Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hnutí za poetické obrazy (z) Prahy

03. 12. 2000
1
0
1831
Autor
JiKo

 A jsme v louži.
Jsme opravdu v louži?

Pod dílem Královská cesta jsem si spolu s Adelan a zolli povzdechl, že histororické jádro Prahy okupuje spousta stánkařů a podavačů letáků a živých bilbordů atd. a člověku trochu chybí poetika archikektury těch míst v debatě v kritikách slovy: Jo jo vytratilo se tu kouzlo a poetika starodávné a historické ulice v rámci architektonickém. Dneska to tam lemují stánkaři s hovadinama. Přidávám své hlasité ACH JO! i když jako realista chápu, že to jinak nejde. Nu což, je to na nás, aby jsme tu původní krásu dostali aspoň do básní, co říkáte? Proto Vás vyzývám lide Písmácký, zkusme zpracovat toto téma. Vykresleme Prahu poeticky !!!
vulpecula
08. 12. 2000
Dát tip
No pokusím se, ale asui tam budou zaznívat Břízovy pocity... (nutit se do psanáí nemůžu ale mám podzimní deprese tak se z nich stejně vypisuji...)

Bříza
07. 12. 2000
Dát tip
Rivko - no právě :c). "ona" dnes je odrazem čehosi (nás? - kdo to proboha je "nás") - zkrátka nešlo by mi to ... Na trilobita v muzeu nejsem schopen napsat ódu - i když je takovej hezkej placatej ... nějak už není živej ...

Rivka
07. 12. 2000
Dát tip
Já vím... (Ale, neodpustím si:) - lze-li vidět poezii v plivátku /Deml, pokud je mi známo - holt už jsem se posunula do tohoto století:)))/, proč by ji nebylo možné vidět i v téhle hrůze - ať už u stánkařů nebo trilobitů?:) Čímž vážně neříkám, že nemáš pravdu...:) A už vůbec ne, že bych tě do toho nutila - já dobře vím, že by ses stejnak nedal:)))

Bříza
06. 12. 2000
Dát tip
-milé JiKo- nápad jistě zajímavej. Ale v tom centru už nebydlej lidi - víš? Ty už se tam vyskytujou jen nedopatřením - a mají pohledy štvanců. Na koncert do kostela se dostaneš za sedm stovek, když máš štěstí a dostaneš-li v nějaký hospodě český pivo, tak jen plzeňskou dvanáctku za nesmyslnou cenu. Od chvíle, kdy začali podřezávat historický památky - typu Špačkova domu a z jiných ponechávat jen fasády, musel bych se do nějakých ód na tu děvku nutit násilím - nezlob se...

Rivka
06. 12. 2000
Dát tip
Břízo - nezlob se, ale nemáš pocit, že se tu prodává někdo úplně jiný? Ona za to vážně nemůže... To jsme my...

Merle
05. 12. 2000
Dát tip
rivka+racek: mé holkologické průzkumy vykazují u pražaček citelně zvýšenou koncentraci namyšlenovózy a nafoukázie, na což zásadně reaguji silnou jízlivonickou vakcínou. Kupodivu mezi písmačkami z Prahy jsem takovýchto nemocných neobjevil ani jedno procento, což ukazuje na jakési nepřímé spojení literárního genu s imunitním systémem lidskoti... :-))) Rivi: vždyť ti furt říkám, že už budu hodnej... :-)))))

Rivka
05. 12. 2000
Dát tip
ad společná poznámka - no proto:))) ad poznámka druhá - slibuješ, slibuješ, ale...:)))) Zřejmě je to u vás geneticky zakódováno, pročež ti odpouštím, ale ať se mi to víckrát neopakuje:c)))))

JiKo
05. 12. 2000
Dát tip
Téda řeknu vám ta genetická úprava potravin se tady už projevuje :-)))

Gimi
04. 12. 2000
Dát tip
Jo,vždyť Ostrava je tak nádherně.........je tak úžasná,že se mi jen těžko hledají slova.Ale třeba něco vymyslím....:-)

Merle
04. 12. 2000
Dát tip
PetrViP :-))))))))))))))))))) jinak já se asi nepřidám... Praha a architektura vůbec mě nějak k opěvování nevybízí... tak možná vám splácnu ódu na Pražačky... a ještě bude dost jízlivá :-)))

Adelan
04. 12. 2000
Dát tip
Vzala jsem Tě tedy za slovo... ZDE

Adelan
04. 12. 2000
Dát tip
Snad jsem ani něvěřila, že se mi ten odkaz podaří umístit...tak si vás ještě dovolím upozornit...avi

Merle
04. 12. 2000
Dát tip
Adéli: dobrá práce (ten odkaz) :-))

racek
04. 12. 2000
Dát tip
Ja mam vlastni fotky Prahy, a to hodne, protoze ji fotim od 12 let, v pripade zajmu pujcim. Az pujdes na Novy svet, vezmi me s sebou, ja vezmu fotak, a pak poslem JiKovi fotku Noveho Sveta-Tamtoho Sveta-Onoho sveta-Sveta za Zrcadlem...

racek
04. 12. 2000
Dát tip
Proc jizlive? Prazacky, ktere znam, by zaslouzily vazne minene sonety. Jsou to stejne zenske jako u Vas.

Rivka
04. 12. 2000
Dát tip
Tak jízlivá... Merlíku Merlíku, příště spíš pod mostem... (to abys měl co obdivovat):c))

racek
04. 12. 2000
Dát tip
Ja jsem tam vystupovala ctyri roky do skoly, rok do prace, znam to. Pod Vysehradem bydli mama.

alina
03. 12. 2000
Dát tip
Ze své lásky převeliké ke Staré Praze jsem psala svoji "karlovomostní" písničku. Ale nějak nikoho nenadchla. Asi v tom byly příliš osobní pocity. Ale tohle téma já ráda. Ještě zapátrám a zadumám se.

PetrViP
03. 12. 2000
Dát tip
miluju Prahu hahúúúúúúúú!

zolli
03. 12. 2000
Dát tip
Fajn nic nepisi tak rada jako „PRAZSKE verse“

racek
03. 12. 2000
Dát tip
Zkusim to. Kdyz miluju svoje mesto, miluju i chlapy v nem, a vzpominky mam na urcita mista.

Sadaf
03. 12. 2000
Dát tip
JiKo, musím prostě, za tu fotku máš u mě tipa, nápad super, snad mě něco napadne...úplně super je nový svět, asi tam někdy zajedu pro inspiraci...

Gimi
03. 12. 2000
Dát tip
No já nevím.Prahu moc neznám,spíš tak tu Ostravu a to mě už předběh Bezruč....:-)))

JiKo
03. 12. 2000
Dát tip
Gimi tak piš o Ostravě Sadaf zase vedle to je foto z inetu :-)

Sadaf
03. 12. 2000
Dát tip
Huuuuuuuu, JiKo, já jsem si to uvědomil ve chvíli, kdy jsem udělal kli(c)k.... Tak ten tipík vem alespoň za ten nápad:-)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru