Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

851.

01. 06. 2005
0
0
1237
Autor
carodejkaPS

Přemýšlíte, co je to za číslo? Dobře, nebudu napínat, je to řadová číslovka, která určuje 851. zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Teplice jsou lázeňské město v severních Čechách a na slavnostním zahájení sezóny si zakládají svou pověst.

Osobností, které právě v Teplicích podstoupili léčebnou kúru či relaxační pobyt je bezpočet, některým byl dokonce odhalen v místní Zámecké zahradě pomník. V současné době patří k lázeňské klientele především pacienti z Německa a arabských zemí (dokonce se nedávno projednával návrh výstavby mešity!)

Ale zpět ke slavnostnímu zahájení. Pořadatelé z něj udělali výbornou kulturní tradici a můžu říci, že i letošní ročník se povedl. Centrum města během posledního květnového víkendu zaplaví stánky s grilovanými klobásami, opékaným masem, chutnými langoši, sladkou cukrovou vatou, křehkými koláči, váženými oříšky, studenou zmrzlinou, orosenými sklenicemi s pivem.

V parcích probíhaly přehlídky koní, bojového umění a všemožné výstavičky. Podia malé a velké scény byla obklopena fanoušky vystupujících kapel a zpěváků. ZA zmínku stojí třeba Vypsaná fixa, Burma Jones, Petr Muk nebo Ondřej Hejma se svým seskupením LLJetel.

Ale i takováto slavnost má svá negativa. V žebříčku popularity u mě klesla skupina Kabát. Její členové v podnapilém stavu doslova okupovali jeden z občerstvovacích stánků, lili do sebe jednu dávku alkoholu za druhou a svá místa se jim nechtělo uvolnit ani při pohledu na maminky s kočárkem.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru