Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hypnotizér z Červeného Kostelce

24. 06. 2005
0
0
1303
Autor
Jaromir_D

Hypnotizér z Červeného Kostelce
Břetislav Kafka (1891-1967) byl jedním z největších duchovědných badatelů. Přestože jeho experimenty a dílo nelze jednoduše spojovat s pojmem léčitelství, stal se inspirací a vzorem pro mnoho léčitelů, kteří jej osobně poznali nebo kteří se seznámili s jeho knihami.

Tento muž u nás neměl během svého života na růžích ustláno ani v meziválečné době, ani za okupace nebo za komunistů, kteří jeho činnost zakázali v roce 1951. Předmětem jeho výzkumu bylo totiž něco navýsost podezřelého - hluboká hypnóza.

Provozoval restaurátorskou dílnu a díky její prosperitě mohl platit několik lidí, se kterými výhradně prováděl hypnotický výzkum, který ve světě nemá obdobu. Jeho jasnovidná média byla schopna nejen nacházet nebožtíky nebo zloděje, ale s jejich pomocí dokázal neskutečné psychické fenomény, například schopnost stanovit u kohokoli přesnou diagnózu v latinských termínech.

Kromě toho - jaksi "navíc" - podal důkaz existence lidské duše a jejích neskutečných možností. Vlastním nákladem vydával knihy popisující experimenty, k jejichž uvěření by dnes byl asi jen málokdo náchylný. Vždy však byly svědecky doloženy; svědectví mu většinou poskytoval místní kaplan, učitel a zaměstnanec banky. Jiří Kuchař
Kovi
18. 09. 2005
Dát tip
dají se na netu někde sehnat jeho články? nebo kde?

Jaromir_D
24. 06. 2005
Dát tip
Nálada dobrá, to je náznak k dlouhemu žiti. Upozornění: Články od B.Kafky jsou dlouhé. Mějte dobrý den.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru