Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání na zázrak

28. 04. 2005
7
0
3177
Autor
sacco

.....otec v očekávání.....

Čekání na zázrak

 

Kdy stává se žena ženou?

Kdy stává se muž mužem?

Odpovědi nás klamou,

co s odpovědí zmůžem?

 

Každý z oněch jedinců,

na jistou chvíli čeká.

Do párku věčných milenců,

vpluje lásky řeka.

 

Co stane se v zápětí?

Šťastné chvíle nastanou!

Je to krásné napětí,

matkami se ženy stanou.

 

Děti nepadají z višní,

čekáme devět měsíců.

Pak budeme na ně pyšní,

už nebude jen jedinců.

 

Poslední dny jsou trápením,

kdy na zázrak se čeká.

Vždyť já z toho snad vypěním,

ale moc mě to láká.

 

NEBUDU JIŽ JEN ŽEN LOVCEM,

JÁ STANU SE PŘECI  OTCEM!!!!!!


Hessulim
11. 05. 2005
Dát tip
Sacco - blahopřeji - máš nádherné děťátko - přeji moc zdraví-Vám všem.Budeš báječný táta

andromeda
11. 05. 2005
Dát tip
blahopřeju k miminku...

sacco
11. 05. 2005
Dát tip
hes a andromedo - díky.

Kachora
10. 05. 2005
Dát tip
Neboj, však se dočkáš:-), posílám TIP

sacco
10. 05. 2005
Dát tip
čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, čekám, :-)))

andromeda
06. 05. 2005
Dát tip
přeju ti, aby to už brzy bylo za váma a mohli jste se jen těšit se svým miláčkem...tip to čekání je nejhorší...

sacco
06. 05. 2005
Dát tip
andromedo, to čekání je fakt nejhorší.... někde jsem to psal, ... ale nevím kde... doktor nás "straší" už pár měsíců, ať se připravíme na komplikace a dřívější příchod nového človíčka na tento svět... no a doba plynula,.... všechny termíny už proběhly, i ty běžné, a teď si zase říkáme "proč se mu nechce ven?" ... no necháme se překvapit. ...... ale těšíme se a moc. :-)

DRAHT
04. 05. 2005
Dát tip
Děti z višní opravdu nepadají. Někteří otcové se však později tváří, jako kdyby z té višně spadli (osobní prožitek). Držím palce, aby Vám to všechno dobře dopadlo. ... a posílám TIP

sacco
04. 05. 2005
Dát tip
drahte díky, ... ale nikdo neví, co nás v budoucnu čeká. .. budu optimistou. a ty buď taky.

sacco
03. 05. 2005
Dát tip
reb, sice dobrý nápad, ale tohle gabovi asi fakt nemůžeme udělat - to Zoo by ještě asi šlo, ale ten parlament - to bych nepřál nikomu..... ani Gabovi :-)) a gabe, jestli mne ještě jednou nakazíš....... trestu neunikneš. ivanko - díky,.... co víc říct?..... asi nic já totiž stále ještě čekám.....

_Rebelka11
03. 05. 2005
Dát tip
Gabe, tak ne, nebudeme tě zavírat... a nechá mě tě mezi lidmi, ale už sem nesmíš zavlékat bacily :-))) Odkud bych to asi věděla :-))) ... tady někdo píše ani neví co :-D Blbost, když správně vybereš, tak to trestem není! :-) (doufám :-D). sac: je fakt, on už bude hodnej :-)))

sacco
02. 05. 2005
Dát tip
... teda mládeži, nechal jsem si spoustu času na to, abych se do plodné diskuze otevřené u mnoha děl nějak zapojil, ale musím uznat, že to se už prostě zapojit nedá. ale jedinou poznámku si neodpustím. GABE ZAVŘEM TĚ DO ZOO!!!!!! mně tak napadá, nechceš do parlamentu??? tam by ses v tom zvěřinci ztratil.....

_Rebelka11
02. 05. 2005
Dát tip
sacco, za to může Gab, všude něco utrousí a já jsem pak zmatená a nevim, co kam psát, ale dávám si pozor :-))) Gabíku, vidíš, jakej má sacco super nápad :o)) (a když nebude za sklem, tak je tam všechny aspoň nakazí.. co ty na to, Gabe? kam radši :-D a nezlob se :-))).

gab_1
02. 05. 2005
Dát tip
Sac: další mě chce zavřít do ZOO!! To sem teda blázen!! Sem milá chlupatá příšerka - přátelská a ne nebezpečná, tak proč bych měl bejt zavřenej?? A mezi pomatence už nechci vůbec!! Hele, hele, já sem už zdravej, nemohl bych zůstat mezi lidma??? :-))))) Reb: no to by mě vážně zajímalo, odkud víš, že za všechno můžu????:-)) Teď i za to, že jsi zmatená!! ACH JO!!!!! Asi od Sacca, ten vykecá i to, co neví!! :-))) Pomalu ovšem uznávám, že něco na tom asi bude!! ZOO ani parlament neberu!! Největší trest je, zavřít se do manželství!!:-))))

iva_kelly
02. 05. 2005
Dát tip
krásný...co víc říct.....

sacco
29. 04. 2005
Dát tip
všem díky za návštěvu Redhot, Hestas, lisohlawka: zrození člověka - to je obrovský zázrak. Hestas - nemohu souhlasit - v posledním řádku ten zázrak je - být Otcem, to je zázrak. Lisohlawka - asi stále nevíš o čem mluvíš. tedy nevím sice, koho kritizuješ - žádná Heleleina tu není, asi myslíš Hessulima... ale nevím proč na děti koukáš, jako na nějaký majetek, co tě stojí tolik peněz - děti tady jsou pro naší radost. Přeji ti jen jedno, aby jsi krásu života a zrození jednou pochopila a aby tě mateřský cit naplno uchvátil. pak možná pochopíš, proč jsou lidé, kteří mají bez ohledu na svět klidně i ty čtyři děti. já bych je bral klidně taky...... taitalo: díky, ale i malé dítě se musí učit chodit :-) jako básník skládat básně želva: drž hessulim a gab: gabův pesimismus mne žene kupředu. zatím to zvládám. při tom třetím, čtvrtém nevím...... třeba půjdeme s gabem spolu kupovat provaz :-)) reb: velké díky. optimismus, to je moje. a radost??? momentálně asi jiné pocity snad mít nemůžu, ne?....a s tím počítáním měl gab trošku pravdu. za poslední měsíce se v mém okolí narodilo tolik dětí, že se už nyní bojím, jak si je všechny zapamatuju. čísla by byly jednodušší. a i naši si nás vždycky pletli, takže vím, že v budoucnu budu trpět. a až jednou uvidíš film král artuš - vzpomeň si na gaba - tam jeden z hlavních hrdinů dal jméno prvorozenému a zbytek měl jen čísla.... a mluvil o nich jako číslech - zábavné a úsměvné, ale zcela logické :-))) ještě, že člověk nikdy neví, co ho čeká :-))

gab_1
29. 04. 2005
Dát tip
Sac: Ty toho stíháš nějak moc ne?? RODÍŠ, maRODÍŠ, DRŽÍŠ palce Želvě (asi bude taky rodit!!)!! A za všechno můžu já!! U marození je to jasný (jsem bacilonosič), ještě aby tak mi bylo dítě podobný (to bych nevysvětlil - ale příšerku snad mít nebudeš), palce Želvě držím taky (mám kamárádku Želvu - krásná a chytrá holka - tak tahle Želva bude to samý)!! Provaz kupovat nechoď - mám levnej totalitní motouz a pár metrů mám navíc!! Daruji Ti ho - sem zase hodnej, co?? Reb - já mám pravdu vždycky - ale dáš mi za pravdu, až po pátém prckovi - prosím pojmenuj ho po mně - Gabíček_2 !!Díky!!! :-))))))))))))))))))

zelva
29. 04. 2005
Dát tip
Totálně si mě rozesmála, já totiž za měsíc maturuju a teď se mi uzavírají známky a tak...rodit snad ještě v dohledné době nebudu antikoncepce to na 99% jistí!!! sacco jsi nejlepší a proto ti dávám TIP

sacco
29. 04. 2005
Dát tip
gabe neboj, zvládám všechno, si přečti u želvičky - jsem přeci nejlepší ne?...... nabídku na provaz beru - až nebudu vědět kudy kam, jedu za tebou. a seš hodnej, to je pravda. ale nenuť reb, aby měla gabíčka, tebe už je hodně teď a tobě to furt nestačí..... sakra a jestli mi nebude to malé podobné ..... si tě najdu a běda, jestli zjistím, že máš duplikát klíčů od našeho bytu - jsi synem smrti a "poslední průvod" se stane realitou..... vlastně asi ne, když on tě nemá nikdo rád.... takže by tam nikdo nebyl kromě "pekelných zvonů"..... želvičko, gab je kluk jako buk...... to jen tak na okraj.... taky možná proto, že nemusí rodit, chce tolik dětí.... a říkáš, že antikoncepce na 99% jistí jo?...... že bych si udělal výlet... no to asi ne, já teď vlastně nemůžu a ty taky ne :-)) ale gabe, přečti si ještě jednou poslední řádek u želvičky - sakra já jsem fakt tak dobrej, až jsem nejlepší JUPÍÍÍÍÍÍÍ. a želvičko díky, díky, díky.....

gab_1
29. 04. 2005
Dát tip
Hele Sacco, nejsi náhodou narcis?? Želvička je zřejmě hodná holka a aby Ti udělala radost, tak lže, jako když tiskne!! Na druhou stranu chápu - NEZNÁ MĚ!! Provaz máš zapikován - nikomu ho nedám!! Pokud ten malý prďola bude celý chlupatý a zarostlý, odjíždím a měnín identitu!!! A okamžitě se přestaň cpát k Želvičče - SLINTOŠI JEDEN - já Ti dám výlet, já Ti dám 99%!!! A mimochodem - GABÍČKŮ NENÍ NIKDY DOST!!! :-)))))))))))

_Rebelka11
29. 04. 2005
Dát tip
.. to ti asi nic jinýho kromě mít radost nezbývá, ale co, vždyť je to hezký (asi, já to zatím posoudit nemůžu)...Krále Artuše jsem viděla, je to sice logický, ale, ale... ne, ne, radši tisíc jmen, než říkat třetímu dítěti: trojko, pojď sem :-))) Gabe, promiň, ale takhle svoje dítě trápit nebudu... i když, když to bude páté... možná... ne, sacco má pravdu, tebe už je takhle dost a ještě tě rozmnožovat :-))))))

_Rebelka11
29. 04. 2005
Dát tip
...Gabe, tady někdo kouká na Milionáře :-))

gab_1
29. 04. 2005
Dát tip
Tak nic no!!! Budu jediný Gab!! Co se dá dělat!! Na milionáře nekoukám - VYSVĚTLIT!! :-)))

_Rebelka11
29. 04. 2005
Dát tip
..jé, já neměla v úmyslu tě urazit, třeba se někdo inspiruje a jméno Gab dá :-)) ... když čirou náhodou přepnu na Novu a dávají reklamy na Milionáře, tak ten z Žlutýho psa...sakra, jo Hejma říká, že Milionářů není nikdy dost, tak se mi to vybavilo... tak už se nezlob :-D

gab_1
29. 04. 2005
Dát tip
Já se vůbec nezlobím!!! JÁ TI DÁM ZOO NENÍ ŠPATNEJ NÁPAD !!!!!!! :-)))))))))

_Rebelka11
29. 04. 2005
Dát tip
... dyť není :-)), ještě řekni, že se ti tam nelíbí :-D (ne že by se kritiky od tolika básniček slezly do jednoho díla, mně se to docela taky plete, ale saccovi to snad vadit nebude).. přeju hezký víkend, už musim jít :-(

REDH0T
28. 04. 2005
Dát tip
Tož vítaj - skoro otče... Raději se dobře starej o děti

zelva
28. 04. 2005
Dát tip
Moc držím palečky jako Ty mě!!!

gab_1
28. 04. 2005
Dát tip
Pokud se takhle budeš těšit i na druhý, třetí, čtvrtý a pátý (dál to nemá cenu přičítat, protože pak si půjdeš koupit provaz), tak máš můj hluboký obdiv!! :-))))) To prostě zaslouží tip!!

Hessulim
28. 04. 2005
Dát tip
POSÍLÁM TIP.A nevěř Gabovi, je jako vždy, pesimista.Mít hodně dětí je skvělé.Přeji Vám - všem třem hodně zdraví - a Tobě a Tvé drahé moc, moc síly.

_Rebelka11
28. 04. 2005
Dát tip
...na vázané verše od Tebe se vždycky těším, pěkné :-), jsou plný radosti a optimismu...Gab nemá pravdu, po pátém se to ještě počítat dá, tak do šestého :-)))), (mimochodem já nenávidím čekání), poslední dvojverší je super, tak pro nasbírání těch sil t*

Taitalo
28. 04. 2005
Dát tip
Místy to pěkně škobrtá o sebe samo... :-) Hodně štěstí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru