Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řeka

Výběr: Lyryk
10. 12. 2000
3
0
1345
Autor
Irmoška

Závidím řece že si klidně odplouvá časem že zasahuje do lidských životů a nikdo nezasahuje do jejího Nikdy nepocítí hořkost slz které do ní napadaly Odnáší je do moře přes cizí země - pryč od kruté pravdy
Merle
28. 12. 2000
Dát tip
pak se směj taky... když už nic jinýho, bude ti to víc slušet :-))

Irmoška
22. 12. 2000
Dát tip
jasně, že znám..je to superní text, stejně jako všechny ostatní...

Merle
15. 12. 2000
Dát tip
Irmoška: promiň, už nebudu ničit svým cynismem... Nemůžu s pomoci, ale ten kontrast tvého poetična a Cavaleryho reality je mi k smíchu (přestože realita sama je k pláči). Smích je moje největší bohatství a já si ho vzít nenechám (znáš text písničky Mravenec od Voskovce a Wericha?)

Miroslawek
14. 12. 2000
Dát tip
jééé ... hezký, procítěný obrázek, možná naivní, ale dost dobře tekutý, aby do mne hladce vklouzl, TIP Cavalera: ty už to vidíš z jiné (předsmrtné) perspektivy, ale jí je 17 let, tak ponech čas těm iluzím, jsou přece krásné. Jinak je samozřejmé, že Dědouch píše líp .. a pak hned Ty ;o)))

Irmoška
14. 12. 2000
Dát tip
děkuji za tvé !působivé! řádky.....namám k tobě slov, ale je pravda, že jsem se nad tímto problémem také pozastavila..jak píšeš...ryby se budou dusit sračkami...a my se udusíme taky, pokud s tím něco neuděláme. Jenže tomuhle jsem se chtěla v této básni vyhnout..Neřeším ekologickou katastrofu, ale své nitro!!!!!!!!!!!!!

Irmoška
14. 12. 2000
Dát tip
Lyryk: vím, že do života řeky zasahujeme a nejen přehradami....jsem si toho až moc dobře vědoma

Irmoška
14. 12. 2000
Dát tip
Merle: já z Cavalery vysmátá vůbec nejsem, protože má bohužel pravdu, což je mi značně nepříjemné..

Cavalera
14. 12. 2000
Dát tip
Jasně Miroslawku, já už se na to dívám z poněkud jiného úhlu, asi stárnu .. :-)) Irmoško, radši se směj a ty očíčka nech zavřený, ono je to tak přinejmenším příjemnější a když je otevřeš, tak s tím pramálo zmůžeš ..

Cavalera
11. 12. 2000
Dát tip
Realista ....hm, asi jo ... myslím, že romantika je krásná, ale rozplývat se nad řekou, do které se bojím vlézt, abych něco nechytil? .. myslím, že je čas otevřít oči a né se oddávat falešným snům a iluzým .. nechat se vést blázny a snílky ... joo řeka je krásná a ty český zvlášť, ale ještě že v ní nemusím žít, tak aspoň zavřu oči a budu snít se zacpaným nosem nad smradlavou stokou a psát verše, jak se mi to líbí .. lidičky usmívejte se a nechte hřát svá srdéčka, zatímco ryby se budou dusit sračkami, co jim ze své romantiky do příbytků pod oblázky s pozdravem a šplouchnutím nad básní pošlete .. ... bla bla bla bla ... asi jsem fakt ustřelil, ale co když ne?

Merle
11. 12. 2000
Dát tip
mé romantické duši se báseň líbí, a má "nekromanrikcá" je zase vysmátá z Cavalery :-))))

Vio
11. 12. 2000
Dát tip
A jéje... zase jeden aktivista... Všechno je to pravda, ale ta metlafóra je NÁDHERNÁ! A když na chvíli odhlédneš od těch sraček všedního dne... TIPík a nejoblíbenější... fuj to je dlouhé slovo ;-)

JiKo
11. 12. 2000
Dát tip
Cavalera zlom tušku a přestaň psát básně:-)))) de vo ten proud řeka jako taková je nepodstatná

Cavalera
11. 12. 2000
Dát tip
:-)))) Lidičky díky, alespoň trochu rozruchu do zasněných hlaviček:-))) Jiko: tužkou nepíšu, ostatně ani nechápu souvislost mezi psaním "básní" (mých) a mým komentářem zde:-)) Ale .. ale nic:)))

Lyryk
10. 12. 2000
Dát tip
Je to pěkné!! Ale bohužel do života řek zasahujeme, přehradami..

JiKo
10. 12. 2000
Dát tip
a někdy ty přehrady stavíme sami sobě ...

Cavalera
10. 12. 2000
Dát tip
Nestačím se divit, kam až může vést romantismus ... závidíš řece? .. co jí závidíš? všechen ten hnus co do ní člověk vylévá? .. hnusnou špinavou vodu a mrtvý ryby? .. nikdo nezasahuje do jejího života? až na ty tisíce přehrad, miliony odpadních rour z měst a chemiček ... a slzy? Jediný, kdo tady má právo ronit slzy, je ta řeka ...

JiKo
10. 12. 2000
Dát tip
Cavalera teďs ustřelil...metafora romantika čéče ty realisto!! :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru