Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

(se mnou)

Výběr: Kid_A
25. 04. 2005
13
0
4134
Autor
StvN

Jak může člověk milovat hudbu, které nerozumí? Jak může chtít hrát na piáno, když nemá sluch?

my future

Sedím na Měsíci na svém skládacím sedátku a dívám se dolů na Zemi. Všechny obrazy jsem naložil na kolečko. Spálil jsem rámy, - z dlaní mi vyšla mlhovina ? tanečnice, barokní slečna, - pěkná pěkná pěkná. Zatočila sukní a vybrala si toho nejpovrchnějšího prodavače, který se vylíhl z dámského metru. Zpívá ruměnou tváří pane já jsem jen obyčejná holka, boky mám trochu macaté, bříško, ale ne - chlupaté, pane ? jo, řeknu vám jen co sama budu a tak se smutně dívala do mé dlaně. Šel jsem stvořit mlhovinu. Naštvaně.

Květiny prorostly plátna starodávných obrazů. Kolečko bylo dřevěné a jediné, které jsem si ze Země přivezl. Dal mi je táta v dětských letech, kdy se ještě dárky směly vyrábět. ?Zaplevelil jsem si Měsíc,? smál jsem se. ?Normální kompost.? ? Dlouhá léta jsme vršili hromady jablek a kopřiv na břehu louže se zelenými řasami, které byly ty nejdelší, jaké jsem kdy viděl a když dvakrát mrkly, vyšlo slunce a všechny stíny prchaly spirálou do trychtýřů kráterů. Na Zemi jakýsi golfista vypálil z hole a Měsíci naskočil další kráter. ?

Nerozumíte ženám? S tím vám nepomůžeme, ale můžeme vás naučit písmenka na klávesnici ? a b c d?. Zapřel jsem se nohama o mléčnou dráhu a tlačil Měsíc co nejdál od Země, - ne ne ne, nepohltíš nás. Prali jsme se společně, Měsíc jako nemotorná koule šeptal: ?Štěpánku, tlač.? Mrzák ? a celej se natočit můžete? - Sere tě žena? Pojď do hospody, - tam se zpij, zmlať, ztrať ? hlavu, mozek, pud, člověka -, vrať se domů a ? ?Stejně tě mám rád.? Chrrrrápe až do rána. - Vzdal jsem se, když mi bylo nejhůř, teď tlačím Měsíc daleko od Země i za cenu horší viditelnosti.

Já vážně nemám zájem otáčet se zády, když mi prší do obličeje. Lidé projeví největší úsilí, když mají něco zkazit, ale stejně, - nakonec, všechny sliny skapou na zem. Tak plijte.

your future

Přestaneš používat slova jako lůzr, fuck a nechci. Namaluješ se, protože tě po třicítce zaplaví nová chuť na sex a možná mě znovu ulovíš, protože ustrnu na hlaváku s kytkou v ruce, jenom nebudu čekat na tebe, ale nejspíš na dceru, jejíž matka mě bude nenávidět, - to je fuj, to nesmíš, pojď sem. ? A víš, že docela věřim tomu, že jednou budeš krásná maminka? Nepoznáš mě a protože vždycky budu ten, do koho se holky zamilovávaj, nechám se sbalit na jednu pusu a v posteli nedám na jevo, že ty triky mam od tebe, - ne, já sám o sobě nejsem tak dobrej.

?Tohle je Štěpán, kamarád z dětství.? Vidim tvého muže, co si přes pupek nevidí na péro. Vyhrne ze sebe nějaký příšerný citoslovce a ? Alenko, skoč pánovi pro pivo. A ty se usměješ ? ?po babičce.? Jenže tvoje dcera se do pána zamiluje a bude mi česat dlouhé vlasy ? ne jako tatínek?.Alenka je sladká blondýnka, - (fuck) ujede ti. ?A to nevíš,? sklouznu k familiárnosti a ty zvedneš oči jako je zvedávala tvá máma, když na podlaze třídila prádlo a mně dojde, že to nemůžu říct, - tam na nádraží ? svázaný vlasy a brejle mi sluší nejvíc. Zmátl jsem tě, přiznám v duchu a slíbim si, že tvoje dcera mě bude znát jenom s rozpuštěnýma vlasama.

poor future

Přirozenosti ochably a žlaby zality krví schnou na slunci. Utopická společnost slepic kamarádících se s potkany vzlíná prázdnými okapy na ploché střechy zapomenutého křiku na děti. Dva poslední zelené stromy špičkující se lásky vzal vítr do teplých krajů těsně nad žaludek klíčící pohanky. Domácí mléko vytéká z pet flašek na eskalátory věčnosti automatizovaného převoznictví přes regulovanou řeku Styx. Člověk usnul.

pure future

Dokázala bys?.? (se mnou)

StvN
10. 05. 2006
Dát tip
Ovšem.

Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
hm, na otazniky uz si tu zacinam zvykat... skoro je nevnimam :D necham si zas neco na zejtra, at nemam spatny traveni... nerad bych se prezral :o) (to by pak ani nebylo ono)

StvN
10. 05. 2006
Dát tip
V tom případě ti doporučim díla podobného ražení, co tu mam. Jinak koukám je to samej otazník, to nasere.

Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
tak tohle se mi libi. skvele si to svisti. jako kdyz se protrhne pytel sracek v nas :o) eh, to jsem pouzil hnusny slovo. na to, jak mi to chutnalo. promin. ale jiny prirovnani me nenapada. *

StvN
14. 11. 2005
Dát tip
Je to jenom hra:)

StvN
14. 11. 2005
Dát tip
Ta poznámka se týkala k textu, textům, psaní. Ale platí to i o písmáku, i když v trochu jiném smyslu.

Empty
27. 06. 2005
Dát tip
No na takovýho čuráka to jde Jenom je to nesmyslná splácanina, i když napsaná poměrně slušně. Neohromí, neurazí

Kimísek
27. 04. 2005
Dát tip
A je to špatně? Dobře?

StvN
27. 04. 2005
Dát tip
Dobre ja myslim.

StvN
27. 04. 2005
Dát tip
:-)

Plopez
27. 04. 2005
Dát tip
jestli země jednou něco bude, tak z tebe už je. jak sem se sem teď vrátil, zjišťuju, že si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. ale to není špatně. jen mi vypad obsah. možná proto, že píšeš nezfilmovatelně :)

StvN
27. 04. 2005
Dát tip
Obsah by byl, kdybych toho napsal desetkrát tolik.

Plopez
27. 04. 2005
Dát tip
Otázka je, jestli by to bylo eště pro čtenáře stravitelný.

StvN
27. 04. 2005
Dát tip
Asi ne najednou, ale jsou i dála, která chceš číst pomalu a třeba dlouho, ne?

Tragicus
27. 04. 2005
Dát tip
Po mamince. :] Jsem take rad.

angel1
26. 04. 2005
Dát tip
ten kluk je vážně zvláštní a tohle cosi mezi vámi...uniká T

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Nehecuj. Nebo....

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Ano.

Plopez
26. 04. 2005
Dát tip
Přijde mi to jako bys měl dva balíčky karet. jedny jednohlavy (próza) a druhý dvouhlavý (poezie). neumíš je zamíchat, tak je vezmeš a začneš je tlačit hranama proti sobě. některý zapadnou, jiný se poničí a ohnou, ale nakonec ten novej jedno dvou hlavej balíček drží.

Kimísek
26. 04. 2005
Dát tip
líbí :-) trochu jsem si zavzpomínala na Malého prince...musím...prostě musím si ho někdy zase přečíst .-) tip* a krásný den 8-) Kimí

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Zase Malý princ? Proč?

Makča
26. 04. 2005
Dát tip
je to milý jako sviňa*** * já rozumím a zase jsi mě překvapil teda, to čumim...ty se nezdáš, seš cíťa:-) * moc hezky ti to napsal Plopez

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Tragicus - jsi ty ale chytrej kluk. Rozumíš mi a to se neznáme, což je dobré jak pro mě, tak pro tebe. Jsem rád. Plopez - dobrý! Z tebe něco bude. Jak říká Makča. Makčo, od tebe ta pochvala hřeje, ale toho cíťu bych skoro prosil vysvětlit.

Makča
26. 04. 2005
Dát tip
cíťa je citlivý a přemýšlivý chlapec. no nebylo lepší spokojit se s cíťou?:-)

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Myslel jsem vysvětlení na mém případě. Ne že bych neměl city, - ale cíťa?

Makča
26. 04. 2005
Dát tip
tzn. tak akorát, cíťa je v mém slovníku slovo s pozitivními konotacemi, nikoli změkčilý s rancem plným citů světem křižující jako blubný holanďan atd atd atd, zkrátka tak.musím se ještě dále mučit tvou chválou?

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Chvála nebolí.

Kimísek
26. 04. 2005
Dát tip
Ehm, jak zase? Nečetla jsem kritiku před sebou...ani bych neřekla, že by to bylo napsaný úplně podobně, jen jsem si vzpoměla u toho měsíce :-) Zítra snad stihnu knihovnu, jůůů :-) Děkuji za inspiraci, já věděla, že teď něco takovýho potřebuju :-) Krásnou noc. Kimí

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Jenom mi to občas někdo napíše. Ne jen u tohodle díla. I u jiných.

StvN
25. 04. 2005
Dát tip
To jsem čekal.

Nicollette
25. 04. 2005
Dát tip
To je škoda víc slov na to nemam protože nemůžu ale je to ... sakra, já bych vo tom přemejšlela nic, mlčijó je to moc hezký *

ten kluk je divnej

kapybary
25. 04. 2005
Dát tip
Všechny části kterým rozumím se mi líbí, ale moc jich neni... škoda..:(

Tragicus
25. 04. 2005
Dát tip
Tak hezke pozadani o ruku jsem jeste nevidel... :]] Ale je to dobre. Hodne. A je to obcas az smutne natolik, ze mne to malem dohnalo k premysleni o budoucnosti. Malem... Budoucnost se jeste nestala (a mozna nestane, kdyz budu hodne chtit), ted je az za dlouho a minulost... Te se bojim... Nemam moc na vybranou... :] Precetl jsem si to nekolikrat a ... Radeji jdu spat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru