Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztracen ve tmě

29. 05. 2005
2
0
1150
Autor
Terkasob

Seděl ve tmě. Možná proto, že ho to prohlížení temným těžkým prázdnem zbavovalo pocitů, které v sobě nosil. Nechtěl nic vědět. Ani nevěděl proč právě dělá to, co právě dělá. Chtěl umřít. Chtěl umřít a nevěděl proč. Ano. Poprvé v životě chtěl být nikým a nemyslet.

Usnul unaven až k ránu. Probudil se někdy kolem poledne. Až teď si teprve uvědomil, co se vlastně minulého dne odehrálo. Co se dozvěděl. Radši nechtěl myslet. Chtěl nemyslet! Chtěl na všechno zapomenout a být drobným broukem, kterého zajímá jen jeho kulička zhotovená z kousků výkalů jiných živočichů. Teprve teď si uvědomoval, co včera ztratil.

Aby mu nepuklo srdce zoufalstvím, tak se ve svých myšlenkách, stále na koupelnové podlaze, snažil vrátil k době svého dětství. Vzpomínal na matku, na otce, na Patrika, ale v hloubi duše se pořád zarmucoval jen jednou jedinou myšlenkou. Nedokázal se od ní odtrhnout. Včera ztratil to, bez čeho nejspíš nedokáže dál žít. Není to nic věcného, ani žádná milovaná osoba. To, co ztratil, byla nevědomost. Snad nějaká vnitřní síla ho přinutila zvednout se ze země a opláchnout si zarudlý obličej. Podíval se do zrcadla a to, co viděl, nebyl onen starý Marcus, kterého znal, ale Marcus, jež ví to, co ho tolik ničí. Nenáviděl toho nového Marcuse. Ze srdce ho nenáviděl.

Lehl si zpátky na zem a chtěl všechny strašné pocity zapudit spánkem, ale po dvou hodinách bezvládného ležení na podlaze si uvědomil, že se sebou musí něco udělat. Snad časem zapomene. Zapomene na to..co dělala jeho nejmilovanější osoba, Octavie, žena kterou tak miloval, co dělala po svém zmizení předloňského léta. K čemu byla donucována a jak moc trpěla. Snad kdyby to nezjistil a kdyby žil celý život jen s myšlenkou, že byla zavražděna! To by netrpěl tak, jako teď. Proč musel zjistit onu strašnou skutečnost? Ano. Nikdy předtím se mu nechtělo tak zemřít, jako právě v tuto chvíli. Nikdy předtím.


Vonna
13. 06. 2005
Dát tip
hmm, takové obyčejné. máš na víc Terko

supizmus
01. 06. 2005
Dát tip
až příliš smutné

Pesimista
29. 05. 2005
Dát tip
To je hezky pesimistický, přímo až depkoidní!

Renas
29. 05. 2005
Dát tip
a to si hovoríš pesimista?

Pesimista
29. 05. 2005
Dát tip
Blablabla

Alojs
29. 05. 2005
Dát tip
napsané dobře, ale myšlenka mi přijde dost omletá. není to špatné, jen téma... čekal jsem při tom pomalém vývoji něco velkého, šokujícího, něco, co obrátí všechno předchozí vzhůru nohama...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru