Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zahradní

28. 12. 2000
2
0
518
Autor
Mechozil

15.5.1992 Nemohl jsem se na Johanku vynadívat když mi vyprávěla ten příběh, kterej se jí sice nikdy nestal, nicméně jí neustále pronásleduje : utíká po úbočí hory, zakopává okameny, zoufale volá o pomoc. Vyběhne z lesa. Za ní se ženou tři muži. Dva z nich jsou jen rozmazané bezvýrazné postavy - zato ten prostřední je mohutný rytíř v temně rudém brnění se zlatou lilií na hrudi a s vytaseným mečem. Už už ji dohánějí, když tu se scéna mění a Johanka vstupuje do zahrady, usedá za spinet a začíná hrát divukrásnou romanci. Přichází princ se zlatými vlasy a okouzlujícím úsměvem, přistoupí k ní - a vbodne jí dýku přímo do srdce. Konec pohádky. (Během vyprávění oloupala pomeranč a podala mi ho, byl šťavnatej a sladkej. BOHUŽEL mě napadlo plivat jadýrka na podlahu, což byla chyba. Johanka totiž nesnáší zametání. Musel jsem vzít do rukou smeták a udělat to sám. Tak se to opakuje už několik dnů)

V zahradní restauraci zvečera seděla a dlouho mlčela Tu plácla se do čela, kam přilítla jí včela Dlouho si ho třela a brečela...
Dent
24. 11. 2004
Dát tip
nečetl jsem prolog, dílo je supr

Dědouch
29. 12. 2000
Dát tip
Píšeš pěkně, zas si na tě clicknu:-)

kafka
29. 12. 2000
Dát tip
je to hmmmmmmm... ;-)) výborné! zvlášť prolog! potom vlastně taky... Viděla bych to jako začátek filmu... o čem? budu přemýšlet! Těším se na Tvoje další dílka!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru