Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pustna ze světa

02. 05. 2005
0
0
570
Autor
Šazbah

postapo povídka... Asi jen pro ty, kterým tenhle žánr něco říká.. Dalo by se říct že z prostředí Falloutu

1.Sive

 

Den se zatím nijak nelišil od těch předcházejících… Byl jen klonem.. Tady pustině dny neubíhaly, jen plynuly. Rudá koule na tom co kdysi prý byla obloha pomalu vylezla. Skomírající brahmína Harry na tento signál zareagoval a rozpochodoval se do stereotypního otáčení pumpou.. Voda, která by se dala s čistým štítem vypít se totiž nacházela dost hluboko pod povrchem. Když se dal Harry do pohybu pumpa nad studnou zaskřípala a zrezlý kov se začal líně pohupovat nahoru a dolů..Nemalý rámus jež pumpa vydávala probudil Deadrose. Včera měla dost práce a tak se ji zprvu moc vstávat nechtělo, ale co zmohla, povinnosti volaly. Opět je bezvětří postěžovala si jen tak tiše pro sebe.. Uff.. Takže zase bez energie.. Same!! Vstávej!

Okem pohodila po vrtuli.. Byla to stará mlýnská, trochu upravená a předělaná na jakousi domácí elektrárnu. Problém však byl že pustinu většinou ovládalo bezvětří, a Brahmína Harry by nezvládl pumpu a generátor najednou..

Samueli! Sakra tak vstaň!!

No jo! Sakra!

Zbylé Samovo mumlání už neslyšela.. Když se dveře otevřeli aby mohl Sam vyjít Deadrose už nalívala Harrymu vodu..

Je to taková menší ironie, nalíváš mu vodu, kterou si zrovna včera načerpal, oba jsme se v ní umyli, celý den ji používaly a nakonec se k němu špinavá a nechutně zteplalá dostane aby ji vypil.. hmm..

Drž hubu Same! Musíš zajet do města pro nějaké baterie, jinak jsme na celý příští měsíc bez energie.. Generátor je prázdný a na vítr to zrovna nevidím, naposledy zafučelo tak před třemi měsíci..

No jo, vyjedu za chvíli.. Připravím si věci..

Sam se vrátil do napůl dřevěného, napůl plechového domu aby se oblékl na cestu.. Do koženého batohu si přibalil krabičku nábojů do své brokovnice, svůj poslední medkid, plynovou masku a pár cashů… Zkontroloval buginu, pravda v nejlepším stavu asi nebyla, ale rozjet se ještě mohla, navíc po Samových mechanických úpravách i docela rychle. Nádrž byla zpola prázdná, ale palivo Sam rozhodně neměl, tady v pustině mohl sehnat leccos, ale palivo ne. Brokovnici a batoh hodil vedle sedadla a šel napustit dva kanystry vody, taktéž na cestu..

Rose? Máme něco k jídlu..

Jo vem si sušené maso..

OK

Sam ho naložil k ostatnímu, ještě se nad buginou zastavil zakroutil hlavou ze strany na stranu aby zkontroloval jestli něco nezapomněl.. Jo radši si vezmu kuši.. Rozhodl se a naložil do zadu ještě kuši a pár explošípů.. Pak se šel rozloučit s Deadrose..

Tak ahoj Rose, budu pryč tak týden možná o něco dýl.. Něco ti dovezu. Pousmál se..

No jo, tak si dávej majzla víš přece o tom co se děje..

Jo něco jsem zaslechl z vysílačky..

No tak buď opatrný.. Zatím

Dávej na sebe pozor Rose..

 

Řev motoru Sama uklidňoval, měl ten stereotypní zvuk rád.. Po půlhodině rychlé jízdy Sam zpomalil až nakonec zastavil úplně.. Konečně si mohla zase dát.. Nadzvedl sedadlo a vytáhl starou plechovou krabičku.. Dával pozor aby nazelenalý prášek neunikl po větru a proto si druhou rukou vytvářel závětří. Samuel bral Sive (Secundary life) už nějakou dobu, ale Rose o tom neměla ani ponětí Sam věděl že by jí to přinejmenším pořádně mrzelo, sama totiž vyrůstala ve městě a ne v zrovna optimálních podmínkách, prodávala své tělo kdekomu a často si to radši ulehčovala drogami.. Když jí bylo čtrnáct seznámila se právě se Samem a ten ji ze všeho dostal…

Sam vytáhl nůž a řízl se do ruky, utřel krev a než se rána opět stačila naplnit čerstvou vetřel do ni zelený prášek, krev okamžitě přestala téct.

 

Dej to sem hovado! Jinak chcípneš!!

p-p-prosím už ne…

Neřvi!

Do dalšího úderu vložil tolik brutality, až dítěti klečícímu u jeho nohou prorazil boxerem lebku, v tu chvíli už bezvládné tělíčko převzalo energii úderu a razantně dopadlo ne zem.. Další zásahy už nebyly nutné, chlapec byl ihned mrtvý.

 

V místnosti byla takřka úplná tma takže nemohl vidět co se to kolem děje a kdo nebo co je původcem těch podivných zvuků, ale ten specifický zápach dával jasnou nápovědu. Světlo, které náhle vyplnilo okolí bylo tak ostré že musel přivřít oči.. Celá místnost byla pocákaná krví na zemi dvě těla muž a žena, vedle muže ležel umírající tvor, právě on byl původce oněch zvuků. A v rohu místností se s pláčem krčila malá dívka, jediná tu tragédii přežila.. Svůj desert 44 namířil přímo na ni, první výstřel šel do krku.. Dívka neměla šanci rozervanou tepnu pojistila ještě rozdrcená krční páteř a přetrhnutá mícha, kulka vyletěla druhou stranou jako nic. Hlava děvčátka vysela už jen na vlásku.. Některé kapky krve dopadly až na jeho tvář.. Posléze vyprázdnil do hrudi a do břicha zbytek zásobníku..

 

Dělal ji to zezadu v krajní uličce, přitom ji surově mlátil.. křičela a vzpírala se, neměla však mnoho nadějí. Až se udělal vstal a páčidlo ji zarazil z boku do hlavy, podařilo se mu trefit přímo spánek takže se dostalo dosti hluboko do mozku, nestálo to zato vytahovat jej, nechal ji tam ležet i s páčidlem..

 

Tma..

 

 

Sam nevěděl čí zážitky právě prožil, ale věděl že, i když podobnýma pohrdá, líbilo se mu to.. Na Sive bylo nejlepší že předával cizí emoce, takže se nemohlo stát že by byl vyloženě nespokojený…  Nedíval se na to svýma očima…

 

pokračování příště...


no tak jsme nakoukli a je to, jak říkáš...psát asi umíš docela dobře, ale pokud jde o obsah, jsme úplně mimo...

Šazbah
02. 05. 2005
Dát tip
No jo.. On je to jen začátek.. Zatim se tam vlastně nic nestalo... Nevim proč jsem to tu dal. děkuju vám

Tady je lepší dílka dávat po kouskách, když jsou delší... našeho názoru si moc nevšímej, my čteme mnohem radši poezii...jen jsme Ti chtěli říct, že styl, jakým je to napsaný, není špatnej...určitě ne na zdejší poměry...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru