Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diablo 2

04. 06. 2005
0
0
1585
Autor
TheCOOK

Toto mělo být něčím, čím opět není. Psal jsem recenzi nebo názor, chcet-li, na hru Diablo a tak mne napadlo, že bych to pojal trochu jinak a nevšedně. Tady to je.

DIABLO 2

Hrdina přichází do kraje.. Do Tábora tuláků. U sebe má jen lehkou sekeru a štít. Najednou k němu přichází muž : „ Buď pozdraven cizinče. Ani mě nepřekvapuje, že zde potkávám někoho, jako jsi ty. Už mnoho dobrodruhů prošlo touto cestou od doby, co začaly současné potíže… Proslýchá se, že sám Diablo, Pán Hrůzy, opět kráčí světem.“ Takto začíná příběh hry Diablo 2, volně navazující na první díl této RPG Fantasy.

Poté, co jste zabili  Diabla, se na jeho místo vrací ještě silnější zástupce zla, kterým je sám Pán Destrukce (někde píšou,že to je Pán Hrůzy). Ovládl peklo a všechno zlo, co na zemi ještě zbilo a nyní se opět (jako jeho předchůdce) snaží zničit celý svět. Ty, jako jeden z hrdinů máš za úkol dostat se k němu a zlikvidovat ho. Ovšem tentokrát to nebude tak lehké, jako v předchozím díle. Musíš projít čtyřmi akty a dostat se do pátého , kterým není nic jiného, než peklo (jako vždy). Při své cestě narazíš na mnoho těžkých situací a bitev, které budeš muset vybojovat.

Já sám hraju jen datadisk, takže můj pohled na věc se vám možná bude zdát jako docela divný (možná až nechutný a dost přehnaný). Ale tak to je a budete to muset nějak překousnout.TOTO JE NÁZOR NA DIABLO 2: LORD OF DESTRUCTION.

Když jsem poprvé hrál Diablo, myslel jsem si, že to bude zase jen další blbost, kterou dohraju za pár hodin. Ale po nějaké době jsem zjistil, že opak je pravdou. Nejdřív mě napadlo jen to v rychlosti projít, splnit pár úkolů a bude to. Tak se ovšem nestalo..hra mě tak uchvátila, že jsem u ní seděl každý den a kochal se dobrou hratelností ( i když ze začátku jsem to nechápal) i slušnou grafikou. Donutil jsem se hrát tuto hru jako jednu z prvních pořádně a poctivě ( bez jakékoliv pomoci). Stalo se jednoho dne, že jsem se dostal do pekla a zabil toho nejhroznějšího nepřítele.

Po vydání druhého dílu mě napadlo si ho sehnat (jakkoli). Při tom všem hraní a zabíjení posluhovačů pekla jsem byl duchem někde úplně jinde. Povedlo se mi vžít do role své postavy tak silně, že jsem pár hodin vůbec nic okolo sebe nevnímal. Až když se okolo mě válely desítky mrtvých nepřátel a já byl ztracen v pekle, se mi povedlo dostat ze spárů této příliš dlouhé, dobrodružné a dokonale pekelné gamesky. I když vám to asi tak nepřijde, já jsem si vyvražďování a plenění polí plných nepřátel všeho druhu užíval až do posledního konce.
  Po smrti mé postavy (Barbara Ragnorra, už nevím na jaké úrovni) jsem na hru na chvíli zanevřel. To ovšem netrvalo dlouho. S příchodem tohoto datadisku něco ve mně chtělo ještě zkusit dostat se do pekla a zabít toho, kdo tolik ohrožuje svět. Zpočátku  mi vybírání ze dvou ( nebo tří) nových postav zabralo dost času. Výběr padl na Druida a tak se stalo, že můj hrdina vkročil opět do zlem zpustošené země a začal konat dobro. Se zabitím prvních nepřátel a splněním některých úkolů se můj zájem o dohrání stupňoval.

Takže si myslím, že hra Diablo mě určitě zaujala (víc než dost). Očekával jsem sice větší počet nepřátel (spíše nepřátelských ras) a ještě trochu lepší grafiku, ale nakonec se mi zabíjení ve jménu dobra                 ( alespoň jednou) zalíbilo.  Dohrál jsem už skoro všechny postavy na nejlehčí obtížnost a až je dohraji i na tu těžší, pustím se dál s očekáváním třetího dílu.  A když nebude, tak myslím, že nějaká taková se snad někde najde…..možná


Beketamon
21. 06. 2005
Dát tip
Možná že bys tam měl uvést i další postavy, neni tam jenom barbar, je tam dalších 6 postav. Je to dost zmatený, prakticky o ničem. Snad trochu rozvést děj celé hry, když už o ní píšeš recenzi.

Fairiella
17. 06. 2005
Dát tip
no.. docela souhlasím s Dondegem. Ale i s Lyrykem. A Diablo jsem taky dohrála, a recenze má podmanit k tomu hru hrát, ne? Ale jak ji ty publikuješ... nikdy tu hru nevidět, tak vůbec nevím, o co jde, je to zmatený. Chce to předělat, jestli to má bejt recenze a ne jakési zmatené povídání o posedlosti počítačovou hrou...

Alojs
16. 06. 2005
Dát tip
není to dokonalá recenze, ale právě od toho je tady Písmák a ty se tak můžeš zlepšovat, chceš-li v tomhle pokračovat dál a vyvíjet se. Souhlasím s Lyrykem, že tato recenze tady má co pohledávat.

DondedoG
15. 06. 2005
Dát tip
Hej frájo, tohle není recenze ale slhová práce na téma co doma dělá celé hodiny. A to ještě na úrovni 7. třídy... Pár "drobných" nedostatků: 1)na začátku píšeš, že jsi to hrál jen s datadiskem a o kousek dál zase popisuješ jak si to teda zahrál znova, když vydali datadisk. 2) Dobrá grafiak? EHm? Grafika Diabla 2 byla už v době vydání zastaralá a běhala jen an 640x480.. a to jako fakt bejby(datadisk 800x600) 3) Popisuješ zničeho nic Diablo 1 a pak zase 2? trochu se v tom ztrácím... 4) I když hraješ datadisk, jakože na začátku jenom a nakonci zase že sis ho dokupil nebo co, musíš projít prvními 4 akty. Což u tebe nějak nevyznělo. 5) Trochu jsi nevystihl děj co? 6) teda co já hrál Diablo 2, tak tam musíš udělat všechyn mise ne, jsou nutné k posunu dějem. Ty tvrdíš, že jsi to nejdřív prolit a na podruhé sis to vychutnával. Je ale také možné, že byla řeč o jedničce.... Jako recenzi to hodnoti nejde, jednoduše proto, že to není recenze. K té to má daleko jako správný houbař k igelitce....

StvN
08. 06. 2005
Dát tip
Mě teda nejvíc bavil barbar. Jinak dobrý. Recenze to sice neni, ale pro nás nadšence to bude dobrý vždycky.

Slza_hvězd
06. 06. 2005
Dát tip
tibbaR_etihW: ne je to úplně jiný druh hry. Heroesy jsou tahová strategie, kdežto diablo je klasické Rpg

Lyryk
05. 06. 2005
Dát tip
Já myslím, že to sem patří. Jde nám o recenze i neliterární. Tohle je sice literární periférie, ale hry mají také literární základ.

TheCOOK
05. 06. 2005
Dát tip
Díky ti... No jak říkám. Prostě se snažím dostat sem toho co nejvíc.

Slza_hvězd
05. 06. 2005
Dát tip
Lyryk: ano, ale považuješ tohle za recenzi ? Já jsem v tomhle docela zběhlý, takže vím jak by měla recenze hry vypadat a takhle si ji rozhodně nepředstavuju TheCOOK: chybí Ti tam spousta věcí...atmosféra, hudba, hardwarové požadavky a další hodně podstatně věci. K samotné recenzi - nechápu jak si mohl zanevřít na smrt své postavy když opravdu umřít nemůže. Dále - na konci hry bojuješ nikoliv proti Pánovi Destrukce nebo jak ho nazýváš, ale je to opravdu znovuoživený Diablo, kdyby jsi sledoval linii hry určitě bys to pochopil jak k tomu došlo, příběh, nebo nástin děje je další věc, která mi chybí. Co takhle nějaký popis předmětů, srovnání s předchozím dílem ? Dál Slohová stránka recenze - přijde mi to jako by to psal někdo na základní škole, recenze má být chytlavá s příměsí humoru...atd atd... jako kritik rdávám této recenzi 6% end

Slza_hvězd
05. 06. 2005
Dát tip
btw: třetí díl opravdu nebude, škoda... Nicméně doporučuju Sacred, je to v moha ohledech lepší než Diablo. jinak Diablo jsem dohrál na Hell se všemi postavami a mám i bohaté zkušenosti jedna v multiplayeru tak i po netu (další věc co jsi vůbec nezmínil, přitom dnes velmi podstatná !!!)

Vím dostal jsem dost na držku u mé recenze - mimochodem film - a tak se možná má kritika tvé recenze bude zdát poněkud směšná, ale prostě jsem si to přečetl a mám své připomínky. Počeně ti říkám, že takto tecenze nevipadá, ale zase nadruhou stranu si tu hru musim sehnat a zahrát. Teď pařim Herousi, ale nevim jestli jde o stejnej tip hry. Mno nic jinak se to fcelku četlo fajn - pa

Slza_hvězd
04. 06. 2005
Dát tip
** ehm...recenzi hry si představuji trochu jinak když pominu fakt že recenze hry nemá moc na Písmáku co pohledávat, raaděj bych uvítal recenzi stejnojméného literárního "díla" ... ne že bych měl něco proti Diablu, taky jsem ho párkrát přehrál, ale přeci jen... navíc nechápu že nestojíš v případě recenze o hlubší kritiku...

TheCOOK
04. 06. 2005
Dát tip
No já bych to neřešil...prostě to ber takové, jaké to je. Nacpal jsem sem vše, co jsem našel...a ještě něco přibude. A jestli stojíš o recenzi knih Diablo, tak si pár týdnů počkej...jelikož teď mám zkouškové období, tak nemám moc času psát a číst. Ale první díl mám přečtený a už o něm něco píši... Takže trpělivost

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru