Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divná doba

27. 04. 2005
0
0
1072
Autor
johny_deer

Seděl sem a jen tak pro srandu králíkům se rejpal v podrážce boty, která byla dost poznamenaná blátem, tak už to na vesnicích chodí, takhle na jaře. Čekám a vlastně si neuvědomuju na koho, prostě až někdo půjde kolem, půjdu s ním, ale zatím lidi spí, je nad ránem. Hotovka Oskar mi dneska říkal, že už je všechno v suchu a jestli bych si zas něco od něj nevzal, že vymění všechno hned. Za drogy, říkal, za ty ti dám cokoli na světě, budu k tobě chodit prodávat telefony - kradený samozřejmě - a ty mi budeš dávat drogy. Cokoli, já vezmu všechno. Hotovka Oskar vždycky nabízí za jakýkoli drogy cokoli, ale nechci zboží. Peníze, ty sou správně neosobní.

Půl pátý, Lolitka od sousedů půjde za chvíli vyvenčit psa a pak na vlak do školy. Je to Rozverná školačka a dojeli na ní už dva učitelé. Určitě se u mě zastaví, bude chtít připálit a třeba něco koupí. Už jde. Říkám jí, že sou skvělý dekly. Odchází s tím, že za chvilku je zpátky. Přichází bez psa a bere čtyři. Sedím dál, kouřím. Čekám, že někdo půjde, brzo bude sedm, odcházím odsud, protože lidi jdoucí do práce moc kšeftů netrhnou. Jdu spát...

Jsou čtyři. Pro mě ráno. Bohatě sem se nasnídal místo oběda - dal sem si celej jeden jogurt - a vyrazil za Katkou. To je moje přítelkyně, chodí do školy a v půl pátý končí, jedu za ní. Odvezu jí k sobě, trochu pošpásujem, zase jí odvezu domů. Večer budu doma, budu sedět a čumět do kompu. Sehnal sem pár novejch filmů, chci se na o podívat. Zavolá pár lidí. Oskar Hotovka volá, že by mě chtěl vidět, ptám se na prachy, nemá. Seru na něj. Pak dlouho klid a kolem třetí ráno zpráva. Beru bundu, klíče od auta a jedu za kámošem, prej by toho bylo během večera víc, ale zatim za dva tácy. Domlouvám se, že za dva a půl, abych se moc nepdělával. Souhlasí.

V baru už se ke mě zdálky hlásej, maj naváto, ale mě to nezajímá, dávam jim, co chtěl, všichni si dávaj kolu a házej si to do ní. Brzo je u mě holka a chce aspoň jednoho. Sedím a brzo se u mě u stolu nehnu.

Ráno se probopuzím. Jdu volat K.


johny_deer
08. 06. 2005
Dát tip
Ne, spíš konstatování...

johny_deer
04. 05. 2005
Dát tip
To nemělo bejt nic hlubokýho, psal sem to zkouřenej:)

StvN
04. 05. 2005
Dát tip
A to má bejt omluva?

chatpall
27. 04. 2005
Dát tip
No nejako takto to funguje... A je to smutne

StvN
27. 04. 2005
Dát tip
Docela prijemny cteni, ale nejaky hlubsi veci necekej, to bys musel psat jinak.

John_Ceder
27. 04. 2005
Dát tip
asi jako StvN

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru