Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

křik, sne

05. 12. 2000
2
0
2617
Autor
olivierek

Měl jsem vztek, proto zmizely. Omlouvám se. Vztek je hloupý.

Motýlích křídel křik O obraz tak nešťastně Trhá se tak marně tak zoufale Ze všech sil znovu a znovu naposled U toho okna už tolikrát vzduchem zavířil A pak zas spad Naráz v prach Těch těl Ale těch mrtvých těl si zuřivý život nevšímá protože za sklem pro blázna odvíjí se pohádka Před vězněm svého vášnivého úsilí Před cílem na dosah netečné chladnosti Životu dokořán sytého tolika barvami Životu tak blízko a přeci tak vzdálený Je k životu strašný hřích Do nebe volající motýlích křídel křik sne ty smyslný nesmysle propadám tvé kráse věřím, že ty jsi mé hnutí věřím ti ve všem ať jsi jak jsi opilý beru tě vážně i směji se s tebou směji se tobě i sobě protože jen ten smích mi dovolí být veselý být vnímavý být tak jak ty jsi opilý být mordován svými pohyby a s nimi v neochvějné víře v nepřemožitelnosti vlastních sil stále rvát se.
Carodej
11. 12. 2000
Dát tip
Neobyčejná poetičnost tvé duše, ta slovomalba a zvukokrásno....... hladím se Tvou básní po tváři jak saténovým šálem....

Bříza
06. 12. 2000
Dát tip
na jehlách tančí tu ...

Falka
06. 12. 2000
Dát tip
...motýli. V tanci či ve křeči motýli po špičkách stírají z křídel prach... není mi do řeči Utínat potichu špendlíky v zámotkách jenom to lupne není mi do smíchu leží sny na marách Chěl bys zřít? Našetři Pak si kup NE . . .

olivierek
06. 12. 2000
Dát tip
Na jedné straně je světlo, na druhé je Tma ,mezitím je sklo. Tma je strašlivá. Našetřit pro tu tmu? Jak? Není tam světlo. Az na slova je tam sam.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru