Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro mě lyryk KOKOT!

Výběr: tloudev, (mathew)
08. 06. 2005
4
0
3030

A) CO ZDE POVAŽUJETE ZA PROJEV TOLERANCE? Vivat olda, vole. B) MŮŽE BÝT KDOKOLIV JENOM TOLERANTNÍ? Ne. C) JAKÁ MÍRA ÚTOKU VÁM TADY OD DRUHÝCH PŘIPADÁ JIŽ HROZIVÁ? Jakákoli. D) BOJÍTE SE VYJÁDŘIT K VÝŠE UVEDENÝM PROBLÉMŮM A PROČ? Ne. Všechny odezvy do zpráv, budou-li se dotýkat tématu, zveřejním, tak mi raději pište jenom viditelné názory.

Tento výkřik se nenosí a bude označen za hloupý atakdál, toho se nebojím. Je ale třeba, aby vyvážil zklamání z lidí, ať už právníků, nebo plantážníků, zasažených mozkovou chorobou. (Známou jako KLDR komplex)

Znám písmák daleko z dob, kdy ho lyryk neposral. Nevyházel lepší autory, protože nesouhlasili s upevňováním jeho nového "režimu", kdy jsem při studiu literatury a dekadence písmáku rád propadal, trávil na něm celé dny, četl si ostatní autory, zahříván svítivým nápisem "olda" v lévém horním frameu, jenž jako hodný pán krakonoš, zasáhl kdykoli jsme potřebovali. Pravděpodobnost, že ho vystřídá velký bratr, pan Kim Horner, byla vzdálená. Jak vidím, jsem jeden z mála, kdo pláče nad žalostným stavem písmáku (i jiných, emigračních literárních serverů pro politické vězně písmáku).

Z brouzdání na internetu si pamatuji písmáckou pangeu, kterou rozdělil pan Písmák (rozumněj Lyryk), a paní právnička uvádí jeho snahu o spojení. Ať už jde o momentálně aktuální server artelier, či starší literra, jakožto tábory pro emigranty z písmáku, tak i servery jako juhu a podobně, jakožto emigrantské tábory poezie.cz; všechny ukazují, že kdokoli s panem L nesouhlasil, musel prostě odejít (ovšem, měl-li bych uvést polehčující okolnosti, pan L neposlal ideopolicii a autora nenechal vaporizovat, pouze donutil odejít). Kde je snaha o spojení? Není to jako rehabilitovaní nacisté či komunisté, co říkají "ale my sme vážně nevraždili a nedělali svinstva, to se historici spletli..."...? "Zdeňkovy představy o spolupráci" se jeví poněkud zvláštně, ne-li poněkud neuvědoměle (paní je ale právnička, nezáleží na tom, že se objevila, když se má pana Hornera zastat, ale měla by být inteligentní)...

"jedno vím jistě. Písmák nepřešlapuje na místě"... písmák jde nazad. ale dokud se alenka nezastaví, jak má poznat, že ostatní také běží? pokud sami uvedeme, že o oldovi nevíme nic, je celý text poněkud zbytečný... ale čert to vem. řeči o zakládání časopisu, úžasných čtení (sám jsem se jednoho zůčastnil, vím, o čem mluvím), nejsou jakýmisi potěmkinovými vesničkami? jako články o zvyšování přídělů čokolády?

taky si vzpomínám na naše setkání. za Oldy (to je ten hodný) fungovala skupinka nadšenců, klub "nový písmák", jenž plnili slušným tempem požadavky rozšíření písmáku. Co teď? lyryk se neustále snaží založit nějaké sdružení, ale na písmáku už neexistuje nadšení (krom ovšem toho propagandistického), a lidé, jenž jsou ve sdružení, mají jistou negativní specifikaci (zle řečeno : je to banda kokotů). nic se něděje. proč?

proč todle píšu? článek paní právničky mne skutečně zaskočil. Lidé v severní koreji věří, že když vyjde dvojitá duha, ve dne hvězdy a okolo krouží zlatí ptáci, narodil se nový Kim. lyryci se noví, doufám, nerodí. kdyby, musela by vyjít trojitá duha.

so hush, little baby, don't you cry.

lyryk je vlastně hodnej pán.
hrdokosch
15. 06. 2005
Dát tip
delight: víc faktických:nutí, blokuje, maže

hrdokosch
15. 06. 2005
Dát tip
*

taky drž hubu.

ledňáček
10. 06. 2005
Dát tip
pravo "na ucast jako pozorovatel" ti nikdo neupira, jeremy ty se zapojujes do debaty, coz jiste neni ciste "pozorovatelske" a s "duchem" se tezko diskutuje :-)

lawyerka
09. 06. 2005
Dát tip
To je vítězství ledňáčku? To je jen důkaz toho, že tu naháníte lidem strach a já už vidím, že zcela vědomě.

(mathew)
09. 06. 2005
Dát tip
j

ledňáček
09. 06. 2005
Dát tip
lawyerko : chee:-) Vitezstvi ? Aha, mluvis o "boji o moc" ? :) Ne, jen poukazuji na moralni oddanost Lyrykovych spojencu - jen za Boha zadnou diskuzi, radsi se smaznu :).

prý jsem hovado dík.

Zly
09. 06. 2005
Dát tip
no.. a co chceš dělat, teda... Okamžik založení něčeho bývá obvykle spojován s nadějemi a očekáváními. Písmič (jsem tu myslím 4 rok) se rozjel slušně, bylo to dáno chemií těch lidí, ani ne tak Oldou. Zažil jsem ještě Falku a třebas její veršované debaty s Břízou, úžasné věci, zažil jsem třeba hodně vtipné rozhovory mezi Monty_Python a Lyrykem, kteří se hádali pro mě odjakživa, ale kdysi to byla spíše legrajda, než bojůvky. Hromadu úžasností, který tu nejsou. Jen žvanění a v podstatě zápiskové deníčky grafomanů. A pak boje a Literru a teď třebas zase papouchův server, který mě ale už vůbec nezajímá... Tak něco založ, hovado :-) a dej si s tím práci a udělej to tak, aby to bylo fakt úplně hypersvobodné a lidi se tam cítili dobře a všichni se tam zalogují. A neřečňuj tady, jak je to naprd, všichni to cítí po svém..

avi paní právničce.

papouch
08. 06. 2005
Dát tip
dík, žes to řek já bych to nedokázal

Delight
08. 06. 2005
Dát tip
Zajímavý čtení, poněkud černobílý, ale zajímavý.. :)) Vtipná, byť poněkud hořká reakce na úsměvný počin "Lyryk je hrdina" (tak naivní, že ho snad proboha nikdo nemůže brát vážně :))) Jedna faktická: Lyryk (ani Vella) SKUTEČNĚ NENUTÍ kohokoli odcházet. Autoři, kteří cítí nutkání k jakémusi počinu, odcházejí sami, z vlastního popudu a vlastních pocitů nesvobody a křivd... :))

tloudev
08. 06. 2005
Dát tip
ja si tenhle humus dovolim typnout.

Notepass
08. 06. 2005
Dát tip
Del: bohuže nutí

Delight
08. 06. 2005
Dát tip
Note: nenutí, panášku, nenutí.. to, co odcházející "nutí" k odchodu, není Lyryk sám, ale jejich vlastní nastavení hodnot, které se neshoduje s postupy a "řešeními - neřešeními" Lyrykovými.. A jejich vlastní rezignace na boj s větrnými mlýny.. :))

Aymi
08. 06. 2005
Dát tip
"nesouhlasím s tím, co rikate, ale az do sve smrti budu hajit vase pravo to rikat" tot vse rekl kdysi voltaira podepisuji se .) aym

absurd
08. 06. 2005
Dát tip
asi jako Aymi..

Notepass
08. 06. 2005
Dát tip
del: když autora smažou a zablokujou, pak nutí


ledňáček
08. 06. 2005
Dát tip
Jeremy podpori Lyryka a pro jistotu se okamzite smazne :-))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru