Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední slova pro papeže

02. 04. 2005
0
0
1546
Autor
Akrij

Tohle jsem psal dnes ráno. Snad to vyjadřuje názor ateisty i smutek nad údělem jednoho člověka, o němž si mnoho mladých lidí nemyslí nic dobrého. Přál bych si pod tímto dopisem číst Vaše poslední slova tomuto člověku a prosím Vás: Nekritizujte církev, nedebatujte!!!! Rozlučte se důstojně. I když nejste Křesťané, jste lidé. Děkuji.

Milý zástupče tvého vysněného Boha na Zemi,
jsi starý unavený člověk, nesoucí jedno z nejtěžších břemen jaké člověk může nést. Přeji Ti bezbolestný odchod do věčných lovišť.

Nikdy jsem neměl rád církev, a ani Tebe, jakožto jejího "vrchního velitele." Obávám se, že Tvé připodobnění se Ježíši Kristu bude zbytečné. Hříchy z lidí nesejmeš, ani jim nezajistíš vsup do ráje, na který většina (i já) stejně nevěří.. Přesto doufám, že ráj existuje a jestli se tam někdo dostane, nebudou to mocichtiví kardinálové, opati a biskupové - nebude to ani veliký a mocný papež Jan Pavel II. - budeš to Ty, Karol Wojtyla jako obyčejný a unavený starý muž.

Už jen na závěr a od srdce - přeji Ti, za sebe, příjemné, hodně dlouhé a nikým nerušené prázdniny!


inlajn
03. 04. 2005
Dát tip
...a do závětis napsal snad, že s tou antikoncepcí a potratama jste to fakt přepískli...prosím tě, Papa...

Wuzzy
02. 04. 2005
Dát tip
Chceš fakt slyšet můj názor na tohle? Zkus napsat měkké i ve slově mocichtiví.

Akrij
02. 04. 2005
Dát tip
řekl bych, že tam "i" je... pokud myslíš, že tam má být y.. Tak si dej pár facek! Děkuji za kritiku, ale kdybys uměl číst, viděl bys, že autor o ní NESTOJÍ...

Kdybych měl kritizovat dílo tak bych ho asi nekritizoval, ale jinak mi asi mluvíš z duše. Nemám rád církev ani papeže a podobný potentáty ale myslím si že tento chlap určitě něco dokázal a asi ho je škoda i když posledních několik let byl jenom loutkou. Budiž mu země lehká a to ne jako "svatému otci" ale jako člověku

Wuzzy
02. 04. 2005
Dát tip
"...nebudou to mocichtivý kardinálové..." Ale to nebyla kritika. To je jen obrana kultivované češtiny v textu, který se nezdá, že by pracoval se záměrnými chybami. Kromě toho s tebou zásadně nesouhlasím v mnoha věcech, které tu píšeš, ačkoli jsem papeže ctil. Respektuji však tebou požadované nedebatování.

Wuzzy
02. 04. 2005
Dát tip
Mocichtivý podle vzoru mladý - mladíkardinálové, tudíž mocivhtiví kardinálové. A to platí, ačkoli ve skutečnosti již dávno mladí nejsou. Taková je prostě gramatika, smiř se s tím.

Wuzzy
02. 04. 2005
Dát tip
Haha, to je vlastně sranda - hádat se o měkké i pod "minutou ticha pro papeže". Ale kdyby ten text jinak byl solidní, asi bych to neudělal.

Akrij
02. 04. 2005
Dát tip
.............................................................................................................................................................................................................................tím je řečeno vše....................................

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru