Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobro a zlo

15. 12. 2000
0
0
1839
Autor
Petulka

Možná je to spíš úvaha, ale mně se líbí víc to : ostatní : )

Dobro a zlo-dvě rozdílná slůvka to jsou. Někdo ale tvrdí, že je to totéž, jen jedněm dobrem a druhým zlem. Nemoc je pro nemocného zlem, ale lékaři je dobrem. Smrt dělá příbuzným mrtvého život zlem, obchodníci s pohřebními potřebami a hrobníci z toho těží, je to pro ně dobrem. Ztroskotané a rozbité lodi jsou majiteli zlem, jenom stavitelům nových je to dobrem. Viry, nové a nové nemoci lidem zlem, nýbrž vynálezcům protilátek dobrem. V soutěži je výhra vítězi dobrem, však poraženému zlem. komu štěstí přeje, může být život jen dobrem, ale zklamanému bez kouska štěstíčka zlem. Myslím, že by nebylo jasné, co je dobrem a co zlem, kdyby obojí bylo totéž a né různé. V tomto případě, by nebyl schopný, ten který by tohle tvrdil odpovědět, kdyby byl tázán : Učinili ti rodiče něco dobrého ?... ty jsi jim tedy povinen velikým a mnohým zlem, je - li dobro totéž, co zlo...
bobotic
16. 12. 2000
Dát tip
Nebýt nemocí nemusí lékař trpět při pohledu jak mu odchází pacient-přítel. Smrt nedělá život zlem, jen jej prohlubuje a rozehřívá. Vynálezce? vše je komerce? i láska? a jsou peníze dobro? Promiň nedočetl jsem to do konce - no ale to jsou mé narážky k začátku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru