Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vášeň z papíru

13. 04. 2005
1
0
1497
Autor
Noir

Rád čtu,moc rád,ale nemyslete si o mě,nejsem všežravec! Už kolikrát jsem si říkal,že bych mohl být lepší,možná pro svět prospěšnější,ale já čtu. Kdyby se pořádalo mistrovství světa ve čtení,jistě bych se ani nezůčastnil,ale to nevadí já totiž vlastně ani nečtu moc často,ale přesto kdyby mi někdo řekl:"Hej člověče,knihy jsou špatné" a spálil jich miliony před říšským sněmem,možná bych nečetl tak málo,možná bych měl na mistrovství světa ve čtení šanci,možná bych mohl i vyhrát. Chodil bych po našem malém městečku,od dveří s vůní domova až po náměstí a zase zpět,hezky pomalu bych sunul nohu za nohou,prostě jen sem tam,jen pro ten pocit,když by ke mě lidé vzhlíželi a říkali si:"Hele,to je on! To je náš zlatý hoch!" a druzí by říkali:"Ale to neni on přece,náš zlatý hoch byl o hlavu větší a měl na čele míň vrásek. A i jeho pleť nebyla tak pokrčená,to bude jen nějaky jeho nepodařený dvojník!" a ja bych se ukojeně usmíval a kráčel dál,na náměstí a pak zase zpátky,sem tam,sem tam. Škoda,že nikdy žádné mistrovství světa ve čtení nebude a knihy před říšským sněmem,už taky nikdy pálit po milionech nebudou.Mohl jsem něco dokázat,takhle maximálně získám Nobelovu cenu nebo něco podobného,ale žádnou medaili.
Kytiii
13. 04. 2005
Dát tip
tohle je povídka? spíš indispozice, nebo tak nějak MIMO... ne?

výkřik do tmy, proběhne - nezůstane...

Nebylo to špatné, ale mohlo to být lepší:o)

Zaprděnec
13. 04. 2005
Dát tip
:) Heh, no jo, no...

inlajn
13. 04. 2005
Dát tip
..všude je něco, žejo....moje teta zasejc vyhrála za totáče MISS Potraviny 1981......

Zaprděnec
13. 04. 2005
Dát tip
Eh :()) , ty vole :)) no jo, jednavosumdesátej, kde já sem to tenkrát vlastně byl? nějak už mi vypadává mozek. Nicméně nosil sem kšiltovku s nápisem trabant, to si vybavuju naprosto přesně.

inlajn
13. 04. 2005
Dát tip
o))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!joooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noir
13. 04. 2005
Dát tip
:D

Sarrah
13. 04. 2005
Dát tip
Mně se moc líbí :o) Tipec

Noir
13. 04. 2005
Dát tip
sarrah:dekujuuu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru