Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úlet Josefa Kolaříka, Já a společenské organizace.

03. 04. 2005
0
0
611
Autor
chose

Některé úlety vyšly v Lidových Novinách, Léto 2002.

5P nebo také Pětipéčko nebo ještě jinak První Pražská Pedagogická Pivní Peruť, spolek nadšených budoucích i současných historiků a jejich přátel byl po dlouhých 7 let tou organizací, v jejímž mateřském náručí jsem ukájel svou touhu po společenském styku při několika doušcích chmelového moku. Zde jsem měl tu čest se seznámit s veličinami jako je prof. Čornej, který pro své ideály dokáže být stejně zapálen jako Husité ovšem v mezích zákona i promile! Nebo nekonečně inspirativní barokní večery s Doc. Vlnasem kdy jsem byl veden k nezištné pokoře před vším co je „evropské“ a vůbec Habsburské. Bohužel 10. červen 2002 se stal černým pondělím našeho milovaného Pětipéčka.. Stalo se to v hostinci u Žaludu, kde několik řadových členů naší milované organizace nalezlo současného Náčelníka 5P ve velmi depresivním stavu, jehož příčinou byla tréma před nadcházející zkouškou ze středověké hygieny. Bohužel několik dobře míněných ironických poznámek Čelńu natolik rozladilo, že stačila jedna dobře mířená narážka o reformaci Pětipéčka formou zrušení, která přešla z kategorie černého humoru do kategorie uskutečněných aktů během dvou piv. Bohužel celý akt nabyl písemné podoby a již není cesty zpět.  Všechno špatné je k něčemu dobré. Jako správný podnikatel jsem využil dočasné poptávky na trhu se společenskými organizacemi a promptně jsem založil nástupnickou organizaci „DvacetiPéčko“. Pravý Pražský Pedagog Pije Pouze Původní Plzeňský Prazdroj, Pivo Pro Pašáky, Posléze Prasáky, Pětipéčko Překonáno, Pokořeno, Pápa Pepa, PoPojedem!.

 

P.S: : Moje dvacetiPéčko se neujalo a v říjnu 2004 oslavilaorganizace 5P 10 let výročí založení. Kdybych já si jenom vzpomněl, kde je ten podepsaný dekret o zrušení organizace 5P, již nyní je to historický dokument pro věrného pivaře a člena organizace 5P bezpochyby relikvie. Pro mladé zasvěcené hledače prozradím klíčové slovo, kde by mohl dokument být. Heslo je " Cynik"


podezdívka
04. 04. 2005
Dát tip
20-ti péčko je dobrý :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru