Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zamyšlení nad slovem

04. 05. 2005
1
0
1596
Autor
carodejkaPS

zamyšlení o slovu a o komunikaci

Zatímco v pravěku slova neexistovala, ve starověku byla již zaznamenávána na hliněné tabulky, tesána do kamene či psána na papyrus. Od vynálezu knihtisku se psané slovo stalo součástí života vzdělaných lidí. Po zavedení povinné školní docházky v dobách Marie Terezie se snížilo procento negramotnosti v českých zemích na minimum.
Od dob koňské dráhy, vynálezu parního pohonu lodí, vlaků a automobilů se přenos psaných slov zrychlil až neuvěřitelně. Díky armádnímu vynálezu internetu vznikly emaily. Mobilní telefony byly vybaveny službou SMS. Dnes je novým fenoménem ICQ.
Tento soukromý chat umožňuje rychlou komunikaci. Před několika měsíci jsem vnitřně protestovala proti elektronickému dorozumívání. Neustále mám vlastně pocit, že kultivovanost mluveného projevu uvadá jak květy na podzim. Pokud má člověk potřebu vidět, s kým po ICQ mluví, stačí kliknout na info.
Jak jsem se sama přesvědčila, ICQ svádí i k důvěrným rozhovorů, ono totiž bez dívání do očí se duše i srdce svěřují pomocí klávesnice mnohem snadněji.
Osobně tento prográmek využívám také, je to nejlevnější způsob, jak neztratit přehled o aktivitách všech přátel. Byť jsou několik desítek kilometrů vzdálení, nejsem díky ICQ nikdy vytržená z kontextu jejich všedních dní.
Nevěříte? -bezplatně si stáhněte program, vložte si do kontaktního listu své přátelé a zkuste si ICQ n avlastní kůži.


carodejkaPS
31. 01. 2006
Dát tip
oba prográmky se zdokonalily, takže jde teď všechno na obou- jak psaní, tak mluvení a dokonce i video rozhovor;-)

carodejkaPS
05. 05. 2005
Dát tip
Ne, to nemá být reklama na ICQ, jen jsem si uvědomila, jak moc ho používám.

toto je reklama na ICQ alebo zamyslenie nad slovom ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru