Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příroda

04. 04. 2005
1
0
894
Autor
jezisek

PŘÍRODA

 

Příroda krásná je.

Je to matka všeho.

Barvy kolem maluje.

Všímejte si toho!

 

Teď ji chvilku nedrancujte!

Nechte ji malovat.

Pak se hezky pokochejte,

jak umí čarovat.

 

Snad si lidstvo uvědomí,

že jsme její součástí.

To co máme na svědomí,

stane se nám propastí.

{nezalepíš náplastí}.


nadik_k
26. 04. 2005
Dát tip
To je moc hezké..a pravdivé tip

jezisek
11. 04. 2005
Dát tip
Nikdo?!A za chyby sorry ,ale jeste jich bude.

jezisek
10. 04. 2005
Dát tip
tak to promin jestli si to beres osobne ale stale tak na mne pusobi text ktery ti jde pod prsty.Lvi mozna maji stepy{ci co to je} ale my mame zase kraviny a prasecaky.Lev zabiji pouze z potreby jist.Ale nechodi a nevyvrazduje ostatni zvirata jen proto ze se mu chce nebo proto aby mel pohodlnejsi zivot

Wuzzy
10. 04. 2005
Dát tip
A co jineho je jidlo nez pohodlnejsi zivot??? Myslis, ze by lev neprezil, kdyby jedl treba o 30 % mene? btw stepi ;-P A navic - nikdo prece nevyvrazduje zvirata jen proto, ze se mu chce. Kdo by to financoval? ;)

jezisek
08. 04. 2005
Dát tip
Wuzzy:Vis ty jsi ten {clovek} co se ridi heslem po nas potopa.Ale musis si uvedomit ze tady taky nezijes sam.Taky mi to prijde z tveho vzkazu ze jsi sobecka povaha a ze ti zalezi jen na sobe nemas zadny vstah k prirode a kdyby smysleli vsichni lide jako ty, tak si predstav kde bychom ted byli.Neber to jako urazku jen na me pusobis timto dojmem.Takto na me pusobi ta tvoje zpravicka. <>

Wuzzy
08. 04. 2005
Dát tip
Tys to vůbec nepochopil. Vlastně se ani nedivím, jak to tak po sobě čtu, možná bych to taky pochopil špatně. Asi nejsem schopen to vyjádřit nějak srozumitelně. Naopak - já mám přírodu velmi rád. Ale považuji sebe sama (a lidstvo jako celek) za její součást - ve všech důsledcích. To znamená, že nemáme povinnost starat se o jiné druhy (hm, tohle ale zní sobecky...), stejně jako se nestarají třeba lvi o antilopy. My akorát narozdíl od lvů máme tu možnost, racionální úvahou předejít hladomorům v důsledku narušení ekosystému. A tou potopou jsi mě téměř urazil. Vždyť vysloveně píšu (cituji sám sebe): "To je v pořádku. Pokud ovšem nezpůsobíme změnu celého ekosystému, kterou už nedokážeme kontrolovat - potom zapůsobí přirozený výběr v náš neprospěch... "

Wuzzy
04. 04. 2005
Dát tip
To sou kecy! Všechno je přirozené, právě proto, že jsme (a všechny naše výtvory) součástí přírody. Proto cokoli, co jakožto druh uděláme je přirozené a je to přirozeným důsledkem evoluce. A že třeba vyhubíme nějaké jiné druhy? 97% všech živočišných druhů, které na této planetě kdy žily, už vyhynuly! To je v pořádku. Pokud ovšem nezpůsobíme změnu celého ekosystému, kterou už nedokážeme kontrolovat - potom zapůsobí přirozený výběr v náš neprospěch...

Zazu
04. 04. 2005
Dát tip
Wuzzy: Já mám spíš dojem, že ta tvoje kritika jsou kecy. My sice jsme současti přírody, ale to nám nedává právo vyhubit jiné druhy, nebo vypouštět splašky z továren do řek atd. Jinak báseň je pěkná, k zamyšlení vlastně pro každého...všichni můžeme třeba aspoň třídit odpad...a ještě se ti to hezky rýmuje :-)

cherubinka
04. 04. 2005
Dát tip
Eště, že příroda neumí psát básničky.

Wuzzy
04. 04. 2005
Dát tip
>>Zazu: Ty to nechápeš. Nejde přece o "právo" vybíjet jiné druhy. Pokud jsme silnější, a nějaký druh se nám nedokáže přizpůsobit, tak prostě vyhyne - to je naprosto přirozené, tak to i mezi jinými druhy vždycky fungovalo, a vždycky fungovat bude! A prosil bych příště o avízo, děkuji mnohokráte.

Wuzzy
04. 04. 2005
Dát tip
Tak ještě avi, když už ho sám požaduju.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru