Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Báseň, která má zůstat bez korektury v češtině

06. 12. 2000
7
0
1483
Autor
Erik_Piper

Tímto prvně publikuji na Písmáku. Nejsem Čech. Básni jsem napsal v roce 1997. Ve skutečnosti prošla korekturou, během které některé mě přirozené, ale Čechovi smysl básničky zničující, chyby byly odstraněny a nahrazeny “vyrobenými” chybami.

Tuto báseň jsem psal proto abys viděl jak zapasí cizinec s tvým jazykem v ústech jako slepec, který se dusí Kosteleckými uzeninami Psal jsem ji bez brýlí abych o vlastních řečích přemyslel stejně tak málo jako když se snažím spwrávně říct “r” Nechal jsem ji bez korektury abych tím míň vyčerpal láskavost své korektorky abych tě přivedl ke smíchu lechtáním okraji tvého jazyku vyzrazením svého polotajného mindráku z polovládání českého slovníku …veřejné tajemství jen: Z mého jazyku máte ty samé mindráky.
Miroslawek
18. 12. 2000
Dát tip
Hodně zdaru ....a Kosteleckých uzenin

alina
15. 12. 2000
Dát tip
Nejvíce mě uchvátila jedna myšlenka: "...psal jsem ji bez brýlí, abych o vlastních řečech přemýšlel stejně tak málo.."!!!! Možná tahle hláška vznikla náhodně, ale je dokonalá. Dala by se z ní vytvořit krásná gregérie. Z Tvého jazyku mám ještě větší mindrák! Jsem v něm celoživotní totální slepec. Fandím Ti.

Marigold
13. 12. 2000
Dát tip
:))) vítej... Seš fakt borec, psát tahhle česky, to chce vážně odvahu...Takovej těžkej jazyk. Smekám před tebou, statečný lingvisto:)

zolli
12. 12. 2000
Dát tip
VIZ Falka i Mahoney T za tu nepovedenou cestinu, bavila jsem se uzasne! DIK

christi
10. 12. 2000
Dát tip
Velice na me zapusobilo to hrani se slovy.I love it.I have the same with your language right now.You've got my tip)

Mahoney
10. 12. 2000
Dát tip
jůůůůůůůůůůůůů to je parrráda :-)) *!!!

Falka
08. 12. 2000
Dát tip
Páni, člověče... nenapsat, že nejsi Čech a že náš jazyk pouze polovládáš, myslela bych si, že češtinu spíše nadovládáš... Vytváříš slova, která mají co říct... připomínáš, co jsme nechtíce zautomatizovali a odkrýváš tajemství slov pro nás, kteří bychom je měli znát nejlépe... Děkuju, zapůsobilo to na mě :o)

Bambulka
07. 12. 2000
Dát tip
juu, to vytváří úsměvná spojení... zapasí cizinec... napadl mě cizopasník:o)) láskavost... to je supeeer! láska v ost(atních)... mindráky... to záleží, jaký k tomu máš přístup a vztah... každý má rád něco jiného a to ostatní bere třeba jako nutnost k přežití v dnešním světě... báseň... asi mi tam do té kategorie chybí nějaké ty rýmy...

Zajímavé, v jiném jazyku bych něco takového napsat nedokázal. (Napadla mě čínština- nejtěžší jazyk na světě, čeština je údajně druhý nejtěžší- takže jseš dost dobrej:-)

Albireo
07. 12. 2000
Dát tip
Je to opravdu, ale opravdu hezké. "Láskavost" je skvostný příspěvek do pokladnice češtiny. TIP

Bříza
07. 12. 2000
Dát tip
:c) uzený jazyk má Tvá korektorka, nebo je Čeština hovězí ??? :c) ať tak, či tak, pobavils ...

zevl
07. 12. 2000
Dát tip
slepec dusící se Kosteleckými uzeninami to je ŽŮŽO :-) polovládání doufám, že já svůj jazyk celovládám

Erik_Piper
07. 12. 2000
Dát tip
Už jsem to opravil...

JiKo
07. 12. 2000
Dát tip
chééé ':-)) uprostřed básně už použil minulý čas v popisu něčeho co teprv bude :-)) Dobrá idea:-))

Erik_Piper
07. 12. 2000
Dát tip
jsem mimoň, kde jsem to dělal?

JiKo
07. 12. 2000
Dát tip
Erik vlastně už na začátku je to tak položené začínáš tuto báseň jsem psal čas min. ale přece ve chvíli kdy to píšeš ještě báseň není hotová (teprve ji dopíšeš) - časový paradox :-)) Paráda

Erik_Piper
07. 12. 2000
Dát tip
Avšak! Z hlediska čtenáře se opravdu jedná o minulý čas... největší paradox je asi to, že v rámci básně jsem chtěl představit (ve skutečnosti ve chvíli psaní ještě nedopsanou) báseň samotnou. Ale žádný paradox jsem nechtěl vytvořit, to se jenom tak stalo.

JiKo
07. 12. 2000
Dát tip
Erik: já vím :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru