Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpověď na inzerát..

03. 05. 2005
8
0
2091

Hledáme Grafika a DTP pracovníka podmínky -SŠ VŠ -znalost práce na PC -praxi v oboru -samostatnost -vysoké prac. nasazení -řidičský průkaz skupiny B -znalost AJ a NJ životopis předložte osobně na pohovoru

Jestli mne má paměť nešálí psal se tehdá rok 1975, venku zima taková, že se psům přilepovaly jazyky k chodníku a za týden měla většina lidí oslavit svátky vánoční a onoho zimního večera v devět hodin a pětatřicet minut začaly tehdy teprve šestnáctileté Vladimíře Pythonové porodní bolesti, ani ne za hodinu tedy ve dvacetdva hodin a  čtyřiačtyřicet minut jsem spatřil světlo světa. Jméno jsem dostal po fašistickém diktátorovi Adolfu Hitlerovi. Můj otec tehdá Šestaosmdesátiletý válečný veterán Herman Gröeber byl totiž zapřísáhl socialistický nacionalista. Otec ovšem skonal na následky zranění poté co jej brutálně zmlátily neonacisté a příslušníci hnutí Skinheads. Ironie nemyslíte? Já si to nepamatuji protože my byl tehdy sotva rok.. Matka mi okamžitě po této příležitosti nechala změnit jméno na Monty.. A tak se stalo že v den mých prvních narozenin jsem se na svět díval už jako Monty Python.. Po otci jsme zdědili jen pár „šupů“.. A staré auto.. Mámu kvůli mně vyhodili ze školy a rázem jsme se ocitly na ulici.. Myslím že jsem měl sotva čtyři když mámu zastřelil nějaký muž.. Asi ji nechtěl zaplatit a tak na něj křičela a křičela. Já jsem brečel v rohu, můžu být rád že jsem to neschytal taky.. V tu chvíli, když mi byly teprve čtyři, rozhodl jsem se, že se jednou pomstím.. Až do svých devíti jsem vyrůstal v dětském domově, kde jsem byl šikanován a zneužíván.. Zkusil jsem to i s církví ale poté co mě farář opakovaně ve jménu boha znásilňoval jsem se rozhodl dát se na vlastní víru jež byla zaměřena více ateistickým směrem, kde se takový důraz na „zneužívání dětí“ nekladl.. Náhoda je ale asi silák protože se mi náhodou podařilo natrefit na staré auto, které zůstalo v nějakém seníku a ejhle.. Bylo napsáno na Montyho Pythona.. Rozhodl jsem se že jej prodám a tak jsem taky učinil.. Ale ono to nebylo jen tak obyčejné vozidlo.. Poznávací značka SS-1 mluvila za vše. Měl jsem tuším čerstvých deset let když jsem zjistil že v tomto vozidle se proháněl architekt konečného řešení židovské otázky tedy Heinrich Himmler. Nevím jak k němu můj otec přišel, ale každopádně jeho cena byla obrovská. Jakmile se to ovšem dozvěděli ti praví nečekali a rozhodli se toho mladého chlapce šeredně okrást. Nějaký muž ho ode mne odkoupil za desettisíc se slovy, že můžu být rád, že jsem za takovou herku vůbec něco dostal.. Já malý desetiletý chlapec jsem byl rád, jenže když jsem se posléze dočetl, z titulků novin v trafice, že nějaký František Kalda prodal Himmlerovo auto za mnohamilionovou částku, už mi tak vesele nebylo….

 

Mám nyní jednatřicet let. Život jsem prožil na ulici a umírám na nemoc, kterou vy budete znát jako AIDS.. Z mých deseti tisíc mi nezbyla ani koruna.. Živím se jako profesionální žebrák..

 

Nyní trochu k vašemu inzerátu. Nikdy jsem nebyl ve škole a neumím jiný jazyk než ten český.. Na počítači jsem nikdy nepracoval a o grafice nebo DTP nevím vůbec nic. Asi se ptáte proč bych měl dostat tu práci zrovna já.. Moje odpověď je jednoduchá. Je tomu dvaatřicet let co jsem viděl váš obličej naposledy a nezapomenu na něj nikdy. O vaši práci mi nejde. Přišel jsem vás zabít, stejně tak jako jste vy zabil mou matku.  Až zvednete oči od papíru s mým životopisem a podíváte se před sebe uvidíte mne jak stojím naproti vám a mířím vám přímo do obličeje….


leenai
15. 08. 2005
Dát tip
:)) to nic, duší jsi stejně pro oheň :)

sem ryba.. Občas i mokrá.. občas i blé...

leenai
24. 07. 2005
Dát tip
až na hrubky slušný, myšlena gut, stavba též některý bolesti sou ale trvalý-až do smrti třebas to uhoření... btw ať žije voheň! (jsi beran or ňáká blémokrá ryba?)

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
Neříkali, že si něco naznačoval ..

Neříkal jsem že ste říkali že jsem něco naznačoval ::

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
Oni to taky neříkali, řekli to až potom

Já taky neříkal, že oni to říkali už předtím..

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
Někdy si to říkal

to je sprostá lež! Ještě si popovídáme z blízka :-)

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
jo ty budeš sedět na jedný střeše a já na druhý

ne já nebudu sedět.. Budu stát. A navíc na tebe budu koukat přes zavřené střešní okno, takže ani nebudu tak na střeše jako spíš pod ní.

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
to ale neni romantický

Dobře já to okno otevřu, vylezu ven, a budu řvát, že jestli mě nechceš skočím, zabiju se a pak ti zapálím barák.. To už je lepší ne?

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
skvělé moc bych si přála uhořet

Já ne já bych chtěl utéct... Ocheň hoří voda teče... Tak já bych ctěl utéct

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
já tě něžádam hořet se mnou to bych si nedovolila :)

Ale jestli chceš tak bych tě mohl zapálit.. S kanystrem benzínu a zapalovačem to umím.. Jako dítě jsem chtěl být žhář... ne ještě pořád jim chci být..

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
v tom tkví nějaké psychické trauma z mladších let

Netkví v tom nic... Vlastně už jim ani tak moc být nechci.. Ale ovheň mě vždycky vascinoval.. Je to vcelku típek, a málo kdo se ho dokáže dlouho dotýkat.. Mno a ještě větší típek je asi voda.. Ale Je lepší chtít být žhář než vodnář... Pravde je že jsem ve znamení, máma je ryba, babička je vodnář¨a takže bych měl být spíš vodní žhář teda Vožář.. Ale namístoto toho jsem v létě vypálil benzínem vosí hnízdo, jsem tedy menší žhář..... hmm... Trauma s ohněm mě ale žádné nenapadá..

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
ne s ohněm to je přece ve Žhářovi E. Hostovského, měl trauma z holky, tak se stal žhářem

Aha to jsem nečet, nebo neviděl.. J8 jsem měl trauma z holky a tak jsem se nestal žhářem, to je taky zajímavé ne?

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
jistě měl si jí pomalovat ksicht centrofixem :o)

Heh.. To byla jiná, ta ale měla asi trauma ze mě.. Mno měl bych zjistit jestli se třeba nedala na žhářství... Ale ať je to tak nebo tak

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
... tak mě ty voči bolet stejně nepřestanou, viď

Bolet oči?? Ou.. No to je zlé. Mě třebas teď bolí ruka, na levém lokti a tak.. Ale myslím že časem přestanou

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
tomu věřim, že časem přestane bolet všechno

já tomu taky věřím... A taky se tím řídím... Maj sa slečno.. J8 asik na několik minut, nebo let mizím..

Nicollette
05. 05. 2005
Dát tip
radši leť *

Nicollette
04. 05. 2005
Dát tip
neřekla sem že je neznam ??

Neříkal jsem nic o propagaci tučného písma !!

čajprodva
03. 05. 2005
Dát tip
psycho t

Šazbah
03. 05. 2005
Dát tip
Tohle se mi líbí.. Má to dobrou myšlenku..

Nicollette
03. 05. 2005
Dát tip
tak to musí bejt monty python pěknej tichošlápek jinak já si vzpomněla na Janu V. která tuhle přezdívku hrdě nosí a za srdce mě to tim pádem už ani nechytlo asi ani nemělo náhodou je to dost velká sranda

Delph
03. 05. 2005
Dát tip
dobrej řivotopis za obsah a myšlenku* :-D

Delph
03. 05. 2005
Dát tip
dobrej řivotopis za obsah a myšlenku* :-D

Spirit
03. 05. 2005
Dát tip
huuuu... fakt dobrý *

Nemi
03. 05. 2005
Dát tip
dobrej nápad:o) ale občas jsou tam takový nevychytávky, třeba: ...Mám nyní jednatřicet let.....Je tomu dvaatřicet let... jinak dobrý:-)

Siral
03. 05. 2005
Dát tip
Velmi dobrý nápad.*

Siral
03. 05. 2005
Dát tip
tip

nemi.. No jo... Mělo tam být mám nyní šestatřicet let.. Jde o aktuální zblbnutí mojí mysli.. sorry.. :-)))

siral: dík moc... Delph: dík Nicollete: ty neznáš Monty Pythony?? Parádní chlápci.. Točí vynikající filmy a TV shoty.. Fakt super komici.. Fily jako Život Briana, Smysl života, nebo Svatý grál.. Super.. Ale do tohohle se dotal shodou náhod... J8 jsem nad tím ani moc nepřemýšlel a řekl bych že to docela zajímavě vytváří kontrast.. mno nic.. dík

inlajn
03. 05. 2005
Dát tip
maso.....!!!!!!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru