Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hacking x Dekonstrukce

30. 05. 2005
1
0
2705
Autor
JiKo

Převzato ze stránek Pixieho Odkaz na původní článek Níže je malý výtah a osvětlení pro neznalé. Otázka kterou si kladu je zdali je hacking (jak jej nazývá Lyryk) něco co WEBové rozhraní volně umožňuje. Prvotním cílem programátorů všech webových aplikací je zajistit aby toto NEŠLO. Proto myslím, že nelze podat žalobu na konání někoho, kdo jen využil možnosti, kterou má i kdokoliv jiný (pochopitelně zde neřeším \"morální odpovědnost\" která je jasná, holt to atak určitého druhu byl) - vzpomeňme ale na akci POKEC před 2-3lety. I Oldu bylo nutno popohnat když se šlo na pokec dostat jako cizí nick. Jak to vidíte vy?

Úterý, 15. duben 2003

Webdesign
18.02

Dekonstrukce na webových stránkách

Hrozí vašemu webu dekonstrukce zvenčí? Pokud ano, zabránit tomu lze poměrně snadno.

Když jsem nedávno přidával do svých blogů komentáře, hned několik lidí mně s velkou chutí upozornilo na chyby umožňující dekonstrukci. Hned jsem se to vynasnažil upravit, ale protože se jedná o chybu velmi oblíbenou, častou a přitom v některých případech dokonce celkem nebezpečnou, řekl jsem si, že by to mohlo zajímat i ostatní.

S pojmem dekonstrukce úzce souvisí i další: cross site scripting. Oč se jedná ve druhém případě, podrobně vysvětluje Pooh. Dekonstrukce je pak na jedné straně podmnožinou cross-site skriptování, na druhé straně i jeho rozšířením — záleží, jak se na to díváte.

Oč jde? Obecně lze říci, že dekonstrukcí se rozumí změna obsahu webu zvenčí bez vědomí jeho provozovatele, čistě prostředky běžného prohlížeče a bez nutnosti přístupu ke zdrojovým souborům. V zásadě je dvojí: dekonstrukce URL a trvalá dekonstrukce stránek. Princip je ale stále stejný: využívá chyby autorů dynamicky generovaných stránek, jejichž program (např. PHP či ASP) bez důkladného ošetření zapíše do obsahu stránky zvenčí zadaný text. Pokud tento text obsahuje vhodné značky HTML, může tak kdokoli podsunout do stránky svůj kód dle libosti. Pokud bude obsahovat viditelný text, může zcela změnit obsah stránky; pokud bude obsahovat javaskript, bude mít "vetřelec" přístup ke stránce stejně jako její autor a může s ní dělat už úplně cokoli — číst/zapisovat cookies, přesměrovat stránku na jinou adresu (třeba na konkureční web s identickým vzhledem), vložit nepravdivé informace ("Firma XYZ zanikla. Navštivte místo toho firmu ABC") atd.


Tragicus
03. 06. 2005
Dát tip
Dero: Za prve jsem reagoval ciste na formu, kterou pouzil _JiKo_, ze kdyz k necemu ma kdokoliv pristup, neni to zalovatelne. Za druhe to meni data... Pokud se nemylim, zamenuje ten skript jmena na uvodni strance na lyryk. Takze je to zalovatelne podle clanku § 207 c) "padělá nebo pozmění data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací tak, aby byla považována za pravá, nebo podle nich bylo jednáno tak, jako by to byla data pravá, bez ohledu na to, zda jsou tato data přímo čitelná a srozumitelná." Jiste by se dalo namitnout, ze tys ty data neprepsal na disku, ale o tom tam neni rec, ze se musi zpetne ulozit. Tys je zmenil tak, ze se vypisovalo neco jineho. A to postizitelne je. Samozrejme mi nejde o to, aby te Lyryk vazne zaloval. Resp. je mi to celkem jedno. Ale ja se rad hadam... ;]

Mabi
02. 06. 2005
Dát tip
1. nestačím zírat, co se to tady děje, jak se z mírumilovného národa písmáckého, jež jsem prý kdysi dráždila svými výroky, stalo několik znesvářených táborů... kde je vaše láska k bližnímu, tolik s radostí proklamovaná? 2. ať je cokoliv, bylo by vhodné pro všechny návštěvníky serveru ujasnit si pojem vlastnictví a co z něj vyplývá...řídit jakýkoliv server není žádná sranda, bohužel vy všichni tady trpíte drobným pocitem, že" Písmák je vás všech", takže je to taková ta nedotknutelná svatá věc...v reálu ale není

John_Ceder
02. 06. 2005
Dát tip
jo, všechny by nás měli postavit ke zdi a postřílet!!!

john: a nektere i dvakrat!! ;-)

a kde je to vysvětlení? podívejte se do opdovědi lyrykovi hajce: nemáme žádné právo to vysvětlení vyžadovsat a když se nám to nelíbí, tak se sem nemáme logovat....

pardon, to patřilo do jiné diné diskuse..... omlouvám se za nepozornost...:_(

Pat_Essox
31. 05. 2005
Dát tip
ojéjej....tady se zas hází paragrafama....:)

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
Dero: je pochopitelné, že ti žaloba nevoní..ale měl si odvahu udělat to co jsi udělal, tak bys měl bejt schopen i přijmout reakci druhé strany..sám si uznal, že to byla blbost..chyba..takže pokud se někdo rozhodne tě žalovat, má na to právo..poškodil si ho a to úmyslně.. (jestli on tebe může být předmětem zas tvý žaloby).. mě to přišlo vtipný, to co jsem viděl na tom .jpg, vzhledem k tomu co tam bylo třeba předtím - já bych žalobu nepodával, ani kdyby ses neomluvil..ale je věc každýho zvlášť jak to chce řešit..jestli touží jen ukázat sílu.. nicméně ty si pro mě byl tady na písmáku ztělesněním rozumu, vyrovnanosti, takže mě překvapilo, že si se uchýlil k takovejmhle pošahanejm krokům..jo, holt nikdo není dokonalej..snad se poučíš pro příště

Pevně doufám, že se Dero nepoučí a nestane se z něho ustrašený suchar!!! Jinak - já se vůbec tady do těch "bojů" ohledně blokování atd. nemíchal, ale tady k tomuhle se vyjadřovat budu! 1. Protože mám rád recesi a tohle byla DOBRÁ recese (a to, že se mi to líbilo, není nic proti Lyrykovi. Líbilo by se mi to, i kdybych se "obětí" stal já. Místo žaloby a běsnění bych přemýšlel o tom, jak se Derovi "pomstít" v podobném duchu) 2. Protože nikomu žádná škoda nevznikla. Ať se to Zdeňkoví líbí nebo ne, to že odstavil Písmáka bylo jeho rozhodnutí. Derův žertík funkci a "poslání" Písmáka nijak neovlivnil. 3. Jak už vysvětlili Dero a _JiKo_, nejednalo se o žádný "hack" nebo "crack", o žádné neoprávněné vniknutí do cizího systému.

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
moudrej člověk nemá potřebu někoho přechcávat..a ustrašenej suchar to není..

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
moudrej člověk nemá potřebu někoho přechcávat..a ustrašenej suchar to není..

Přechcávat nikoliv, ale tu a tam si z někoho vtipně vystřelit je zdravé! (pro obě strany)

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
jasný, pojďme se radši bavit o něšem jiném..to si ty ten Indruch, kterej přeložil(překládal, překládá?) H.Millera?

Jo, to je moje maličkost :o)

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
tak to je fajn, jsem rád, že jsou lidé jako ty a já si tak můžu přečíst i autory cizích narodností..dík za to..

Není zač. Popravdě řečeno bych se raději živil psaním knih vlastních než překládáním úspěšnějších autorů. Ale to je život.

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
jo, to chápu.. ale cesta se dá najít vždycky..

To jo. Ale je to fuška :o))

John_Ceder
31. 05. 2005
Dát tip
henry rollins říká, že bez bolesti to nejde..

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Dero : ano, to vyříkání by bylo na místě. Dero + Pišta: Nicméně - i vám oboum je jasné, že argumentovat tím, že jsi chtěl "upozornit na chybu", je v kontextu současně probíhajících věcí poněkud neobhajitelné ... Delight : krása. A co mi teď odpovědět na můj dotaz, hm ? :-)

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Dela: To ani jeden netvrdíme. Na chybu jsem upozorňoval kdysi a teď, po roce, jsem jí využil. To je celé.

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Delahaye: 1. Ne nebo ano, podle toho, jak se jeho osobně dotýká 2. Nervala bych se na jeho místo, páč sama příliš často podléhám emocím (nehledě na programátorskou negramotnost).Tudíž je mi při zbytcích rozumu mimo emotivně vypjaté situace jasné, že něco jako správce nemůžu nikdy zvládnout s nadhledem a odstupem. 3. Je to dost konstruktivní, ju?

Del: Takového argumentu jsem si tu nevšiml. Jen tvrdím, že na mě lyrdovo vyskakování působí, jako by chtěl nějak zamést vlastní neschopnost. Že má Dero neposednou klávesnici je druhá věc, rozhodně mu to nechválím (byť to byla švanda :) )

drfaust
30. 05. 2005
Dát tip
zastávám stejný názor jako StvN

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Pišta : stejně jako Dero - měli by jste si to s Lyrykem vyříkat o samotě. Proč to perete veřejně, před lidma, kteří nemají a ani nemohou mít tucha, co mezi vámi dvěma proběhlo ? Takhle se jen lidé přidávají na různé strany bez znalosti věci : komu je sympatičtější Lyryk, tak k němu (ale těch moc není - z různých důvodů) a chroničtí rebelanti (těch je dycky dost .-) ) zase na stranu Tvoji. Ale k rozumnému výsledku to nevede - to je nabíledni. Delight : much better :-) Dero : využil v nepravý čas - to říkáš i Ty. Stále si myslím, že nad vyříkání z voka do voka není .-)

Žádám všechny autory příspěvků, které vyjadřují nesouhlas nebo nespokojenost s mým dnešním postupem, aby je na výraz dobré vůle dobrovolně stáhli. Pokud se tak do 14 hodin nestane budu muset takovou reakci chápat jako odmítnutí kompromisu. ... to jen kdybyste nekdo prehjlidl co nam na hlavni strance puise lyryk..

avi

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Delahaye: to ale nesouvisí s tim, co jsem říct chtěla, a co jsem kritizovala a pranýřovala.. Dovoluji si doufat, že jsem svými výroky zůstala v kategorii "to co děláš, je blbost" a tvrdím, že taková Hajka a Noe a born a Pišta taktéž, o Rowenně vůbec nemluvě... Já jsem zablokována (pravděpodobně) nebyla, neb jsem opustila kolbiště poměrně záhy.. Oni nikde nekřičeli "jsi debil" a přesto byli persekuováni (ha, ha! :)) .. Takže tvá otázka jakože co byste dělali vy, kdyby vás někdo spojil s vládcem hoven, je v jejich případě ouplně out of mísa.. :)

drfaust
30. 05. 2005
Dát tip
Pom: netuším o čem mluvíš.... a ničeho se zúčastňovat nechci...

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Pomerančová: Dík za avi, přehlídla bych to na 100%, bo na hlavni stranku nechodim.. :) fuckt.. ď.

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Delight : znáš to o voze a o koze ? Přečti si můj "žlutý" příspěvek a uvaž, zda jsi ochotna a schopna na něj souvisle reagovat. Tvé revolucionářství je sice interesantní, bo pro mě v tomto případku též irelevantní. Dík za pochopení.

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Delahaye: přečetla a reagovala, přečti si.. :)) ale k tomu dodávám, že když řekneš a) - který se nevztahuje k tomu, s čím jsem projevila nesouhlas já sama, je tvoje otázka zavádějící a ne úplná. A tudíž pro mě a k tomu, o čem celej vejbuch v pátek byl, krapet mimo... Jo, a s tim, co Dero udělal, jsem nesouhlas projevila nejen zde, btw... :)) Ale taky nesouhlasím s tím, aby bylo dáváno do spojitosti, že dero něco proved a proto byli zablokováni Hajka, Noe, Pišta, Rowenna a další.. Howgh, končim, du páchat smysluplnější texty.. :) Pá.

Delah: Víš, zásadní potíž je v tom, že já nemám žádnou "stranu", Dera nehájím, a ohledně Lyryka si své spory s ním snažím řešit na své stránce, resp. ve svém, teď už jediném, textu. Ptáš se, proč se tohle neřeší soukromě? No protože výhrůžka žalobou za tuhle ptákovinu je na hlavní stránce - a rozhodně ne na můj pokyn... :) A co se znalosti souvislostí týče, dopátrat se, co se tu děje, je záležitost několika kliknutí i pro průměrně inteligentní veverku. Já bych lidi nepodceňoval. Meritum věci (byť to vypadá odvisle) tkví v tom, že někdo s tak labilní psychikou (asi tušíš, že podobné konflikty už v minulosti probíhaly), by, dle mého skromného názoru, rozhodně neměl bát "výkonným ředitelem" tohohle serveru, jenom mu to škodí. Ať si promězamě zůstane majitelem třeba nadosmrti, ale k řízení a hlavně vývoji Písmáka je myslím potřeba víc, než jen uraženecká ješitnost a paranoia.

Jinovata
30. 05. 2005
Dát tip
U téhle diskuse nevím co dodat ze své strany, snad jen že souhlasím se stvn a delahayem. Otázku právní postižitelnost řeší nějak zákon. Ten neznám. Jestli žalovat či ne je na Lyrykovi a taky na zákonu. Jak se to má s tím "prostým využitím možnosti" v zákoníku, to nevím. Ale dobře že se dero aspoň trochu kaje.

StvN jdi do prdele! A ty taky, Lukáši, jestli máš opravdu stejný názor. A ty, Dero, s tím svým sypáním popela na hlavu, se odeber tamtéž. Co Dero udělal? Napsal jeden řádek, který nebyl ani vulgární ani jinak urážlivý. Podle mého názoru celkem vtipná recese. A recese na literární server patří. Lyryk by se neměl brát tak vážně a měl by to vydejchat. Dero si naopak zaslouží uznání za to, že mohl udělat mnohem víc, ale spokojil se s tímto jemným popíchnutím. Nedělejte z komára velblouda. Začíná mi to připomínat různé kauzy z nedávné minulosti, kdy např. mého bratrance vylili z vejšky jenom za to, že na plakátě k oslavě osvobození přimaloval jednomu z rudoarmejců cigáro. Já teda v tomto ohledu Dera hájím a ještě jednou ho nabádám k tomu, aby přestal s tou poníženou kajícností a stál si za svým.

Rowenna
30. 05. 2005
Dát tip
dero je hodně mladý kluk, takže taková hrozba žalobou je pro něj určitě těžko rozdýchatelná tedy, a pro koho by nebyla. A jak se tady delahaye domáhá odpovědi na to, jak by mi bylo, kdyby to někdo provedl mi, a stála bych na titulce jako alternick toho "hovnase", tak bych se asi zrovna nechechtala, protože mám zrovna tak málo smyslu pro humor jako lyryk.

Teď nechci kecat, protože nevím, jestli si to dobře pamatuju, ale mám za to, že tam nebylo nic o tom, že by byl Lyryk něčím alternickem. Bylo tam jen tolik, že byl Lyryk zablokován - teď už nevím z jakého důvodu. A zvlášť proto, že je Dero mladý, by to měl Zdeněk a vůbec všichni vzít jako recesi. Mládí má přece na nějakou tu recesi právo. Nebo ne?

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Ale bylo, Igore. http://dero.name/stuff/p2.jpg

Aha, tak toho jsem si nevšim. Díky za upřesnění. To je sice poněkud drsnější, ale i tak...

Rowenna
30. 05. 2005
Dát tip
Má mít právo na recesi, a já to tak beru, ale tady byla prosba jiného autora, abych se na to zkusila podívat z pohledu Lyryka, tak jsem to zkusila. No, taky jsem takový hovňous, co se bere příliš vážně. A nesvědčí to o tom, že bych byla bůhvíjak skvělá. Ale určitě bych byla velkorysejší.

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Rowi, Igore: Neřešte etickou stránku věci - už několikrát jsem napsal, že to byl v současné situaci omyl. Ale považte, zdali je možné někoho za takovou pitomost žalovat. Já říkám že ne a právo stojí na mé straně - nedošlo totiž ani k padělání ani pozměnění dat uložených na serveru. V tomto směru mluví zákon jasně. Ano, žaloba, byť neopodstatněná, mě dost rozhodí. Proto mám tendenci se vyjadřovat. A výhružky takového rázu mi vadí.

Napsal jsem Zdeňkovi, že by se měl dle mého názoru na žalobu vykašlat. Stejně mi není jasné, co by jako chtěl vysoudit. A etickou stránku budu řešit, pokud budu mít pocit - jako že ho mám - že tady někdo (a nejenom Lyryk) dělá z komára velblouda (ja vím, že se opakuju - opakuju se schválně).

Noe1
30. 05. 2005
Dát tip
Dero: mezi námi, byla to blbost - ale kdo ji v těch vypjatejch chvílích neudělal :-) hloupst ale podle mne ne trestný čin ... nech je, ať tě zažalují ... prohrají a budou to muset zacvakat. A už jsi někdy seděl na lavici obžalovaných? Nová zkušenost chlape!!!Akdybys potřeboval šikovnýho právníka, pozeptal bych se -)

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Díky, Noe, ale raději bych si na tu zkušenost minimálně ještě pár let počkal a neztrácel čas nesmyslným popotahováním. To je k ničemu, škoda, že to nevidí i druhá strana. Úsměv. :o)

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Igor_Indruch : Ty jsi srandovní :-))) Typická česká figurka, která nic neví, ale na všechno má kategorický názor. I s posláním do prdele neváhá ... Tož to já zveřejním dílko : "Igor_Indruch je kokot" - a pak se tomu společně zasmějeme, co říkáš ? A ne, chlape, že budeš dělat z komára velblouda !!!

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Dela, upřímně, jak znám Igora, tak on by se spíš zasmál Tobě. :o)

Když mi napíšeš, že jsem kokot, napíšu ti, že jsi čurák. Ale k soudu tě kvůli tomu nepoženu ani kvůli tomu nebudu kdovíjak vyskakovat. Maximálně si tě přestanu všímat. Zdar a sílu.

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Dero : to rád slyším. Veselé lidi miluju. I_I : no vidíš. Třeba jsou někteří lidé jiní a vyžadují i v netovém styku elementární slušnost. Chceš, aby byli všichni jako Ty ? Ale fuj ... P.S. Protože je mi jasné, žes toho asi z probíhajících debat moc nečet´, tak jsem už několikrát předeslal, že žaloba na Dera by byla velmi nešťastný krok. Ať Tě provází Síla.

Četl jsem skoro všechno. Jestli někdy někde narazil na nějaké moje názory, pak jistě víš, že se zpravidla snažím onu elementární slušnost dodržovat. Slovo čurák jsem použil jen jako reakci na Tvého kokota. Pokud jde o poslání do prdele, přišlo mi to na místě. Navíc, jestli sis všim, jsem svým prvním příspěvkem nereagoval na Tebe ale na StvN (pokud to teda není Tvůj alternick), protože ten psal něco v tom smyslu, že by to Derovi nemělo jenom tak projít a kdesi cosi. Což mě drobátko vytočilo. Navíč Tvůj příměr s kokotem není adekvátní, protože Dero nikde nenapsal "Lyryk je vládce hoven", ale že to je jeho alternick, což je rozdíl. Koneckonců - když se tady přetřásá ta možnost žaloby - může Dero tvrdit, že to napsal "v dobré víře", že Vládce_hoven skutečně je Lyrykův alternick. A jak Dero správně podotkl, Tvoje "typicky česká figurka" mě vážně dost pobavilo. Podle mé definice totiž k takovému "typickočeskofigurkovství" patří právě přílišná ješitnost, hnidopišství a nedostatek nadhledu a smyslu pro humor. Buď zdráv a vesel...

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
I_I : Ok. Na rozumná slova já slyším. Víš, jen mi vadí, že v kontextu událostí všichni kárají Lyryka za nedostatek "nadhledu" a "smyslu pro humor". Já mám tu vlastnost, že si vždycky snažím promítnout sebe na místo toho druhého. No a já bych se např. docela normálně nasral. Mylím, že všem musí být jasné, že veřejné přetřásání už delší dobu nikam nevede. Zúčastnění musí sami mezi sebou - jinak Pámbu s nimi (a možná pak někdy i s námi). Maj sa, Igor .-)

JiKo
30. 05. 2005
Dát tip
Sem přišel domů před chvílí a teď už sem asi nekompromisní typ ... citace: Žádám všechny autory příspěvků, které vyjadřují nesouhlas nebo nespokojenost s mým dnešním postupem, aby je na výraz dobré vůle dobrovolně stáhli. Pokud se tak do 14 hodin nestane budu muset takovou reakci chápat jako odmítnutí kompromisu."

Noe1
30. 05. 2005
Dát tip
Vítej mezi lůzou, vole :-)))))

pozorovatel
30. 05. 2005
Dát tip
"Jde o to, jestli je racionální někoho na základě toho žalovat." :))))) už jsem se bál, že tu něco řešíte... ještě štěstí že se tu jen hypoteticky bavíte o tom, co je a co není podle VÁS klukovina, recese, kravina, blbost,...a tak každý jsme zodpovědní za své činy, tak jakýpak kecání... tohle je věc Dera a Lyryka... ať si to vyřešej, já bych ale taky poradil viníka dobře vyděsit a pak nechat plavat s napřaženým ukazováčkem:))) ...jenom kroutim hlavou a řikám se, že tu jsou některý drzý jak lázeňský veverky ono je asi hodně těžký se rozumně bavit a neprudit (slovo "prudit" mám za ten týden vážně rád:))

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
pozo : a co teprvá vopruzenej zadeček ... to Ti je boleeest :-))

Noe1
30. 05. 2005
Dát tip
pozo: máš u mne na ty vopruzeniny dětskej zásyp :-)))))))))

pozorovatel
30. 05. 2005
Dát tip
já o veverkách a .....:)))

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
pozo : vidíš, jak máš citlivého kamaráda. To já Tě maximálně zasypu Tatrovkou štěrku ... :-)))

pozorovatel
30. 05. 2005
Dát tip
já mám hlavně citlivou pokožku...

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
pozo : co to ? předkožku ? a to já taky, chlape ... časem to bude lepší, uvidíš .. .-))

pozorovatel
30. 05. 2005
Dát tip
počkej v Hraci! obřežu tě!! ...takovej hodnej kluk si vždycky byl a teď se chováš jako já

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
kliku jeden pozorovatelská, Ty se nám vybarvuješ ... ouplnej Hannibal ! si asi vezmu bodigárdi , nebo tak něco (je to něco jako suspenzor, že jo ?) .-)

JiKo
30. 05. 2005
Dát tip
konečně pořádná diskuse :)

Tragicus
30. 05. 2005
Dát tip
"Proto myslím, že nelze podat žalobu na konání někoho, kdo jen využil možnosti, kterou má i kdokoliv jiný" K "hackingu" se nedostane kazdy? Kdyz bych se pomoci Johna The Rippera naboural do tveho mailu a rozesilal pod tvym jmenem jakekoli zpravy, nebylo by to zalovatelne jen proto, ze si ten program muze stahnout kazdy a zkusit to take?

Tragicus
30. 05. 2005
Dát tip
A pokud ti slo jen ciste o webove rozhrani, ma take kazdy moznost zbuhdarma tipovat, jake mas heslo...

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Tragicu, jenže to je ošetřeno zákonem - kdežto dekonstrukce nikoliv. §218 2) ... tr. zákoníku. Žalovatelné je to pouze v případě, kdy pozměníš či zfalšuješ data na serveru. Dekonstrukce ovlivňuje jen vykreslení původních dat - ta jsou přenesena všechna.

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Omluva, ten paragraf je 207. Tragicu, a co se hesla týče, to je také ošetřeno zákonem § 207 odstavec 1.

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Děkuji, Jiko.

Jiko, dekuji za prehledne a srozumitelne podane informace - ja bych to takhle nesvedla.

zalovat nekoho za neco co neudelal je zvlastni...

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Hmm.. a hacking je definován jak? Nevím, neznám, školy nemám.. Myslím si, že pokud někdo způsobil odstávku serveru, tak to byl sám administrátor, přestože tento Derův zásah mohl pravděpodobně řešit jinak. A vyčíslovat finanční škody a navíc je prokákat - tak to bych tedy nechtěla dostat za úkol... :) Je to nesmysl. Zbytečná póza jako reakce na zbytečnou ukázku něčí "větší" pravdy... :)))

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
ehm, prokázat, nikoli prokákat!!! :))))

Na druhou stranu, prokakávání škod by také nemuselo být nezajímavé - i když, to je vlastně u nás v kraji pod Řípem běžná praxe.

avi

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Se mi zas něco povedlo... :))) a když sem psala tu opravu, tak mi z ptoho prokákat eště vypadlo r, ale naštěstí jsem si to přečetla... ;))

delight: bingo!

Del: Jo, někdo to tu řádně pokákal.... :)))))

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Vezmemež to z druhé strany ... má správce přejít, že byl např. zobrazován vedle alternicku "Vládce Hoven" ? :-) Co byste na jeho místě dělali vy ??? Trošku konstruktivně teď, ju ? P.S. Já s žalobou nesouhlasím také, a Lyrykovi jsem to psal Nicméně přejít to s chápajícím úsměvem bych si asi nikomu radit netroufal.

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Del: dle mého názoru by správce měl umět odlišit osobní útok od jiných příspěvků, byť kritizujících.. eto vsjo.. :) Pišta: nojo, no.. :))) adná búkva i kakája ráznica! :)))

Delahaye
30. 05. 2005
Dát tip
Delight : blábol - s vodpuštěním. :-) Neodpovídáš na otázku, jen pouštíš do éteru proklamaci .

Dero
30. 05. 2005
Dát tip
Dela: Já bych na místě správce odkaz na ten skript smazal, použil opomenutou PHP fci htmlspecialchars, aby se to nemohlo opakovat, a šel si to s dotyčným vyříkat. Chápající úsměv na místě rozhodně není, ale taková opatření, jaká správce provedl, také ne.

StvN
30. 05. 2005
Dát tip
Budem se Dera slepě zastávat, protože je to nezletilej cukroušek? Může si dělat co chce jenom protože ví? Právě proto, že tu možnost máme všichni, ale nevyužíváme ji, je Dero někde jinde. Zmařit cizí život máme taky všichni a teď nesrovnávám závažnost činu, ale princip. Je skutečně samotná možnost něco udělat i omluvou?

Delight
30. 05. 2005
Dát tip
Dela: Když někomu řeknu, že je debil - považuju to za útok.. Když někomu řeknu, že to, co dělá, je nesmysl, za útok to nepovažuju.. Ale tady dostali jedním šmahem všichni - i ti, co říkali "seš debil" i ti, kdo říkali "je blbost to, co děláš"... A to si myslím, že skutečně JE TŘEBA rozlišovat... A když už má někdo tu moc "trestat", tak by to dle mého i měl umět rozlišit... Nejni proklamace, je to, co si skutečně myslím.. :)

Pravda je taková, že jestli na tuhle chybu Dero Lyrdu upozorňoval už dávno, jak říká, tak mají máslo na hlavě oba. To poječávání o žalobách je vrchol trapnosti....


Dero
30. 05. 2005
Dát tip
StvNe, jsi poněkud mimo mísu. Nikdo netvrdí, že to, co jsem udělal, je správné nebo pochopitelné. Dokonce ani já ne. Je to typická pitomost, programátorská sviňárna a naschvál, chceš-li. Jde o to, jestli je racionální někoho na základě toho žalovat. Jako by nějaký literát žaloval Tebe, že ses ho svou arogantní kritikou dotkl tak, že se rozhodl přestat s psaním.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru