Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K.Y.Z a N.O.P., No.1

30. 05. 2005
0
0
1151
Autor
Shogun

Celý název zní \"Kroniky Yanových zážitků a něco o pomerančích\" a je to pěkná blbost. Lehce navazuje na Filosofii moderního pomeranče, ale nebojte se, pokud ste jí náhodou četli, tak to stejně nepochopíte...

23.5.16
Yan se v rámci utvoření nový nihilisticko-dadaistický sekty pověsil na šňůru na prádlo a rozjímal o pravdy pro kaučukový průmysl. Asi po pěti minutách ho vyrušil kolem projíždějící králík s růžovym paraplátkem. Yan změnil polohu z "peřina" na "trencle" a zabral se do ůvah o vlivu terorismu na produkci bavlny v severním Yakutsku. Asi po pěti minutách ho vyrušil ten samej králík vracející se zpátky, tentokrát s bledě zelenym paraplátkem. Yan to nevydržel, slez dolu a slušně se ho optal, co dělá s těma deštníkama. Králík ho taktně upozornil, že nejde o deštník, nýbrž o paraple a dal mu pěstí do čumáku. Yan se naštval, veverka porodila ve spánku a ten klokan tam vůbec nebyl.

15.2.16
Rozmanitý příkop pověstí se hluboce vynul skrz nekonečné šiky příběhů. V něm pobíhali malý mužíčci se zelenejma čepičkama a vařili čaj. Na jenom kopnci stál stůl prostřený pro oceán a jeho partnerku a na druhym konci byla díra plná zákonů a hoven. To značně nabourávalo stabilitu okolo stojících příběhů. A nakonec umřel. A vlastně ani to ne. Ůplně na druhý straně stál šéfskřítek a komandoval prvorepublikovej kávovar. Někteří umělci z toho udělali výjev hodný své slávy, ale my víme, že za to může ten malej se střevama. A když přišla bitva, tak se teprve přišlo na to, že se nedostavil oponent.


3.5.16
Ostnatý rytíř hrdinně pózojící obtloustlé dámě uviděl traktor v dálce. Dvaadvacet bledejch holubů se mu vykálelo na hlavu a odletělo do Říma. Vytáh řehtačku a udělal jim pořádnou přednášku o hygieně a budoucnosti národa. Holubi v Římě zvolil papeže králem a založili podvazkovej řád No. 2. Rytíř do něj vstouúpil a za paní svého srdce si vybral jistou dámu v oranžovym tričku, kterou potkal na chodbě. Papež si vybral svýho třetího a poslal na Ukrajinu tři vagóny obilí a dva tisíce kozáků i s rodinama. Král prohlásil pátýho sedmim, takže čtvrtej byl ůplně ze hry. Konec dlouhý, všechno dlouhé. Štěstí je štěstí. Vrahem byl... (zahradník?)


ketjusha
01. 06. 2005
Dát tip
vrahem byl Yan a oponent rytíř, jinak by štěstí nemělo důvot být š'tastné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru