Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prehistorik

01. 05. 2005
1
0
446
Autor
Mor_Víťas

Vymyslel MOR(♂),© opsal-Jenda 13(♂). tato povídka je registrovaná (Prehistorik®),námět Vojta(♀)

Proč je v době mikročipů prehistorik? ™

Jdu kolem výkladních skříní s elektronikou a najednou mě napadne otázka: ,,Proč je v době mikročipů prehistorik?‘‘ Tato otázka je velmi záludná. Z jeskyně pod náměstím vycházejí divné zvuky. Ano, možná tušíte, Vojcek zpívá. Mlátí kameny do krápníků a zpívá tlumba humba-a-rumba. Pak Vojta dostal hlad, jakmile vylezl z jeskyně, viděl lidi jak jsou oblečený. Nenápadně se koukal ženám pod sukně, neboť od své neadrtálkyně zjistil, že se tam nachází kunda. Všichni lidé co viděli Vojtu, se začali smát, protože byl na kost nahatej. Ale přece jenom nějaké svaly měl. Vojcek šel na lov. V hlavě se mu honily myšlenky a mravenci. Mravenci přenášely myšlenky na vousy,které byly ožehnuty od ohně. Prehistorikova měna byla 1Mč=1 mamut český. Např.: rodinný dům stál 3mamuty, 45 opic a 75,6 mravenců. 1 opice=131 rohlíků nebo 62 rohlíků s máslem (podle §č.13 kapitola 4). Ale zpět k tomu, jak Vojcek běhal nahatej. Až vyběhl na náměstí, jedna paní mu nabídla šaty (i nějaké služby). A Vojta jí řekl: ,,Chceš z prehistorika udělat SELKU nebo co? Hele vodlez.‘‘ Vojcek si z dlažebních kostek udělal trenky, ale potom se mu začali podlamovat kolena. Šel do zlatnictví a nesl v půlce kokosu Lučavku Královskou. Lučavku vylil a zlato se rozlilo po celém zlatnictví. Vojcek si myslel, že vybuchla sopka a začal zdrhat, ale zakopnul o keřík, který byl před obchodem se zlatem. Nacápl se do louže a byl celý mokrý. Utřel se do bambusu, kterým vytěsni jeskyně před mravenci, ale oni si prokopali tunel, a když spal, tak mu nasadili brouka do hlavy. Vojta se ráno probudil a měl hlad. Vzal si kopí a šel lovit ryby. Nic neulovil, tak napadl náhodného chodce. Kopím ho trefil přímo do srdce. Člověk padl mrtě rychle na zem. Vojcek mu řekl: ,,Nebudeš si dovolovat na velitele tlupy, takzvaně na tlupmena. Soukromý podnikatel poslal dopis na adresu: 

masér Vojta Neandr   

U Tlupy 149     

Letohrad      

PSČ:☼♀♣♂♥♫◊

V dopisu bylo napsáno: Milý Vojtíku, já vím, že to máš těžké, ale musíš se přizpůsobit. Pokud chceš, mohu ti zaplatit počítačový kurz. Odpověď pošli na adresu:   Lukáš Vejr 

Hitlera  65   

Paříž   

001596          

Vojta odepsal: Já chci zůstat prehistorik, mě to tak sluší, ale na PC kurz půjdu rád. Až tam Vojta přišel ptali se ho: ,,Proč seš sakra nahatej?‘‘ ,,No jo – oni mně už ty betonový trenky spadly.Nebojte, počítače vám nepochčiju.‘‘ A tak se Vojta naučil programovat a byl zaměstnán ve společnosti Microsoft. Možná by byl i ředitelem, ale Bill Gates se svého místa držel zuby-nehty. Ale potom mu zuby vypadaly a nehty se ostříhaly. Vojta byl řéďa. Ale Microsoft začal ztrácet zákazníky. Reklamy byli taky blbý a mohli se vysílat, až po 22:00 , protože v reklamě byl nahatej neandrtálec a kromě softwaru, tam nabízel ještě pravěké zbraně a nástroje. Vojtovi fandové šli bydlet do jeskyně.

 


StvN
03. 05. 2005
Dát tip
Dost blbý čtení. Sorry.

verbum
02. 05. 2005
Dát tip
Zaujimavy pohlad, hlavne ta čast s mamutimi peniazmi sa mi pačila

Renas
01. 05. 2005
Dát tip
mohol by si vydať knižku s ilustráciami adolfa borna určite by som si ju kúpil *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru