Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka pro Falku

09. 05. 2005
0
0
842
Autor
Jason

Bylo děsivé počasí,vítr vytvářel zvuky při nichž tuhla krev v žilách.
Byl čas Vampů těch pekelných stvoření, kterých se každý bál a nikdo se jim neodvážil postavit.
Ale jednoho dne kdy zase pořádaly hon na lidi se zjevil jako přízrak z pekel.Byl vysoký, zahalený do dlouhé tuniky s kápí až na zem.Ten jediný se odvážil.Vládnoucí věčným ohněm ze samotného Arcanu, uzamčeným v jeho těle.Inferno.

Vzpomínám jak se zjevil poprvé, byl jsem se svojí matkou na poli když se najednou setmělo a začalo hustě pršet. Matka mě chytla za ruku a rychle jsme běželi do vesnice, kde se už lidé začaly opevňovat v domech. Když jsem doběhly, poprvé jsem je uviděl. Vypadali jako lidé až na to že byly nezdravě bílí a jejich oči rudě zbarvené.
Jely na velkých černých koních, jejichž kopyta byla celá od krve. A najednou jsem spatřil jak moje matka vzala do ruky vidle a odstrčila mne tak, že jsem spadl do hromady smetí u zdi domu.
S obtížemi jsem zahlédl jak přijíždí černý kočár tažený 20 zuboženými lidmi, z něhož vystoupily dvě postavy zahalené do černých krásných šatů. První byla mohutná. Druhá spíš drobnější. Z toho jsem usoudil že jde o ženu. Ale v tu chvíli se už na nás řítilo několik Vampírů. Matka do jednoho bodla ale ten se jen usmál. Chytnul vidle a přelomil je jako by byly párátko. Další jí rychle chytnul a hodil jí přes rameno. Ležel jsem v hromadě odpadků, neschopný cokoli udělat. Toužil jsem matce pomoci, ale nevěděl jsem jak. A tak jsem jen odevzdaně, pln bolesti sledoval, jak jí prokusují hrdlo a hltají její krev. Náhle se cosi mihlo kolem jako blesk a upír který právě zabil mou matku klesl k zemi. Jeho hlava odpadla od těla.
Než jsem se z toho stačil vzpamatovat, byla celá skupina upírů na věčném odpočinku a jejich hlavy se válely všude kolem. Pak jsem ho uviděl.
Stál na kraji vesnice se skloněnou hlavou a o tělo jednoho z mrtvých nemrtvých otíral čepel svého meče. Byl vysoký a záhadný. Ocel jeho meče modře opalizovala a já na ni až hypnoticky zíral. S každým jejím zalesknutím ze mne odpadávala bázeň a přicházel pocit klidu.
Osoby, které vystoupili prvně z vozu sledovali s chladnou tváří masakr svých poddaných, jako by to vídávali každý den. Když cizinec očistil svůj meč od veškerých zbytečků krve padlích, zahleděl se k postavám, stojícím u kočáru. Cizinec chvilku pozoroval zbylé vampy. Pak se přikrčil a skočil kupředu jako kočka. Sotva postřehnutelným pohybem vyňal ze záňadří malý lesklý předmět, který plynulým pohybem vrhl po ženě stojící v popředí. Ona otočila hlavu mým směrem, a já se jí v tu chvíli díval přímo do očí. Její oči se mi vpíjely do mysli. Slyšel jsem ji. Její hlas se rozléhal v mé hlavě. Říkala vše. Vše co jsem prožil a co prožiji. Vše co se stane a stalo. Říkala kým je, a kým jsem já. Mluvila dlouho. A její hlas ještě dodnes slýchám, když jsem sám, tak jako tehdy. Pak jen lehkým pohybem ruky vytvořila kol sebe a svého spolešníka jakýsi štít, od něhož se cizincem vržené předměty odrazily jako hrách od stěny, načež se se stejnou razaní rozlátli proti zapřaženým lidem. V minutě byli všichni mrtvi. Cizinec jen vydechl. Dívka se znuděně podívala na umírající spřežení a pak něco tiše řekla muži doposud stojícím za ní. Ten se jen lehce pousmál a v další vteřině byli oba pryč. Zmizeli.
Muž velmi sprostě zaklel a rozběhl se ke kočáru. Vtrhl dovnitř, a pak pomalu vykročil ven. V ruce třímal proužek jakési látky, hustě popsaný nečitelnými znaky. Vyhrabal jsem se na nohy z haldy smetí a přišoural se k němu. Díval jsem se na znaky na látce, které podivně zářili a pohybovaly se. Nosferatu. Slyšel jsem mluvit svá ústa aniž bych je ovládal. Muž na mne prudce vzhlédl. Skočil po mne , sevřel mi ramena a začal se mnou tak silně třást, až mi o sebe cvakaly zuby. „Cos to říkal. Odpověz!!!!! Ona s Tebou mluvila viď!! No tak!! Co říkala!! Dělej!! MLUV!!!!!“ Křičel na celé kolo, ale ……..já nemohl. Po chvilce přestal a když viděl jak jsem vyděšený, dokonce mne postavil na zem a uhladil mi zmačkanou košili. Za nedlouho mu došlo, že se celou dobu dívám na tělo ženy, kterou už nedokázal zachránit.
„Tvá maminka?“ Zeptal se o poznání mírněji. Přikývl jsem. „A máš ještě někoho?“ Sklonil jsem hlavu. Nechtěl jsem na to myslet. Nechtěl jsem myslet na nic. Jen jsem dál poslouchal hlas v mé mysli. „Pojď. Pochováme ji.“ Mluvil dál zatímco já se nechával konejšit melodikou slov, kterým jsem ještě nedokázal porozumět, ale byla krásná. Cizinec mne vzal za ruku a šel k první chalupě, aby se optal po místním hrobníkovy. Pak si ke mně klekl a poslal mně si zabalit. Vyrazili jsme ještě toho dne.
Naše kroky mířily na sever, do Zakázaného lesa.


Havranka5
20. 05. 2005
Dát tip
Falka je jednou z těch (Písmáckých) Nemrtvých?

Jason
20. 05. 2005
Dát tip
Ne Falka je nick mojí první holky

katugiro
10. 05. 2005
Dát tip
v osmnácti bys měl pravopis zvládat líp a u z povídky je tu jen začátek?

Jason
10. 05. 2005
Dát tip
No jo měla ale mám nějakou tu blbou vadu ani nevím jak se jmenuje,díky ní mi dělají všechny jazyky potíže.

drfaust
09. 05. 2005
Dát tip
ejhle...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru