Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výlet

02. 05. 2005
1
0
290
Autor
Mor_Víťas

Další krátká povídka.

Výlet

Má nejkrásnější cesta, po které jsem kdy šel, byla velmi zajímavá a zábavná.Šel jsem takhle s kamarádem Martinem a Davidem po horských hřebenech Orlických hor. Byla to krása, ptáčci zpívali koledy a muflon na nás mrkal pravým okem, poněvadž levé oko neměl. V té chvíli jsem si vzpomněl na děti v Africe, kde řádí hlad, nemoci a chudoba. Bylo mě jich líto a tak jsem si řekl, že jim pošlu nějaké ty své úspory. Rozbil jsem svoje prasátko, kterému mimochodem chybělo pravé ucho a poslal jsem do Ugandy 25 korun a padesát haléřů. Na poště mě přijali srdečně. Ale zpět k mé nejkrásnější cestě. Velmi se nám líbily nádherné obláčky, které jako stádo pluly oblohou. Nejhezčí však bylo nádherně žluté slunce, které se rozzářilo již ráno. Odpoledne už skoro byla tma a najednou David vyhrkl: „Já bych si dal další!“ A tak jsme počkali do rána a slunce opět vyšlo.


StvN
03. 05. 2005
Dát tip
Tyjo. Dobrá pointa. Dobrý. Bejt dělší, strhal bych to, ale takhle to má dýlku tak akorát, aby byl efekt nejlepší.

REDH0T
02. 05. 2005
Dát tip
dvacet pět korun, padesát stojí složenka na poslání peněz do Ugandy. Ti budou rádi. Z toho postaví alespoň dvě nemocnice... dobrý dada

verbum
02. 05. 2005
Dát tip
A dalej?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru