Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dikobrazí boa

09. 06. 2005
10
3
3116

rozklepané srdce a tříminutový surrealizmus

 

Tygra do klece a mozek na vodítko,

dívko,

honičkou mezi spletenými pruhy nezískáš sama sebe!

 

Sandálky v slizké rose

lepí se na paty.

Tvá zhrublá kůže,

drásané nitro

…a vzmůžeš se jen na vřískot.

 

 

Rozpuštěné vlásky křehké blondýnky

a drápy ocelota

- iluze je pojem -

a pojem je pravda.

 

Tygra do klece!

Mozek na vodítko!

A kopretiny si dej do vlasů!

(protože u nohou už máš kaktusy)

 

 

 

 

PS: Občas se šimrám

dikobrazím boa...

 


3 názory

parchant
11. 05. 2008
Dát tip
máš to dobrý

caramba... díky moc Nicollette! :-)

Nicollette
28. 04. 2008
Dát tip
tvé věci mě dostávají a baví.. to se moc nestává, že

jarynbacin
27. 09. 2005
Dát tip
Po objektívním, několikerém přečtení musím konsatovat, že je dobrá-tedy dobře volená slova, nezadrhává, dobrý nápad, lehká a přitom sdělná. fakt dobrá práce !!!!!!

blok
17. 08. 2005
Dát tip
co to děláš ? to dílko se mi nelíbí, ale zase líbí ! a vůbec mluvím o dílku, anebo o tebě v něm ? prostě jsi uvolněná svobodná slovo... ale jo, nějak mne přemohly sympatie i když nejsem přítel velkých disertací na téma - čárko, nebo tečko za tvojí kočičí (modrou) dečkou. tak čau a tip ! _:-) blok poetor..

ježiš aymi a čím proboha?! :-o

Aymi
16. 06. 2005
Dát tip
modrá_kočka : ale nic.. .)

no né já to chci vědět! možná jsem paranoidní,ale ta větička na mě působila trošínku jaksi pichlavě.... chtěl jsi tím říct, že se "inspiruji" tedy....že opisuji? či...anebo...? helejď, teď jen tak aby jako .... no tak, prostě: mě klidně může někdo říct, že se mu ten můj výplod nelíbí, ba co víc - může mi i napsat, že se diví, že vůbec taková mongoloidní opice jako já, se vůbec dokázala naučit psát, může mě urážet i zesměšnit - co se díla týče, a já to zkousnu ač mě to možná bude mrzet, ale... co se týká "inspirace", mám na to jen pár pocitů a názorů: vědomě bych se nikdy k "inspiraci" nesnížila a pokud si to někdo myslí a říká, tak mě to neskutečně nasere. No sorry, asi mám dnes blbej den, ale prostě.... asi tak...teda.

Aymi
16. 06. 2005
Dát tip
Ne .) Klid .) Uklidni se, Kotě .)) Jen jsem chtěl, aby sis přečetla moje dílko "Tobě sám o sobě" - bylo věnováno Tobě ... nikde jsem nenasel odezvu, tak jsem usoudil, zes ho necetla ... pokud chces, budu rad, kdyz si ho prectes. Díky aym avi

Aymi
15. 06. 2005
Dát tip
A jéje ... tady se někdo inspiroval ... avi

Neo: jasně, je to divný - takový ty věta jako: "díky, že se ti to líbilo, děkuji za tip, děkuji za tvůj pozitivní názor..." :) no je to divný...ale zase - co chceš napsat, když ti to udělalo radost....no když ti něco udělá radost - poděkuješ.čirý reflex von taky málokdo děkuje, když ho někdo zrube, všiml sis? :) Nimis: "hrubá věcička" - tak tohle označení se mi nevimproč móc líbí Sael, čokoládová: díky za návštěvu, jste kdykoliv vítáni ;)

Sael
12. 06. 2005
Dát tip
iluze je pojem pojem je pravda *

tip

Nimis
11. 06. 2005
Dát tip
:o) Už jen za ten název, hrubá věcička ***

honza: týjo! asi začnu číst komiksy :)...sestřelila se střechy...NO DOVOL?!!!!! ;) díky za návštěvu! ;o))) neoOpica: jen doufám, že kropotina nejni nadávka ;) děkuji, že se ti to líbilo ( no tak tahle věta zní ale dost úchylně...;)) Havranek: škoda, ale taky názor - a díky za něj!

Jeheheman
10. 06. 2005
Dát tip
no jo, surrealismus bych na písmáku uvítallllll ale surrealistická báseň je ještě víc zatížena potřebou harmonické obraznosti. pokud je to změť, tak co s ní i když tahle není až takovou změtí, jen do dobré surrealistické básně cos chybí já tady toho karla prostě musím zkopnout:) Je vítr Tvé vlasy vlají jako pirátská vlajka den odezněl jako zvon je čas loupit nevinná srdce dívek a duhu nad nimi je čas se vrátit do nekonečna pekla které nikdy neodezní obrovská matčina ústa a draví ptáci kteří z nich vylétají aby mi vyklovali vnitřnosti mně železnému rytíři který vyhrál bitvu nad lučním koníkem a vším co se mi postavilo do cesty písečné přesypy hrady z kostek Tvůj dech mne smetává z těchto míst do kraje kde si děti hrají se lvy a kde lze políbit žraloka máš tolik jmen a přece jsi bezejmenná znám Tě líp než zimu která přichází jsi skrytá ve vločkách které mi roztávají na dlani když se objevíš slepí prohlédnou a vidomí oslepnou a pak je pořád tma

Jeheheman
10. 06. 2005
Dát tip
tak nějak jsem to měl na mysli kočko

Jehehehehééééé: no jo, však jo. Já surrealizmem nazývám vše co vypadlo z člověka během zasněné chvíle zcela automaticky. Možná to není TEN pravý surrealizmus, ale JÁ ho takový mám. škatulky, škatulky, škatulky....kdybych to nezatížila surrealistickou koulí, zkritizoval bys to jinak...?

Jeheheman
10. 06. 2005
Dát tip
mno, každý automat surrealistický není, ale je fakt, že šebek to do svýho stroje bouchal celkem auto.. surrealismus zbavil fantazii pout a omezení, jen nezbavil člověka hledání krásy budu upřímný.. nekritizoval bych vůbec, ale s. (v poesii) mě poslední dobou dost zajímá, tak jsem cosi naznačit zkusil. ale ono se to stejně jako vždy nepovedlo. ty ho máš prostě takový a basta:o)

von se člověk taky každýmu holt nezavděčí....:) no evidentně jsi dál než já - ALE - neboj, budu se snažit ti funět na záda

Renas
09. 06. 2005
Dát tip
oh yeah* si jeden z mojich oblubenych psimakov

renas: mezi náma psimákama ;) momentálně musím říct, že tě miluju! ;) no takovou jsi mi udělal radost! a však vieš, že aj ja si tě rada přečítam! :)

Renas
09. 06. 2005
Dát tip
dikobrazy boha, tiez ta mam rad, hlavne tu modru auru okolo tvojho nicku :)

Honza_Princ
09. 06. 2005
Dát tip
jak by řekla moje oblíbená komixová postavička (pan Zambo), než by tě s charakteristickým mňoukotem (neber to osobně. na konci příběhu VŽDY žije jen on): "KAMON KANAGON!!!" ** mozek na vodítko, dívko ................... JO! dej do vlasů!..........kaktusy ................ JO!

Honza_Princ
09. 06. 2005
Dát tip
odpověď na vaši otázku je : "sestřelila ze střechy"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru