Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzestup

12. 05. 2005
0
0
666
Autor
Jason

Vzestup

První den,byl pro miliony lidí na zemi šok,pro další miliardy žijící na jiných planetách to byl rozsudek k smrti.Pro dalších tisíc lidí to byla jen noční můra.Pro mě to byla naneštěstí jen noční můra.Dokonale realistická noční můra která,se pro mě stala zkázou ale i záchranou.
Začnu nejdříve od začátku,kde se vše stalo a kdy se to stalo.
V roce 2567 se země začala rozpadat.Doslova a do písmene a to proč?!?Pár politiků
si chtělo hrát na bohy a tak vyvolaly konflikt mezi Africkoasiiskou aliancí,EU,USA(které zabíraly i jižní a latinskou Ameriku.Ani jeden ze států neváhal použít fotonové bomby a tak se vyhladily navzájem.První úder byl vede v 9 hodin ráno kdy většina lidí ještě spala.
O hodinu později zbyla ze země jen rozžhavená hořící koule,která se pomalu a jistě chystala na svojí poslední cestu vesmírem.Povrch byl pokryt lávou,v atmosféře bylo tisíce tun prachu a různých spodin.Země byla tedy odsouzená k záhubě.
Válka tím ale neskončila trvala dalších 300 let na jiných planetách.Teprve po tom co zbylo jen pár planet z celé lidské říše se válka ukončila.


První náznaky nové éry bylo narození zvláštního dítěte.Po porodu nebylo nijak zvláštní,jeho rodiče byly obyčejní farmáři z planety Hoe.Ale dítě když dosáhlo druhého týdnu tak už mělo normální vzrůst dospělého člověka.Proto jeho rodiče šli za místním doktorem kde ho doktor podrobil plno vyšetřením a dítě Alexandr jak byl pojmenován,vše pečlivě a obezřetně sledovalo.Vše se zdálo v pořádku a tak vše pokračovalo bez větších problémů,Alexandr chodil na pravidelné návštěvy k doktorovy.
Po dvou letech ale začalo projevovat další divnou vlastnost.Bez jakýchkoliv problémů,vymyslel na své rodné farmě nový a dokonale efektivní způsob zavlažování.
Další rok vymýšlel,plno vynálezů.Pak udělal obří úspěch a to když vymyslel,spíše si postavil vlastní loď.Tato loď překonala všechny lodě které na lidská rasa znala.
Na výšku měla přes 50 metrů,šířku i s křídly 250 metrů,váha byla několik set tun.
Loď byla celkově bílá,kokpit byl kupodivu umístěn na konci lodi kde byl ještě skryt takže nešlo vůbec z něj vidět.Do teď nikdo neví proč to tak bylo.Infernus jak byla pojmenována
poprvé odstartovala tajně z rodinné farmy.A vydala se na cestu k srdci spojené Federace Lidí.
Tam přistála aniž by jí kdokoliv zpozoroval,nebo nějak zastavil.Přistála přímo před Federativním sněmem.
Senátoři byly naprosto překvapeni,veřejnost byla vzrušená a vědci doslova prožívaly extázi.
Trvalo dalších 50 let než se technologie Infernusu dostala do normální obchodní sítě.
No ale to bych předbíhal pojďme si říci co se stalo po tomto daru? Federaci.
Alexander byl studován a podrobován různým studiím a experimentům,doslova a do písmene byl zotročen.Stal se zachráncem ale i ničitelem Federace.Ptáte se jak??
Když zemřel,tak o 100 let později Federaci napadla rasa zvaná Gorilian.Tato rasa srovnala
Veškeré lidské planety bez menších problémů se zemí a plno lidí zotročila.Úder této rasy byl ničivý.Flotila o 50 křižníků a několika stovek stíhaček byla rozmetána na padrť.Ani jeden Federativní křižník nestačil vystřelit.To platilo i o stíhačkách.Postup Gorilianů byl zaručen.
Goriliané vyhladily 99% lidské populace,zbytek buď zotročily nebo je už nezajímal.
Jediná výhoda kterou měla rasa lidí proti Gorilianům byla jejich fyzická síla.Goriliané byly malé,slabé,pomalé stvoření o výšce maximálně sedmdesát centimetrů,podobaly se trochu jako šnekovy který by stál.Proto v pozemních bojích nasazovaly droidy.Velké přes dva a půl metru vysoké a skoro dvě tuny vážící droidy.
Lidstvo spělo k záhubě.Dokud jeden člověk,tehdy bojový pilot neobjevil tajné zařízení na Titanu,jednom z měsíců Jupitera.Objevil ho náhodou když se skovával před křižníkem Gorilianů.Toto zařízení spustil podle instrukcí které tam nalezl a tím spustil proces největšího vzestupu lidské rasy ve vesmíru.
Všechny měsíce se propojily jakým si energetickým řetězem,překrásné barvy.Goriliané v tu chvíli na oběžné dráze Jupitera byly vymazání.Zmizely z vesmíru.Okolo Jupitera se pomalu tvořila jistá sít,která se měnila na jaký si druh bariery.Tato bariera byla okolo celého Jupiteru.
Měla různé barvy,chvíli jednu a po druhé zas jinou.Byl to nejhezčí efekt který kdy pilot viděl.
Byl naneštěstí ale tak ducha přítomný že tuto krásu nahrál pro budoucí generace.
Bariery začala měnit barvy z jasně světlých do jasně černých až se stala naprosto černou a neprůhlednou,jak pro lidské oko tak i pro senzory lodě.
Ve vnitř probíhala ale reakce,o rozměrech které si nikdo nedokázal představit.Jádro Jupitera bylo extrémě rychle zahřáto ,povrch byl roztaven a ihned ochlazen,začalo docházet k reakcím které vedly k tomu že na Jupiteru začal vznikat život.Bariery když byly podmínky na hraně vzniku života,vypustila do atmosféry planety spory rostlin.Další krok vedl k vytvoření fauny a flory.Když bylo vše hotovo.Bariera udělala svůj poslední krok změnila se v neprůhlednou,ale pořád stále fungující barieru která teď byla druhá ochranná atmosféra planety.Vyslala také zprávu všem lodím o tom co se stalo a že jsou zváni na novou planetu.
To co by trvalo miliardy let udělala tato bariera za pár hodin.Pro nás něco nepředstavitelného.
Dnes již víme že toto byl poslední odkaz Alexandra.Člověka který zničil a vytvořil i základy pro nejsilnější říši a rasu ve vesmíru.
Bariera také odvysílala že ten kdo jako první proletí barierou a přistane na povrchu se stane vládce a pán Jupiteru.Tato zpráva dorazila jak k jiným lodím tak i k Gorilianským lodím,které se ihned vydaly na cestu k Jupiteru aby ho ovládly.
Federativní pilot ale také nezahálel.Ihned odstartoval z povrchu Titanu a letěl k Barieře.
Ale měl smůlu okolo planety bylo už přes 50 dalších lodí,jak lidských tak i Gorilianských.Všechny se mezi sebou rvaly o to kdo,první přistane na Jupiteru.Naše rasa začala bitvu opět prohrávala.Pilot Federace který už neměl munici a byl silný vlastenec se rozhodnul k sebevražednému útoku na Gorilianskou loď.Nažhavil motory na takový výkon aby se přetížily a vyvolaly jadernou explozi,nabral kurz k lodi a jen se vyhýbal střelám které by ho mohli před dosažením cíle zničit.Blížil se velice rychle k lodi,byl tak blízko že viděl i přes energetická skla,nepřítele.Už cítil jak jeho předek stíhačky naráží do lodi,když se najednou objevil v jaké si místnosti.Místnost byla celá bílá a zářila až musel přivírat oči.
Pomyslel si že je to nebe?Nebo peklo,bylo mu to jedno jeho život ztratil smysl v tu chvíli kdy se rozpadla Federace.V tu chvíli ale pozdvihnul oči a před sebou spatřil muže.Dobře urostlého
a vysokého muže.Ten se kupodivu představil jako Alexandr,pilotovy vysvětlil že je jen záznam hologram.Který má budoucím generacím pomoci.Také mu řekl že schválně zavolal všechny lodě ve vesmíru aby mezi nima vybral tu nejstatečnější a jejího velite udělal nesmrtelným vládcem planety.Nesmrtelného,vládce??Plno otázek si pokládal pilot který poprvé řekl svoje jméno.Jarda,přímení neměl jen byl Jarda.
Pilot nic nechápal.Ale velmi brzo pochopil.Stalo se to ve chvíli kdy mu počítač Alexandr ukázal svět která nastane za pár staletí,zničený a ohavný,a svět vedle toho prosperující.
Svět ve kterém bude vládnout on Jarda.Ale on svoje jméno nesnášel,kvůli svému otci.
Proto se rozhodnul dát si nové jméno Jason.Když se tak rozhodnul Alexandr,ihned zničil na oběžné dráze všechny Gorilianské lodě,lidské lodě dopravil na povrch do prvního města lidí na Jupiteru jménem Fert.
Tam započala nová vláda a éra vládce Jasona a jeho Jupiterské Federativní Říše.
aldebaran
12. 05. 2005
Dát tip
Je to divné. Místy stupidní (ale jen místy). Nápad zajímavý, ale to zpracování pokulhává. Potřebuje to víc přiblížit hlavní postavy, vložit přímou řeč, protože jinak to připomíná nějaký čtený komentář. Vypadá to, že se tam snažíš narvat úplně všechno! Trochu uber! Zvolni dějovou linku a začni konečně vyprávět!

Jason
12. 05. 2005
Dát tip
Začnu,začátek jsem chtěl jen nějak zhruba přiblížit.Ted příde rozvoj hlavní postavy a celé Jupiterské Federativní Říše.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru