Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VOLBY 2001!

02. 12. 2000
1
0
1820
Autor
Grim

Jak jsme již informovali na počátku března, objevilo se letos v kalendáři datum 29. února. Náš reportér šel za touto anomálií dále a v jednom z redakčních archivů objevil šokující fakta. Ukázalo se totiž, že to byl první dvacátý devátý únor za poslední čtyři roky! Zjištěná skutečnost výrazně otřásla naší politickou scénou a je možné, že vyvolá i vládní krizi následovanou předčasnými volbami! Při nichž, jak se ukazuje, může právě otázka 29. února hrát klíčovou roli v boji o hlasy voličů. První ohlasy na zveřejněná fakta se nám podařilo získat u představitelů našich nejsilnějších parlamentních stran. Předseda nejsilnější opoziční strany, Strany 29. února (S29Ú), situaci komentoval takto: „Je to opravdu, ale opravdu hanebné. Jakoby nestačila mizerná sociální politika, katastrofální stav zdravotnictví a neúměrný růst cen! Současná vláda se dokonce pokusila okrást, a to zdůrazňuji, okrást občany této země i o jeden kalendářní den! Naše odborná komise se zjištěnými skutečnostmi zabývala podrobněji a zjistila, že za poslední tři roky by 29. únor připadl jednou na sobotu! To znamená, že byl lid vládním zásahem ochuzen o jeden den volna! Naše strana se vůči takové politice zásadně ohrazuje a už teď mohu našim voličům slíbit, že v případě našeho volebního vítězství bude 29. únor každý rok!“ Předseda vládní strany Za žádné volné soboty (ZŽVS) a premiér v jedné osobě se k napadení ze strany Strany 29. února nejprve odmítl jakkoli vyjádřit, nakonec však novinářům řekl: „Nevím, vy pitomci, proč se kolem toho dělá takový povyk, když si až dodnes, vy debilové, nikdo nevšiml, že už alespoň 600 let trvá například leden pouhých 31 dní.“ Se svým prohlášením ke skandálu si pospíšil i vůdce extrémistické strany Sdružení pro zrušení 3. května a 17. srpna. „Tohle už nelze tolerovat. Vláda stále ignoruje jak protesty týkající se 29. února, tak (a to je ještě závažnější!) i naše požadavky na zrušení 3.května a 17.srpna. A přitom se jedná o odborně vypracované návrhy založené na zjištění, že během posledních tří set let se v uvedené dny nestalo vůbec nic důležitého a tak je zcela zbytečné, aby zabíraly každoročně celých 48 hodin. Navrhujeme proto jejich nahrazení delším 32. lednem, což by byl den, v němž by se něco stát mohlo. Například mimořádné volby“,uzavřel vůdce SPZTK a SS.
Vio
06. 12. 2000
Dát tip
Já věděl, že ty 28ky jdou hlavně v říjnu, sakra. Ona mi soudružka učitelka dobře radila, abych si to zapamatoval, že to budu jednou potřebovat. Děkuji soudružce učitelce Blablavé z naší základní školy za její trpělivost a tímto jí vzkazuji: "Stejně to bylo houby platné, krávo!" ;-))) S pozdravem POPULISMU ZDAR a s úctou ČČZ Vio Vysvětlivky: ČČZ = část členské základny ;-)))

Grim
06. 12. 2000
Dát tip
Zdravím všechny ČČZa děkuji za vaše interpelace. Chtěl bych jen na okraj říci, že některá data prostě nestojí za to si pamatovat a že tyto drobné neznalosti rozhodně NEBUDOU na překážku v dalším stranickém karierním postupu. Návrh na Poloděli byl v grémiu prodiskutován stejně jako návrh na ustavení 29. února státním svátkem (samo až po volbách). Co se týče poloděle, dospěli jsme k závěru, že se týden prodlouží na devět dní (ještě jeden čistě volný den někde uprostřed týdne) a tím se zkrátí celý rok (nebude mít dvaapadesát týdnů), díky čemuž budou vánoce a silvestr ještě častěji nežli dosud. Očekávám připomínky. Já

Vio
05. 12. 2000
Dát tip
Vážený pane předsedo, rozhodně podporuji předchozí interpletaci ohledně zrušení 17. srpna. Popuzení si studentů by nám mohlo zapříčinit úbytek voličů, ne-li členské základny v příštích letech, až ti spratci dostudují za naše peníze. Raději bych navrhoval zrušit 28. únor, čímž vytřeme zrak jedné nejmenované konkurenční straně a připravíme ji o její památný den. Co se týká osmého dne během prázdnin, tento návrh rovněž podporuji plnou tíhou svého hlasu. Nejenže získáme na svou stranu budoucí voliče z řad žactva a studentstva, ale i některé pracující. Tento den bych nazval Poloděle. Jeho smyslem by bylo přivyknutí na pracoviště po Neděli. Pracující by se šli maximálně 5 minut před polední přestávkou podívat na své pracoviště a po obědě by šli domů. Citlivějším povahám se sníženou pracovní schopností by bylo povoleno pouze podívat se na své pracovní místo ze vzdálenosti 50-100 metrů. Tím bychom snížili stresovou zátěž při přechodu Neděle-Pondělí. Děkuji za vyslechnutí mé interpletace. S úctou Violator

Gimi
05. 12. 2000
Dát tip
Milý pane předsedo,dlouho jsem přemýšlela na d názvem ooho osmého den.V podstatě jej púovažuji již za schválený.Což takhle nazvati jej KLIMAKŤÁK? S díky já.

Grim
05. 12. 2000
Dát tip
Nemohu si pomoci, ale mám pocit, že podbízení se a populismus všeobecně převažuje nad potřebami národa a seriozností! Prodlužovat prázdniny kvůlivá jednomu dni? A nemáte pocit, Vážená Členská Základno, že by za ten den navíc mnohli ti frackové získat taky nějakou tu zkušenost či snad dokonce povědomost(chachachachachachá), která by pro naši vlast mohla mít alespoň jakýs takýs přínos? Třeba, že by věděli, kdy byla únorová revoluce? (25!!!!Vio:-)))))))) A při vší úctě, vážená členko, "klimakťák" by za určitých okolností mohl v některých voličích (zvláště pak v mužích vlastnících manželky nad padesát let) vzbuzovat spíše negativní a nebál bych se říci i nenávistné reakce vůči naší straně? Předseda

Merle
04. 12. 2000
Dát tip
tohle mi přijde trochu slabší...

Gimi
03. 12. 2000
Dát tip
Jistě,hlasuji pro 32.ledna.Ovšem pouze v případě budeli uznám jako den pracovního klidu a pouze v případě,že tímto již osouhlašený každoroční 29.únor bude považován za státem uznaný svátek.Dále bych se pak chtěla ohradit ke zrušení 17.srpna neboť bychom tímto ochudili naši mládež o celý jeden den prázdnin a tak bychom výhledově ztratili další voliče.Zamyslím-li se nad zrušením 3.května,uznávám,že se nejedná ani o lásky čas ani nic obdobného a souhlasím,že tento den je pro naši historii zcela na ... S díky Váš věrný volič.

Grim
03. 12. 2000
Dát tip
Chápu připomínku týkající se 17. srpna, ale musím bohužel konstatovat, že mezi mládeží školou povinnou je procento voličů natolik zanedbatelné, že je má naše Strana na háku. S pozdravem za SPZTK a SS já.

Gimi
03. 12. 2000
Dát tip
Milý pane předsedo,dovoluji si vyjádřit jistou obavu nad hákováním studentstva,neboť v nich je jaksi naše budoucnost.Ale pokud trváte na zrušení 17.srpna dovolila bych si podat jistý návrh,že po dobu letních měsíců by se mohl zavést osmý den v týdnu(Janda bude konečně spokojen) zvaný například osmek.Navrhuji to proto,neboť prudký přechod z volné neděle na pracovní pondělí je jaksi mírně šokující,tím snižuje pracovní výkonnost a tudíž i v rámci přímé úměry tímto klesá i výdělek,tímto tedy i odvod patřičných daní.Vzhledem zachování dobré úrovně naší ekonomiky tento den považuji za žádoucí.Mohl by býti považován,za určitý rekonvalescenční přechodník mezi týdny.Prosím zvažte tento můj skromný návrh a přečtěte jej na dalším zasedání správní rady.Děkuji.S pozdravem "dobrý každý den"

clovrdik
02. 12. 2000
Dát tip
velmi trefné, nádhera :-))) je potěšitelné tě číst, kór když uvážím, že jsem před několika lety ve své mladické nerozvážnosti rovněž rušil ten 3. květen a 17. srpen :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru