Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

.. a na konci k novému začátku bylo ,SLOVO.

11. 06. 2005
1
1
1234
Autor
CHIREN

Nikdo není zbytečný,kdo vnáší světlo do temnoty. CHIREN

Umírala.Dívala se na mně přes oponu bolesti,která bezmocně běsnila v jejím těle.V těle ženy,která se už dávno připravila  na dlouhou cestu ... věčností.Co má cítit člověk,který sdílí její myšlenky,tiché mlčení v šeru nemocničního pokoje?Ve čpícím zápachu desinfekce,marných bojů o lidské životy .. rezignace personálu na osobní účast s člověkem,který je jim tolik podobný,a přesto nemocí tak změněný?!

 Díval jsem se Jí do očí a věděl,že za nimi ... je lidská bytost,která neustále prožívá okamžiky šťastného mládí,síly vášně i radosti z celé své existence.Byla tam .. Ona!

  "Bojím se .." sotva pohnula rty,místností se ta dvě slova rozlila jako přízraky stínů,které nás sledují z druhého břehu.

"Já taky." neměl jsem sílu lhát a našel jinou,která mně nedovolila odvrátit pohled.Už tady nebylo místo ani na to,abych byl na cokoliv pyšný,nebo hrdý.

  "Co je tam ... na druhé straně..?" řekla to,jakoby si tuhle otázku nikdy nepoložila,jakoby o ní nepřemítala celý život...Ona,moudrá žena.Jakoby to bylo poprvé...

 "Je tam .. ( pauza!) nevěděl jsem co mám říct.Stává se vám to?Mně NE! .. prokristapána,kde mám teď hledat odpovědi?!KDE?! ) ... je tam SLOVO" vypadlo to ze mně způsobem,kterému jsem nerozuměl,jakobych celou dobu cítil,že mně něco visí v koutku úst.A pak ..  NIC,byl jsem prázdný .. jako prázdnota,která se chystá nasáknout celým tímhle světem.

 

   Usmála se .. a s posledním výdechem jakobych slyšel: " ... je tam - všechno."

Ticho.Zdálo se,že svět tuhle ztrátu oplakává stejně jako já ... cizí ženu.


1 názor

až na ty drobnosti jako mezery čárky a tak, jo

Miroslawek
11. 06. 2005
Dát tip
cinky břinky přes kamínky kutululů tralalala

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru