Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejasná vize

03. 12. 2000
0
0
1304
Autor
Iternity

nevidí ten, kdo nechce vidět, nevěří ten, kdo nechce věřit....

tex Nebe se krvavě zbarvilo a slunce za obzor se schovává. Jak je to dnes příhodné! Něco se ve mně zlomilo nic mi na klidu nepřidává. Tak dospěl člověk ke ztrátě svých iluzí, tak přišel člověk o své mládí. Dětství, ty krásné časy pohádek a bezstarostného snění Prchly do dáli tam za obzorem Kam mé srdce už nevidí. Prchavé jsou lidské city Jako břehy říček rozvodněných na jaře. Nevinné je snění lidí Jako ranní kuropění. Jak smutné je to ranní kuropění, jež přivítá další nový den Probouzím se, na rtech úsměv Co přichystáš mi, osude, teď? Hrdě kráčím napříč životem, neboť hrdost mi už nikdo nemůže vzít. Proplouvám v nejasném oparu uspěchaným světem, co ode mne tentokrát asi budeš chtít? Pozvedni hlavu a zahleď se do dáli, máš život, holka, celej před sebou, život, jenž máš jenom jednou jedinkrát. Tak tu nestůj a nebojuj tam, kde je bitva předem prohraná. K čemu jsou ti moudrá slova, když je stejně nevnímá, když kolem něho proplynou jak temná voda… A k práškům a falši utíká! Jak ubohé! Řekl by ten, co mu život další nedá! Nejsi hoden mých slz ani mého pohledu, nejsi nic, co by nebyl každý druhý. Nejsi ni, jsi jen jedna malá schránka těla, co neumí žít, co neumí se prát. Co neumí, nebo spíš nechce milovat. Jsi příklad stvůry, kterou miluju a ta láska bolí…. Omýlám svá nezkušená mladá slova, aby duše nebolela. By mé srdce nepuklo. t
JiKo
04. 12. 2000
Dát tip
Teď už je pozdě (1:24), ale tohle si přečtu zítra! Hoďte mi někdo avízo plís!

Iternity
04. 12. 2000
Dát tip
"bídák" možná ani není bídákem....o tom by se dalo polemizovat. Někdy by to stálo za rozhovor. Nemáš náhodou ICQ?

Eternal
04. 12. 2000
Dát tip
ehh, to je síla... Nechce cítit ten, kdo zažil bolest svoji vlastní. Mlčí ten, kdo pochopil, že slova přestali mít účinek.

JiKo
04. 12. 2000
Dát tip
Proč bídák? Není spíš ztracenec ? k obsahu..síla jen tak dál, mě to zaujalo a že moc dlouhíé nečtu !!! Líbí se mi to

ZEEMAN
03. 12. 2000
Dát tip
Pekny souzvuk vyjevu intimnich. Kdopak je ten "bidak" ? (to je jen recnicky dotaz) Jen se divim, ze na to PISMACI nereaguji, rekl bych, ze je to podle Vaseho gusta, NE ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru