Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pařížanka

05. 04. 2005
3
0
2045
Autor
Richiee

V názvu by se mělo jednat o zákusek, ale já hrozně dlouho nebyl v cukrárně. Vím o marokánce, pražské kouli... Ale co to bylo s tou Paříží.... Kdo ví?

Z pod peřiny sleduji

                         přímo jak na scéně

kroky po koberci

                                   jenž vzpomene lepší časy

 

Tvé okrajkované šasí

        zdobné

projíždí svébytně po pokoji

 

Tiše bez dutání

                       za jarního roztání

rozpažíš

 

Vzpomenu na Paříž

Zas utonu v tvojí

Seině


gemina
26. 08. 2005
Dát tip
Vazba na Pariz, ale nejak mne odpuzuje rikat tomu jeji Seina:(

co je šasí?*

Delahaye
07. 04. 2005
Dát tip
ten zákusek je "pařížský dort" lidově "pařížák" - velmi chutný .-) jinak mi není moc jasná souvislost kalorické cukrovinky s plující ženou (pokud jde o ženu) + použití nepoetického "šasí" (kurňa, šasí má PC nebo auťák, o dámě svého srdce se snad vyjádříš jinak) jo a "dutání" je tam vyloženě kvůli "roztání" (nebo naopak) - obojí by nemělo být tož ale Tip, abych furt nebyl tak zapšklej :-)

Richiee
07. 04. 2005
Dát tip
Šasí měly původné hrdé válečné vozy, pro upřesnění. To je moje asociace. Měly krásnou výzdobu. Že je tam dutání s roztáním je náhoda ne záměr a všiml jsem si toho až teď. Ale působit to tak může. Za ten dort děkuji, prostě nemlsám.

inlajn
06. 04. 2005
Dát tip
OK? co z toho pro mě jo ????? Když sem byl nemocnej(/časo angíny), trpim na vellký teploty, takže 38,st. C pro mě dětský broukání, postel se mnou jezdila nahoru a dolu, a celá rodina všetně sousedů ,si musela sednout na pelest a řžvát : Z VOKNA NEVALyÍTNEŠ, KE STROPU NA TUTYne! ...no a máma mazala pro dorty, páč ty nemusim, a doufala, že se poseru, a vytluče klín klínem....Sem po pokoji jezdil, jéje, a eště sem se posral.,no, nic mocf, ale pak mi babička dalka facku, S LÁSKOU zařvala: ŽE TĚ KOZA NEVYCHCVALKA MMĚ DO POITÍ!... terllota kleska...............ALE V TÝ HKAVĚ mi NĚCO ZVOISTAT MUSELO, PÁč PAROIS SEN- BYL SEM MPOCKRÁT, I FRÍÁNINU SEM DFĚKLAK,,,,jo a dycky si na to, jak seděli na tý posteli a tlačili jí dolu...vzpomenu...............i

Richiee
06. 04. 2005
Dát tip
Co to máš za klávesnici?:)

inlajn
06. 04. 2005
Dát tip
...starou, votřískanou bábu......tip za dotaz.

inlajn
06. 04. 2005
Dát tip
ale hodil bych a------------ZPOD§§§§§§§§§§( PEŘINY) DOHROMADY.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru