Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Očista

11. 12. 2000
0
0
2228
Autor
PeerGynt

ledové kapky se snášejí podél stěn mísí se s vlasy a s permou padlých a já v nich stojím jak ke smrti odsouzen není tu nežli pár růží zvadlých několik ručníků co páchnou aviváží houpe se ve větru a budí dojem života tísíce dlaždic a dvě kapky na zápraží pár vlhkých skvrn a prázdnota
Vcela
15. 12. 2000
Dát tip
Je to v pohodě.Akorát mi tak nějak(co se týče stylu a používaných slov)trochu nesedí ty ručníky s pachem aviváže.Prostě mi to tam nepadne.Asi proto,že mi to připomíná ty hrůzostrašný otravný reklamy... :-)))

Merle
14. 12. 2000
Dát tip
žádnou učebnici bohužel nemám, všechno sem si to sám odvodil, a pak konzultoval s Rivkou (jó Rivka, ta to zná) ale přemýšlím, že něco jako "učebnici" pro úplný neznalce, tak nějak lidsky, napíšu sám... je tu plno lepších, ale nemají čas :-(

Merle
13. 12. 2000
Dát tip
Rytmika je kupodivu v pořádku, alespoň taková ta na počet slabik (dle mýho názvosloví - korespondeční:)... jediné, kde to nesedí je poslední řádek, a tam to nevadí (stačí si představit slovo prázdnota na dalším řádku) Každopádně rýmové řádky spolu korespondují (dělí se na shodné skupiny) Ikdyž žádný z řádků není plynulý, tehle druh formy (podle mě) to ani nutně nevyžaduje (nějaký jasný 2oj nebo 3í rytmus) třebas by to básni možná pomohlo...

Vio
13. 12. 2000
Dát tip
Sakra... na co jsem myslel, když jsem to psal? Já už tomu fakt nerozumím... asi bych si měl dát pauzu :-/

PeerGynt
13. 12. 2000
Dát tip
Ale nééé, kolego Vio, měl jsi stoprocentně pravdu (ať žije položka Upravit dílo :-) Když jsem tuhle básničku psal, neměl jsem jak si ji zapsat a tak sem ji sem přepisoval z paměti a to ne zrovna ve světlý chvilce a tak sem tam nasekal pár chyb. Když jsi mě na ně ty upozornil, tak jsem je prostě jenom opravil (díky). Díky patří taky Merlovi - mohl bys mi doporučit nějakou básnickou "učebnici" nebo mi poradit - nejak o rytmech nevím vůbec nic. Píšu to prostě jenom tak, aby se mi to líbilo.

PeerGynt
13. 12. 2000
Dát tip
původně vypadal asi takhle - v prvním řádku nebylo "se snášejí" ale "padají" - fuj - a v druhé sloce nebyly ručníky ale prostěradla. a to taky nesedí. ale to jenom pro přesnost.

Vio
13. 12. 2000
Dát tip
Oh, děkuji... už jsem myslel, že jsem magor ;-))) Piš si: Poetický slovník - Brukner... najdeš ho na Vltavě www.vltava.cz... cena 174,- Kč

PeerGynt
12. 12. 2000
Dát tip
já vím jak se to skloňuje, tak blbej zase nejsem :-)

PeerGynt
12. 12. 2000
Dát tip
zapomněl jsem na avízo, tady je ...

bobotic
12. 12. 2000
Dát tip
nechybí něco větě: " není tu nežli pár růží zvadlích " ? Jinak se zdržuji diskuze Via (ahoj Ostravo)

PeerGynt
12. 12. 2000
Dát tip
co jí má chybět? ... a zvadlích se píše zvadlých :-)

Vio
12. 12. 2000
Dát tip
1. i 2. sloka: v 1. a 3. řádku Ti nesedí rytmus Chtělo by to udržet formu... Jinak mě to oslovilo, obsah dost dobrý. Jen nevím, co je to "perma padlých".

PeerGynt
12. 12. 2000
Dát tip
díky za kladnou ale predevsim zapornou kritiku a rady. Jestli te to nebude obtezovat, napis mi vic o forme. A co je s perma vis :-) to je ti, ze jsem hrozne stydlivej, a nedokazu to napsat tak naplno.

Vio
12. 12. 2000
Dát tip
Peer: ale to se skloňuje spermatem ;-))))) Tak se nestyď... papír nebo Net to unese ;-))) Pokusím se, ale na rytmus je exprd Merle ;-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru