Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

osudová

12. 12. 2000
1
0
752
Autor
Natali

sorry, ale jsem začínající amatér doufám, že se bude báseň líbit

Osudová Když srdce žalem bolí A mysl mrtvé body volí A uschlá kytka náhle voní Když slzy tvé se proudem valí Když čerstvé růže vadnou A letní dny chladnou Když vzpomínky mládnou A světlé barvy tmavnou Pak věř mi, že to není sen Po kterém přijde krásný den A snad se to dá nazvat osud Slova, co jsi říkal dosud Osud je když:kytky vadnou, Letní dny když večer chladnou Když mysl štěstí, lásku volí A všechny kytky krásně voní Pak můžeš mi říct s jistotou Zda život je jen náhodou
sk8ergirl
03. 05. 2004
Dát tip
No každý jednou začíná a myslím, že každý tímhle prošel, ale když na sobě budeš pracovat a budeš to zkoušet dál, tak to určitě bude čím dál tím lepší....

Katja
12. 03. 2004
Dát tip
mně se to líbí....podle mně každá tvá další díla budou lepší a lepší..., ale hezké... :)

ch_34
27. 01. 2004
Dát tip
tak tohle je let, kdy jsem to slyšel poprvý... a naposled...

nevsimej si jich, zavidej ze ses mlada a snazis se:o) basen by podle mne chtela vic propracovat, ale na povzbuzeni mas muj *

Rustan
30. 01. 2003
Dát tip
paci sa mi, ale skus volnejsie , nebud uzamknuta rimom, ale na zaciatok je to dobre

Laďa
18. 12. 2000
Dát tip
bobotic tak to jo. :-)

bobotic
16. 12. 2000
Dát tip
Bobo: no česky neumí, to je jasný. Astalavista: bo su ze zavšivene prumky :-) Natali: Jsi v aréně - tady je to fakt tvrdý "-) Laďa: Aha, dokonalí rým pro mě jest ten kdy se rýmuje nejen poslední slovo, ale celí řádek - to víš, já strukturalista ? Vio: přece si nemyslíš, že bych se chtěl hádat? (taky že jsem měl chuť, ale což, vítr ji odvál:-)

Natali
13. 12. 2000
Dát tip
no díky za kritiku, oříště se polepším, netvrdím o sobě že jsem zázrak, prostě jsem to chtěla zkusit, ale díkys za upřímnost

Laďa
13. 12. 2000
Dát tip
Natali zkus to ještě. bobotic co pro tebe znamená dokonalý rým? Já napsala ve snaze o dokonalý rým, ne že ho tam vidim.

Vio
13. 12. 2000
Dát tip
Příliš se opakuješ, jinak viz. Laďa. Každý jsme nějak začínali ;-))) Hlavně to nevzdávej. Byla by to škoda. Kritiky jsou tady od toho, aby Ti pomohly uvědomit si chyby. Bobotic, klídek... ;-)

Laďa
12. 12. 2000
Dát tip
No pěkně to plyne a naléhá, ale ve snaze o dokonalý rým to snad i ztrácí poetičnost a někdy i smysl. Vážně, tyhle pocity v básních vyjadřuje kdekdo, takže nezbývá než je vyjádřit lépe než takto. Zkus se podívat znova. Vždyť báseň se nemusí rýmovat za každou cenu. Hlavně se zápornými kritikami nenech odradit, protože jsou tu proto, aby ses mohla zlepšit. :-)

bobotic
12. 12. 2000
Dát tip
Laďa - dokonalý rým? asi jsem slepý, ale byl mím očím u téhle básně ušetřen. Báseň zajímavá, ale kratší by potěšila. :-)

Astalavista
12. 12. 2000
Dát tip
Jednoduché rýmy. Sen, den, atd. To zní jako - naše staré hodiny bijou čtyři hodiny. Bobotic: Prosím Tě, ke komu si chodil na češtinu? Ještě že jsi ve slově oči nenapsal y.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru