Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Futuristická

03. 04. 2005
2
0
3217
Autor
Barman

Chtíč šel spát, bodejť ne, má toho plný kecky. Chlapík v posteli se podivil, jak poživačná žena oddechuje, a slastně usnul. Jenže Chtíč se druhého dne už neprobudil. Zemřel vysílením ve spánku. Šéf přišel do práce a vyhodil sekretářku, neboť se mu ten den zdála divnou. Posadil se a zavolal milence, že je konec. Přijala to s radostí a slíbili si poslední večeři. Pánbůh zuřivě zkoušel navázat chtíčovu nit života, ale marně. Tak vyhynul člověk a přednost dostali hroši. Svět je zkrátka náhoda a  hrochům se daří, vesele hrochají a maj se rádi. Bůh sedí se synkem na mraku a oba se smějí, jak se malí hroši honí po trávě. Mráček se rozplynul a nebe i s těma dvěma se rozbilo o zem. Nebylo jich už potřeba.
Barman
29. 12. 2005
Dát tip
Zeptej se jich:) A dík

pekylau
28. 12. 2005
Dát tip
Je to druhá věc od tebe, kde druhá polovina trochu zaostává [po babičce] Nicméně jsem se opět prima pobavil [chtíč toho má plné kecky ...]. t Myslím, že i hroši potřebují nějakého Boha.

probe
10. 04. 2005
Dát tip
futuristický- se říká o čemkoli co předjímá svůj čas, nemůžeš vše čerpat ze školní učebnice literatury. Musíš aplikovat i jiné předměty; Latinsky FUTURUS- budoucí příští ;-). Jinak mne to pobavilo, taková blbinka :-)

Píví
10. 04. 2005
Dát tip
probe: Dyk jo :))

Barman
06. 04. 2005
Dát tip
Chtěl jsem vyjádřit, že ta budoucnost bez lidí není špatná. A že je bez dogmat. Zase bůhvíjak hluboké to nebude:)

StvN
06. 04. 2005
Dát tip
Tak to jo. Cesta ke spasení je dlouhá.

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Ono tohle neni jako vidět hrocha na vlastní voči, tam fakt mráček s bohem a synem nepatří. Akorát se ptám, cos tim chtěl říct. Jestli jenom to, co z toho vidim na první pohled, nebo máš svůj vlastní hlubší popud tohle psát.

Morun
03. 04. 2005
Dát tip
Cítím se po přečtení skvěle.

Píví
03. 04. 2005
Dát tip
Futurismus: umělecký směr 1.pol. 20 stol. usilující o vytvoření netradičního dynamického umění - tak to nevím ALE: futurologie: věda zabývající se předvídáním společ. vývoje, zejm. důsledků věd.-tech. rozvoje pro život člověka - to by snad šlo.

hloupost to je

Barman
03. 04. 2005
Dát tip
Futuristická zní heščejc než futurologická, no a o název stejně nejde. Navíc si myslím že ten slovní základ, tedy futurum, je stejný. Nejde tedy o směr ani o vědu, ale o pohled kamsi. Příště vymyslím český název, to bude lepší:)

Barman
03. 04. 2005
Dát tip
SED-MHD. MŇo hlouposti je dost, ale až zvadne poslední oud a zaroste poslední štěrbina tak se i hloupost bude divit

Kandelabr
03. 04. 2005
Dát tip
začátek se mi docela líbil, konec byl už takový trošku druhojakostní, došwl tomu šmrnc, ale celkově mě to neurazilo, jinak futuristická mi příjde jako jasný název a futurismus bych do toho netahal, protože je úplně jasné jak jsi to myslel.

Píví
03. 04. 2005
Dát tip
Ty jsi fakt řízek :)

Alojs
03. 04. 2005
Dát tip
Napisu si kritiku do poctu... Dilo jsem ale nepochopil, je na me dost futuristicke :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru