Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...

03. 12. 2000
0
0
976
Autor
Kraca

Ležím u bazénu a pozoruji motýla. Malé děti na sebe stříkají vodu a já jen čekám, kdy proud motýla zachytí a on zahalen tou směsí kapek zmizí. Někdo si snad muže myslet, že jsem totální blázen, ale človíček, který mě zná, se nad tímto způsobem uvažování vzhledem k mé osobě ani nepozastaví. Snad jen mávne rukou. Připadám si jako nepochopená básnířka. Jako někdo, jehož existence je PROZATÍM zbytečná. Snad ve mně roste nechuť se vůbec „něčím stávat“, protože JÁ jsem zatím považována za NIC. Můj vlastní svět je pořád ovlivňován spisovateli a možná chci být spisovatelem, ale podle mého názoru člověk musí vyzrát, aby jeho myšlenky a příběhy upoutaly někoho, kdo tápe. Ale nevím kdy já budu schopna stát se ovlivňovatelkou lidských duší…..zatím jsem ovšem tím NIČÍM. Jako obvykle jsem přestala vnímat okolí a až po chvíli jsem se opět obrátila k místu, kde byl malý motýlek. Jeho život byl skončen jak jsem bohužel předpokládala. Připadá mi to nespravedlivé, protože on se přiletěl jen napít. Tiše zvednu jeho malé tělíčko. Vykopu malou jamku a vložím to modré stvoření do vlhké země. Můj čin je snad pro někoho nepochopitelný, ale velké NIC udělalo malé(?) NĚCO.
Milly
02. 11. 2003
Dát tip
Podle mě je proto za tím "malé" otazník. A NIC-jako vzpoura proti tomu, aby se člověk konečně zařadil do nějaké škatulky a choval se pak už jen tak, jak se od něj bude očekávat, že se bude chovat....-to je mi sympatický. Jediný, co mi tam vadí, že je 3. za sebou pouzitý výraz "malý"-malý motýlek, malé tělíčko, malá jamka-možná by to šlo nahradit nějakým synonymem. :-)

JiKo
03. 12. 2000
Dát tip
Třeba se mýlíš třeba to NĚCO je MOC

myrinda
03. 12. 2000
Dát tip
myslíš, cítíš, jednáš, jsi svá - tak jaké nic, proboha? a vůbec, viz jiko....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru