Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Waiting for the rain

23. 04. 2005
4
0
1155
Autor
Croyance

- It reaches through my skin -

 

 

         Šlapu si svou neobvyklou cestu sobotním světlem, kochám se stromy, prvními kvítky, řekou, vodou, přírodou, lidmi. Všichni jsou najednou jiní. Přátelští, usměvaví, milující, radostní. Pocity se vlní a dmou, vybuchují v malých ohňostrojích přímo do mého srdce. Mám z nich radost. Ano, skutečně mám. Ale také vím, že je to jinak. Že je to jen představa, zbloudilý romantický přelud o harmonickém světě.

Jedna z vln se zastaví těsně přede mnou. Plyne, volně. Když dorazí ke mně, ustrne a s tázavým výrazem pohltí mé myšlenky. Pak, aniž by kterákoli z nás něco naznačila, sklopí svůj zrak, a odpluje ovlivnit jiné bytosti. Ví, že dnešní den zůstane nevpuštěna.
          Takových vln znám mnoho. Mají krásné oči. Výraz bohyní. Obklopují vás svým světlem. Ale jedno jim chybí. Vytrvalost. Nabídnou se, leč vzápětí zmizí. Neklidné, přelétavé, nestálé, neustále se pachtící, ale opravdu nádherné vlny, které neznají klid ani jej neumějí vychutnat. Nespokojí se s tichem, rozrušuje je hluk. Nesmíří se s pláčem, neoslavují smích. Proplouvají. A tím mě děsí. Ano, bojím se jich. Bojím se opravdové radosti, protože mě děsí k neutišení možnost, že ji ztratím. A tak ji odmítám ochutnat, abych pro ni pak nemusela truchlit. Totiž tyhle vlny mají ještě jednu vlastnost - dokáží vás pohltit ve chvílích, kdy to nejméně čekáte.
           A tak se stalo. Šlapala jsem si svou obvyklou cestu sobotní tmou, utápěla se ve svých pocitech a emocích a jakýkoliv záchvěv opravdovosti ve mně rozbujel neutuchající tesknotu. Všichni byli stejní jako vždycky. Šedí a unylí, nepřátelští, sobečtí, vypočítaví a nepřející. Ano, smáli se sice. Právě, že se smáli!

Narazila do mě vlna, a - povalila mě na zem. Ležím v blátě, neschopná pohybu, paralyzovaná, spoutaná, upínaje se na jedinou myšlenku. Proč???

 

 


           Pro nedostatek čehokoli, co by mne zahřálo, čekám tedy raději na déšť.

 

 


 

Stále.


Puffik
26. 04. 2005
Dát tip
Fajn..a do kdy že se mám odstěhovat?


vesuvanka
24. 04. 2005
Dát tip
pěkně napsané....nebuď smutná, určitě přijde to co Tě zahřeje..... TIP

Empty
24. 04. 2005
Dát tip
tohle sem já. Je to opravdový *t

Abyss
23. 04. 2005
Dát tip
a ono je to zname.... "Pro nedostatek čehokoli, co by mne zahřálo, čekám tedy raději na déšť" tak tak... zabit se driv nez zemrit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru