Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psí modlitba

31. 03. 2005
0
0
1776
Autor
Figo

Ve škole při hodině slohu jsme dostali velice podivné téma, měli jsme napsat práci, která měla být modlitbou zvířete. Přečtěte si jak jsem se s tímto tématem popral…

Pane můj, vyslyš prosby mé. Nedopusť, ať strádám hlady, žízní a zimou. Prosím, ať mám svůj pelíšek, kde mohu své unavené tělíčko složit a odpočinout si.

Hraj si se mnou a cvič mě, ať nemám dlouhé chvíle. Budu pak poslouchat Tvé přání a rozkazy. Nezlob se a buď trpělivý, když hned nepochopím co po mně chceš, ale budu se snažit.

Nevoď mě venku stále na vodítku, nech mě občas proběhnout podle svého. Nedopusť prosím, aby mne porazilo auto, snad se naučím dávat pozor při přebíhání silnice, i když je to těžké.

Ještě Tě prosím, stříhej mou srst opatrně, nůžek se bojím, mám radši kartáč.

Pane, opatruj mé tělíčko s velkou péčí, ať mám dlouhý a pěkný život. Já se Ti za to vděčností, oddaností a poslušností odvděčím.

Až nastane můj čas a budu muset odejít do psího nebe, prosím, zkrať mé utrpení…


Ka_9
23. 07. 2005
Dát tip
Co ti na to řekla Božka?:)

I_v_a_n_k_a
09. 04. 2005
Dát tip
měl jsi pravdu. ale nemyslím si, že tohle se vůbec může brát z hlediska modlitby. to bych já chápala spíš, jako první slova, která by řekl pes, kdyby mohl promluvit....ale psí modlitba?nevím,nezdá se mi to...

Figo
07. 04. 2005
Dát tip
Díky že jste mi napsali, co si o tom myslíte. Já jsem tu učitelku nenáviděl, byla vážně strašná a prej každou chvíli chodí do kostela...

johanne
01. 04. 2005
Dát tip
Moc se mi to nelíbí, ale je to asi dáno tím, že to téma mi připadá dost hloupý. Proč bychom měli zvířatům vnucovat výmysl lidí, náboženství? Ještě by nás pak mohli na oplátku učit svým způsobům... :o)

_Psyché_
31. 03. 2005
Dát tip
Nezlob se a buď trpělivý, když hned nepochopím co po mně chceš, ale budu se snažit. řekla bych že tohle opsáno z Modlitby koní

_Psyché_
31. 03. 2005
Dát tip
resp, ne přímo, tam je,ať ho nebijí, když něco hned nepochopí

Zbora
31. 03. 2005
Dát tip
Paní učitelka je poněkud švihlá náboženská fanatička :o)

John_Ceder
31. 03. 2005
Dát tip
ach ten námět.. a celý to je hrůza..tohle panbíčkaření..

tanec
31. 03. 2005
Dát tip
Tuto prosbu jsem četla u veterináře a kde ty?Protože mám psí holčičku,tak jsem si ji zapamatovala a je stále aktualní a nikdy neškodí,když si ji připomeneme.Není to v žádném případě hrůza.Je krásná!

misty
31. 03. 2005
Dát tip
byt psom, tak sa inak nemodlim... ;o)

Pesimista
31. 03. 2005
Dát tip
Můj Pane, nemáchej mi čumáček v loužičce, když to náhodou ale fakt vážně nechtěně pustím na peršan po babičce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru