Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez ní je to těžké

26. 12. 2000
1
0
2279
Autor
Petulka

Píšu o jednom z nejdůležitějších lidí v životě každého člověka. Každá-každá matka miluje své dítě. A každé dítě to má též v sobě již zabudováno, je to tak už dávno, i třeba že na první pohled to není vidět, ale oplácí mateřskou lásku své matce. Snad každý by to měl alespoň nějak dát své mámě najevo že ji má rád.

V rodinném albu vázaném v kůži, sfouknu z něj závoj z pavučin, na přaplněných stránkách desítek portrétů se vyjímá portrét maminčin. Už uplynul dlouhý čas od dob téhož věku, však moje maminka má v sobě stále tolik krás a nezáleží, zda má třicet či padesát roků. V době, kdy vstoupila jsem poprvé do školy, neměla čas odpovídat na nekonečno hloupým dotazům své dceři, spěchala z práce domů, napsát se mnou úkoly, uvařit večeři, umýt nádobí, vyžehlit, poklidit, s přetvářkou čilosti přečíst pohádku na dobrou noc. Já byla její panenkou, co loučila se s ní pusinkou, tenkráte nemohla mě ještě prosit o pomoc. Už kvůli ní musím něco dokázat, aspoň pokusím se o to moc, chci být její radostí, chci být její chloubou. Dnes sedáváme u stolu, každá srká slaďoučké kafíčko, když vypráví mi, hledím na pracovitou lžičku, jíž kreslí maminka do kávové sedliny znak, jenž se nazývá srdíčko. Cti otce i matku svou-jak praví jedno z přikázání, prožívám okamžiky, když jsme všichni spolu, přeci bychom je všichni ctili, i bez tohoto božího přání !!! Mami mám tě ráda.
Petulka
19. 06. 2001
Dát tip
17.června měla máma kulatý narozeniny, napsala jsem jí tuto básničku na přáníčko. A pak mi pošeptala, že toto byl jeden z nejhezčích dárečků ....... :-))

Rybář
26. 05. 2001
Dát tip
Krásné. Moc krásné.

Sout
16. 04. 2001
Dát tip
Láska nemá hranice,moc děkuju,že jsou lidi co to ví

clovrdik
27. 12. 2000
Dát tip
nebudu se vyjadřovat k básni jako takové, ostatně na formě atd. nezáleží. Tvá báseň mi jenom připomněla, že přesně tohle jsem říct nestih, což mě dodnes sere ( pardon, ale tak ) a asi bude srát napořád ...

alex
27. 12. 2000
Dát tip
moc moc se mi to líbí - vyzařuje z toho tolik tvojí lásky. Umíš krásně vyjádřit své pocity.

Rivka
27. 12. 2000
Dát tip
V rodinném albu ze sametu / jež nevešlo se na můj klín / na stránce plné amoretů / je starý portrét maminčin... (Seifert):)

Mara
26. 12. 2000
Dát tip
měla bys jí dát tudle báseň, říká se že jediná láska mateřská je opravdová (že jsme spojeni neviditelnou pupeční šňůrou)

JiKo
26. 12. 2000
Dát tip
Jo jo!

Rozervanec
26. 12. 2000
Dát tip
Taky jí mám moc ráda. ale problémem spousty lidí je, že vždycky zůstaneme jen u těch pocitů...místo abychom to vyslovili. Zasloužíš si uznání.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru