Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Adam V.-pomyšlení

12. 12. 2000
0
0
1182
Autor
Vrána

Lámu se deštěm v pralese svůj úděl hledám v mechu, potkávám ženu-známe se?, když potká blecha, blechu. Ni po ni vidu, slechu byl to snad přelud?-běž staniž se pro mne korouhví, po ní tu zbyde věž. Chcípnout, až na dno dohlédnout být kapkou vína v sklenici, být bílým vejcem v komoře jenž vylíhlo se slepici. Chci smeknout svoji čepici však vlasů mých jen pár, zůstal bych raději při víně a na pravdu si hrál. Co zbyde zde, jen řádek pár však veršů snad, si básník přál, by nezůstsal tu jen tak sám svou můzou mluvil k světu, byl šťasten, schopen milovat, že umí stvořit větu. V své ruce dřímu pero jaký to smysl má, chtít pohladit tvé tělo ten pocit každý zná. Ta ruka jenž je tvá mi káže cestu-Bože, dej nechť je cesta má ať ukáže mi lože. Já stvořil jsem sám sebe z slov jmiž dýchám jsem a miluji, smět poznat onu pravdu-proč? též utopit se v naději. Sťat hlavu tobě raději a tiše splynout s dechem, je konec, konec mámení tvé vlasy voní mechem. Jsem otrokem v svém srdci snad mám křídla spící v hlubině, dál dlím v tvém těle plném vnad a utápím se ve víně. Ne netvař se tak nevině stín v šeru brouzdá hladinou, však prozradí se, projde tmou a spoutá lásku jedinou. Když jal se básník trnem býti svou pýchou proťal srdce, on povznesl se, přijal díky pak sepjal svoje ruce. Sám poznal bídu řkouce má duše vstoupí k Tobě, postaviv se, shlédnul sebe kráče k nové době.
Miroslawek
10. 01. 2001
Dát tip
Trochu moc po-lopatistické na můj vkus. Drobných pravopisných chyb a překlepů by se tam našlo ... moc. Ale odmítat můžeš ... chyby, stravu, kritiku. My zase můžeme odmítnout přijmout Tvou básň a Tvé vidění světa. Co na tom?

Vrána
16. 12. 2000
Dát tip
Tak nevim, ale spis bych rek, ze to nebylo pochopeno tak, jak jsem ocekaval. Chyby rozhodne odmitam.

bobotic
16. 12. 2000
Dát tip
Já taktéž odmítám chyby, ale oni se občas vetřou -př. sloka5 řádkem 2 čpí chyba jmiž- (no teda jestli to není nějaký zvíře (nový druh hlemýždě:-))pak sorry. Když už mám to potěšení :-), to po druhé číst: 2.sloka řádek 1 - rým v řádku? chcípnout - dohlédnout - auu. 2.sloka řádek 2 -v sklenici - možná gram. správně, ale človíčku jak to zní? (těch v je víc, ale další nepíšu) 3.sloka 3.řádek - co je to za slovo - nezůstsal? ... dál Chyby rozhodne odmitam :-)

bobotic
12. 12. 2000
Dát tip
No připadá mi to jako dvě básně, ale co je důležitější, přečti si to po sobě, máš tam chyb. Šlo to napsat i kratší.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru