Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

seděl, pil a sledoval

15. 05. 2005
3
0
1212
Autor
hutch

no - samosebou...

seděl,  pil  a sledoval

jak  začíná  déšť...

 

zprvu pár kapek tu tam spadlo

a o kousek pěny bílé spadlo

na šestém pivu než,

počlo hustě a problýskaně

krásně lít...

(as na dlouho, na dlouho, tak spěšně...)

přestal  pít,

musel zaplatit, natáhnout  kapuci

a jít  do deště...


inlajn
18. 05. 2005
Dát tip
působivej "civil"...mý gusto------------

Ze života :o)

ysalamiri
15. 05. 2005
Dát tip
ale dobre je to..fatk se mi to líbí :o) *

Natasha_
15. 05. 2005
Dát tip
Líbí se mi, jak vykresluješ atmosféru. Opravdu. Takže ta následující kritika, která možná vyzní strašlivě, neznamená, že dílo jako celek se mi nelíbilo. Jsou to jenom postřehy ohledně formy: To dvakrát opakované "spadlo" je předpokládám záměr, ale není to úplně vidět (spíš slyšet). Jinak "a o kousek" se špatně čte, člověk na tom zadrhne. A divila bych se, že by existoval tvar "počlo". Jestli Ti zněl knižněji, tak je to omyl, stačí se podívat na http://www.pravidla.cz/ A pak jsem se ještě zasekla na tom "as" - jsou to zbytečné archaismy, ten text by měl pěknou atmosféru i bez nich. A poslední věc: na Tvém místě bych se možná netrápila s rýmy, ono to lít/pít, spěšně/deště beztak nezní dokonale. Volný verš Ti třeba sedne líp...

hutch
15. 05. 2005
Dát tip
natasko co na to říct..?nevím... když něco píšu pravidla pravopisu nesleduju - vzniká to ústně a tak to zapisuju...... jináč dík ... za rozbor... hned se mrknu na tebe..))))

Yasmina
15. 05. 2005
Dát tip
máš tam místa, co osvěží...a to je příjemný..:)

cestín
15. 05. 2005
Dát tip
(as na dlouho, na dlouho, tak spěšně...) snad patří do jiné básně, taky slovo počlo působí v tomto způsobu verše jako starší, pak slovo spadlo se opakuje, podle mě, nějak divně. No, to asi stačí, jak sleduju jiné kritiky, příliš to derou. Stojíš o hlubší kritiku, tak nápad není tak úplně špatnej.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru