Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naber si mu!

Výběr: Terpsichore, , vesuvanka, dream, Empty
23. 04. 2005
49
16
13061
Autor
Vaud

úvahy u váhy ještě dvě tři klobásy a dorostu do krásy!

Ztloustl jsem. Přišlo to nenadále jak zdražení benzínu. Jednou jsem se probudil a už se na mě koukal ze zrcadla nějakej cizí cvalík. Prorostlejší kousek chcete-li. Co teď? V první fázi se podobně postižený snaží zatahovat břicho. Před zrcadlem a před holkama. Až dosud se hubňour zabýval jen svou složitou duší. Teď nastává změna. Tělo dorůstá velikosti duše a slaví vítězství hmoty nad duchem! Pak už břicho není kam schovat. Pokud by se vám povedlo zatáhnout břicho podle vlastních smělých představ, tak by vám nutně musela prasknout hlava.

        

         Začnete si kupovat větší a pohodlnější oblečení. Prodavač, který na první pokus uhodne vaši konfekční velikost, je netaktní hajzl! Nosíte plandavé košile a plandavé kalhoty. Někde mezi tím je období, kdy je vám líto dát sbohem starým riflím.  Marně se v hlubokém nádechu snažíte nasoukat do značkových džín. Poskoky snožmo po ložnici se dostáváte po milimetrech do nohavic a zip zapínáte vleže a  kombinačkama. Z večírků nic nemáte. Sedíte u stolu, protože se vám rozjel zip.  O své potupě víte ještě pozdě večer. Na památku se vám obtisknuly švy od riflí hluboko do špeku. Navíc má vaše partnerka  ještě ve tři ráno škytavku, jak moc se ten večer nasmála, když  vám ruply kalhoty při obouvání bot.

 

         Dospělí samci v rodině mé manželky se dožívají až 150 kil. Starší samice jim zdatně konkurují. Když tchán s tchýní sedí na motorce, tak to vypadá, že po silnici běží za sebou dva hrošíci. Mladší dívky z rodiny vypadají překvapivě dobře – v přírodě se tomu říká „mimikry“.  Rodí se s jediným cílem: najít a vykrmit samce, který se pak postará o rodinu. To je i můj případ. Za první 3 roky manželství muž ztloustne průměrně o 10 kilo.  Typická hláška z rodinných srazů: „Naber si mu“, znamená: „Ty jediná víš, jak ho správně živit“.  O vypaseného samce nemají cizí samičky zájem. Toť základní předpoklad šťastné domácnosti. Tlustej  neuteče. Navíc, v businessu platí – čím je manažér větší, tím má větší autoritu a víc peněz.  I kdyby ho nakrásně klofla nějaká vyžle – musí mu být jasný, že je to jen kvůli jeho penězům. Taky má utrum s domácí stravou a na „naber si mu“ může zapomenout.

 

         Jak v těchto podmínkách zhubnout? Žena je schopná začít hubnou  pokud má  zdravotní obtíže nebo  se zamiluje. Třetí důvod je  estetický -   nelíbí se sama sobě. Muž zhubne pouze ze zdravotních  důvodů  nebo kvůli milence.  Estetické hledisko prý nehraje velkou roli. Hubnoucí muž je tudíž nutně podezřelý a rodinou není příliš  podporován („Tobě už nechutná,  co ti vařím?“). 

 

         Pomyslná hlava rodiny začne chytat ujíždějící vlak zpravidla výhodnou koupí rotopedu („mámo, když jsem jezdíval do práce na kole, tak jsem měl postavu jako proutek“). Doba používání rotopedu je nepřímo úměrná jeho cenně. Čím je dražší, tím dřív je z něj věšák na prádlo. U žen je tento interval nepatrně delší. Jen výjimečně mi některé babička hlásí, že jezdí pravidelně na „ortopedu“.  Minule mi taky jedna důchodkyně volala, že si vzala mé rady k srdci a  má teď ideální míry.  Alespoň někdo! Jen nerozuměla mému dotazu, jestli měří 90-60-90 a kdy přijde na kontrolu. Prý na výšku má 160 centimetrů  a váží 60 kilo... Každý máme ty ideály jinde.  

 

         Dalším zrádným stupněm je teleshoping. Tam se dozvíte, že Chuck Noris by na rotoped taky nesedl. A jaký má panečku svaly na břiše! Známý si minule při reklamě v televizi objednal něco, co se jmenuje Abflex. Vypadá to jako luk a uprostřed to má  „nohu“ na pružině. Tou si snažíte zatlačit špek směrem k páteři. Bohužel se stala chyba.  Výrobce nepočítal s velikostí českého panděra. Kamarád nedosáhne přes břicho na madla přístroje.

 

         Některá těla jsou skutečně impozantní. Hlavně v Americe ztratíte komplex méněcennosti ze své tloušťky. 60 % Američanů  má nadváhu. A řešení? Typicky americké - posunuli si normu směrem nahoru. Letecké společnosti musely dokonce přepočítat spotřebu paliva. Letadlo má kolikrát co dělat, aby dopravilo tlouštíky za  velkou louži. Největší člověk, kterého jsem vyšetřoval (s kolegou každý z jedné strany) měl 256 kilo. Kupodivu se nevžil mnou navrhovaný pracovní název tatanka (bizon).

 

         Jeden doktor z menší nemocnice často vzpomínal na svou veleobézní pacientku, která se odmítala v létě během hospitalizace oblékat. Chodila nahá mezi návštěvami na interně, protože jí bylo ve všem horko. Zkoušeli jste někdy obléci své vzteklé 10 kilové dítě? Tak si zkuste násilím obléct někoho, kdo má kil 200. Paní si navíc nedosáhla na některé části těla a tak si motala toaletní papír na půjčenou vařečku… Těm, co ji chtěli obléknout, pak hrozila. Vařečkou!

 

         A jsme u  fáze poslední – dietní a pilulkové. Tukožroutské polévky, Atkinsonova dieta, ananasové pilule obsahující zázračný boswelin, chrom zbavující chuti na sladké, Herbalife co v žaludku nabobtná a podobně. Medicína moc nepokročila. Kromě chirurgických zákroků jsou na trhu 2 pilule na recept a třetí se blíží. Po jedné z nich je člověku „jako při přechodu“. Druhá – pro mě prý nejlepší – působí výchovně. Každé zhřešení v podobě tuku vás vytrestá imperativním průjmem. Zkrátka nedoběhnete.   Po hranolkách od MacDonalda prý jen přefiltrujete olej. Kamarád si takhle koupil hamburgera v „drive through“. Zapomněl na tablety a musel pak vyhodit anatomickou autosedačku Recaro. Tak poraďte!  Ještě jsem zapomněl na tu nejjednodušší poučku – nežrat! Co vy na to?


16 názorů

Vaud
25. 04. 2010
Dát tip
já mám spadeno na veslovací přístroj :-) ale až podle místa :-)

Vaud
31. 01. 2010
Dát tip
jsou nějaký 4 kategorie lidí podle toho, jak jsou tlustý a jak fit a fit and fat je druhá nejlepší kategorie, tak tam to zatím směřuju :-)

FAE BOMB
30. 01. 2010
Dát tip
Rada je celkem jednoduchá. Schovat zrcadla, nestoupat na váhu a stýkat se pouze s lidma tlustšíma, podřízenejma a finančně závislejma. Uvidíš tu změnu... Budeš se cítit skvěle a každej tě bude chválit, jak dobře vypadáš... :-))

Vaud
30. 01. 2010
Dát tip
mám pocit, že jsem furt tlustější :-))

FAE BOMB
30. 01. 2010
Dát tip
Poslední dílo, které jsem od tebe četl, bylo smutné, ale stejně mi to nedalo... Pokud máš problémy s nadváhou, tak to dělej jako já. Cpi se, jak chceš a čekej na světovou válku. Pak se ti bude hodit každý kilo... :-) *

Robinia
10. 09. 2009
Dát tip
:-D

Vaud
12. 03. 2009
Dát tip
a kdyz jsem to psal, tak jsem byl jeste celkem hubenej zkousel jsem i Herbalife a mam docela fajn historku, kterou taky jednou treba zpracuju :-))

Vaud
30. 10. 2008
Dát tip
:-)) díky ale jsem pořád mlsnej

Vaud
24. 08. 2008
Dát tip
dík, teď jsem snad trochu shodil :-)

není co dodat.... *

Ariela
29. 12. 2005
Dát tip
no jo, prave na mna dolahol trest za vianocne obzerstvo...asi som spapala nieco nedobre, takze sviatky travim v krcoch na zachode, s flastickou Algifenu v ruke... ..od noveho roka nezeriem..a cvicim :))) *

Kurt2
01. 08. 2005
Dát tip
*

Vaud
07. 07. 2005
Dát tip
Už jsem přemýšlel i o tričku CZECH NATIONAL SUMO TEAM, pokud se dieta nezdaří ;-)

mně by se deset kilo navíc hodilo:)) *!

basnikalex
22. 06. 2005
Dát tip
něco proti výšce 160 a váze 60, jsem totiž blízko, nicméně jsem se skvěle zasmála. Mimochodem mám v pokoji na stole a každém poznámkovém bloku, se kterým přijdu do styku napsáno: "NEŽER!" tip

Vaud
22. 06. 2005
Dát tip
Já už jsem 4 kila zhubl od napsání tohohle dílka ;-) PS dřív jsem chodil s holkou co měla nad toaletním stolkem ceduli : v zimě se neudržuje ;-)

basnikalex
22. 06. 2005
Dát tip
to nemá chybu

John_Ceder
24. 05. 2005
Dát tip
tohle je skvělý, hlavně ten začátek - si nepamatuju, že by mě takhle rozesmála nějaká jiná četba.. než ta od tebe..

Vaud
16. 05. 2005
Dát tip
už ho tam jdu domalovat :-)

Toxman
13. 05. 2005
Dát tip
Prodavač, který na první pokus uhodne vaši konfekční velikost, je netaktní hajzl ! Akorát myslím, že měl být na konci vykřičník ;o))*

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
Erin ;-) 70kg? To seš velká holka! Já Ti nějaké kilčo půjčím. Od dneška jsem začal shazovat váhu ;-)

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
špeky pošlu na dobírku mám jich doma celou sbírku ;-)

j_i_r_i_k
26. 04. 2005
Dát tip
Teda asi si založím sekáč s rotopedama, sortiment získám tak, že budu obcházet domácnosti a měnit rotopedy za levnější věšáky na prádlo, díky za inspiraci :)... Mě teda dostal ten Abflex, patrně proto, že se nám válí už pár let na skříni...

DarkMind
26. 04. 2005
Dát tip
Tie symptómy sú mi veľmi povedomé. Domáca strava a sedavé zamestnanie zanechali na mne za tie roky zretelné stopy. Takže som na tom podobne, len to neviem tak príjemne podať. :)) Pobavilo... -t-

Vaud
26. 04. 2005
Dát tip
Chlapi díky! j_i_r_i_k - já jsem Abflex zdědil a taky je někde na skříni nebo ve sklepě DarkMind - zkusím něco shodit, protože je to už neúnosný ;-)

Vaud
25. 04. 2005
Dát tip
Empty - to je fajn, že Ti to zlepšilo náladu. Mě moje nadváha náladu vytrvale zhrošuje ;-) sidonió: díky za tip a čtení gemi - dík, dík, dík !!! snow_white: správně jsi odhalila úvahu mezi úvahami ;-) ze zdravotních důvodů je pozdě Bigu - dietoložka se mě na jednom kongrese ptala, kolik jsem vážil nejmíň. Nevím proč se jí 2,8 kg zdálo jako nevhodná odpověď. Díky, že jsi mě našel i mezi úvahami. Úvaha je přerostlá ségra fejetonu.

podezdívka
25. 04. 2005
Dát tip
Naštěstí ti bylo nabráno i po jiné stránce, píšeš fakt dobře! *t

Vaud
25. 04. 2005
Dát tip
podezdívko - jsem rád, že mě čteš!!

Vaud
24. 04. 2005
Dát tip
Díky všem!!! Crae - možná, že to říkala. Já si vzpomínám na jednoho ministra, který zaplatil 200 Kč za zaručenou dietu. Pak mu přišel na dobírku lísteček s nápisem Nežer! ;-) Aššur, Artful Joshua - jsem rád! Díky za návštěvu! Nicollette - já jdu hubnout taky! Pivi - pacienti nenosí doktorům nikdy rakvičky ani věnečky Hestas ;-)) Nosik - zdravím do mého rodiště! Nemusíš kvůli mě (a platu) tloustnout! Třeba napíšu pokračování..

Empty
24. 04. 2005
Dát tip
:-))))))))) to je super, hele. Máš skvělej smysl pro humor a zlepšil si výrazně mojí celodenní zkurvenou náladu. Díky ti!*t

sidonia
24. 04. 2005
Dát tip
zábavný:) (poučný:)) *t

gemina
24. 04. 2005
Dát tip
tohle je bingo. Ze zacatku jsem sem chtela zkopirovat nejvipnejsi casti, ale to bych to sem musela zkopirovat cely. skvely skvely skvely!!! t+nej

gemina
24. 04. 2005
Dát tip
btw, neco jsem nasla na svych webovkach

vesuvanka
23. 04. 2005
Dát tip
Jako vždycky, pobavila jsem se skvěle.....Letecké společnosti musely dokonce přepočítat spotřebu paliva. Letadlo má kolikrát co dělat, aby dopravilo tlouštíky za velkou louži...... nám také rotoped sloužil jako věšák.... TIP

katugiro
23. 04. 2005
Dát tip
* veselost :) Myslel jsem, že hlavní perlou bude "naber si mu." Ale kouzlem nechtěného zapůsobilo Čím je dražší, tím dřív je z něj věšák na prádlo. U žen je tento interval nepatrně delší. :)))

mishka
23. 04. 2005
Dát tip
Super! Moje máti má taky nějakej přístroj coby věšák na hadry. A je fakt, že táta na to přišel dřív a ze začátku to pěkně schytával. Teď věší oba dva... Jinak je to skvěle napsaný, čte se to samo a na konci jsem si říkala, že to mohlo být delší... :-) TIP jak Brno!

Terpsichore
23. 04. 2005
Dát tip
Jo!! Smichy mi tecou slzy.. potrefena husa, znas to :-) Pridam ti jednu americkou do sbirky - doktor vysetrujici velmi obezni pani zvedl fald a vypadla Oreo susenka - nacez pani lehce zrudla a s divcim chichotanim mu sverila, ze s manzelem radi hrajou "where's the Oreo" :-) T*lusti V*itezi!

Delahaye
23. 04. 2005
Dát tip
:-) no vidíš ... hezký. Peter Nagy tuhle radil v rádiu, že máme jesť stále ,ale málo. A pak že vraj schudněme odrazu. No, nevím, vzhledem k tomu, že on je od pohledu anorektik ako sviňa, přišly mi ty jeho rady jako drobná škodolibost ... :-)) T.

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
Jéjé, díky moc! a2a2a - já mám odložený některý fajn věci na později, když zjistím jejich délku ;-) vesuvanko - mám super rotoped. Košile se dají věšet na sedátko i na řidítka Havranek - díky, že ses stavil. Pokud budeš chtít poradit s prózou, tak se ozvi katugiro - "naber si mu" mě fascinuje dlouho, jen jsem nevěděl, kam ho dát mishko - díky!!! Terpsichore - díky za tip, výběr i historku!! Marně vzpomínám, čím bych ji returnoval. Však já na něco příjdu. Delahaye - můj kámoš co má 2 vysoké školy měl teorii, že za každou hodinu, co je vzhůru po půlnoci hubne jedno kilo. Ze Solidní nejistoty chodí pravidelně v 5 ráno, má přes sto kilo a nic. fletnisto - díky, doufám, že si to tchýňka nepřečte ;-)

guy
23. 04. 2005
Dát tip
v každým odstavci to bezva zaperlí ... ortoped, tatanka, vařečka ... mám o moc lepší náladu, než před pár minutama ... :-)*

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
guy - díky za ranní návštěvu!! Jsem rád, že jsem Ti zlepšil náladu!

guy
23. 04. 2005
Dát tip
doufám, že mi vydrží až do oběda ... než mi bude nabráno ... :-)

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
guy ;-)) šťasten ten, komu nabráno jest dream :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!!! To vypadá na velmi velkou lásku!

guy
23. 04. 2005
Dát tip
možná, že to bude účinnější než Abflex ... zda i příjemnější, těžko odhadnout ... :-)

guy
23. 04. 2005
Dát tip
tipuju ji taky na používání vařečky ... :-)

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
tady to vypadá, že partner zhubnul, protože už 14 dní nedosáhl na jídlo ;-) Jinak se tomu říká "crush syndrom"

Elyn
23. 04. 2005
Dát tip
šmankote, ten na obrázku už je mrtvej, ne? :))) :) perla pro mě jsou hrošíci na silnici, protože rotoped ověšený prádlem jsem už zažila :)) hezky... Vaude... prostě chodit a "žrát" míň... :)

guy
23. 04. 2005
Dát tip
Elyn - přijdou chvíle v životě lidském, kdy je úplně jedno, kam co rychle flákneš ... a když je zrovna při ruce rotoped ... :-)

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
Elyn dík, už se na tom pracuje! Ale mám půjčené na 5 dní nadupaný Audi, tak těch 5 dní nebudu chodit zcela určitě ;-) Tak pak!

Kytiii
23. 04. 2005
Dát tip
Jak jinak - geniální - Ty prostě víš, jak chudáčkovi, co při krásné sobotě trčí v práci - zvednout náladu... jsem zvednutá, že pomalu mlátím hlavou o strop :o) Asi na tohle téma taky něco napíšu - týká se mě to ostatně jako každé dívky, co sedí dopoledne ve škole a odpoledne si otlačuje zadek v kanceláři... TIP... Kurňa, co to znamená nežrat? :o)

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
Kytiii - díky! Já budu v práci zas pro změnu v neděli (a bez Písmáka) :-(

Makča
23. 04. 2005
Dát tip
"naber si mu"!:-)no to je fajn, jak já si vždycky nenásilně počtu v těch tvých milých úvahách - nebudu kouřit, nebudu žrát, pít a ani mi to nepřijde - tomuhle říkám na výsost rafinovaná pátá doktorská kolona přímo v nitru zhýralého lidu - to bude asi ten partnerskej přístup k pacientovi nebo jak voni tomu říkaj, tak V aneb literatura ve službách medicíny:-)

cherubinka
23. 04. 2005
Dát tip
Jej, to jsem se zas zasmála! Náš rotoped dospěl do fáze chytače prachu v kůlně na chalupě, teď si s nim pohrávaj myši.Rozhodně tip.*

Lunka
23. 04. 2005
Dát tip
Teda, jsem se výborně bavila....děkuju...je to skvělé...báječný sloh, půjdu se podívat k Tobě i na další díla....velký tip...*T

Elyn
23. 04. 2005
Dát tip
Tak pak, Vaude, jo? :) To budeš mít půjčený nadupaný rotoped?:)) :)) jo, guy, my tam to prádlo ale fakt sušili :)) Makča :)))

guy
23. 04. 2005
Dát tip
Elyn - ale já tvé veřejné oznámení nijak nezpochybňoval :-)

katugiro
23. 04. 2005
Dát tip
Možná jsem špatně vysvětlil, že mě pobavilo spojení žen s tím, že čím jsou (nám) dražší, tím dříve je z nich věšák na prádlo :)

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
Makčo díky moc!! Pátá doktorská kolona ;-)) cherubinko - naše mrně baví točit šlapkou u rotopedu, čímž ho z rodiny používá nejčastěji Lunko - díky moc za návštěvu mých stránek!! Elyn - rotopedu schází jedna zásadní věc - sám nešlape .-) katugiro - to mi nedošlo ;-), ale dobrý! (doufám, že Tě pobavilo i chtěné :-))

Markel
23. 04. 2005
Dát tip
No a já myslela, že jenom naše rodina má nejdražší věšák ve střední Evropě, já bláhováááá! Pobavena dávám velikýho tipíka :-)))

Vaud
23. 04. 2005
Dát tip
Markel díky!! Já bych to prodával jako věšák, na kterém se dá jezdit ;-)

Craerassy
23. 04. 2005
Dát tip
ti běžící hrošíci mě dostali:-))) a s tím koncem souhlasím....neříkala to i Halina P.?.-)) tip

...pobavilo...

impozantní

Joshua_Cata
23. 04. 2005
Dát tip
Pěkná úvaha, jen co je pravda...*

Nicollette
23. 04. 2005
Dát tip
ble já du hubnout zcela vážně :o)))))))))))) kašlu na to, začnu, až budu mít 254 kil :-)*

Píví
23. 04. 2005
Dát tip
Nejmenovaný operatér řve na výmluvně mlčící žlučník 150kg majitele "Pohřebiště rakviček!!!!!!!" Pobavilo MOC dík t.

Nosik
23. 04. 2005
Dát tip
I kdyz vesely veci moc nemusim, takhle tohle bylo vyborny, jen tedy, jsem na podnikatelce, tak, jestli dovolis, si nebudu brat k srdci to, ze cim vetsi manazer. . . . radeji zustanu hubena:o) Jinak bych se jen priklonila k tomu, ze ten konec by mohl byt delsi

a2a2a
22. 04. 2005
Dát tip
Michale, já už nebudu chválit tvůj bezvadný sloh pro tento žánr, četl jsem lehce, je to čtivé, tradičně vtipné, tip, jinak to snad ani nejde a s tou vařeško, holt, nemáte vy doktoři ty peníze zadarmo

Vaud
22. 04. 2005
Dát tip
Jirko díky za kritiku ;-) Nějak jsem se po čase rozepsal, tak je to delší, ale i tak jsem téma nevyčerpal.

a2a2a
22. 04. 2005
Dát tip
Michale, je to napsané natolik dobře, že ta délka není na překážku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru