná že je to zajímavý, ale mě zhusil už jen ten prolog a to s tim bohem....no fuj...a ten styl se mi taky moc nelíbí, ale co každej máme jiný názory...Takže máš tip

brr...ale napsaný to není špatně... pěknej nick :o)

Griff
31. 03. 2005
Dát tip
svět skrze něj povstal, ale svět skrze něj povstal, ale svět ho nepoznal ...ale jinak víš co - že? Hrozně jsem se smál. Nezlob se jestli to nebyl účel. ...četl jsem to jedné a řvala smíchy. :~)))

Danny
31. 03. 2005
Dát tip
já jsem nějakej unavenej tak čtu "velikonoční mrd"... kliknu na to - a von je to mord...

tak to je teda síla .. . . . Má to něco do sebe a stojí to za zamyšlení

fungus2
31. 03. 2005
Dát tip
Zajímavé**

Jezuita
31. 03. 2005
Dát tip
Moc silné téma pro jednoduché podání.popis je tragicky suchý.

Přeno
31. 03. 2005
Dát tip
No, odpudivý to je dost, ale jinak celkem nic.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru