Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nic

26. 06. 2005
3
0
727
Autor
hUNASKA

Vím že to není nic.

S tíhou u srdce běžím pryč. Vzdaluji se od tebe a přitom mě to táhne zpět. Kam to vůbec běžím? Alejí rozkvetlých lip, cítím vůni květin a předtuchu nadcházejícího deště. Miluji déšt, proto protože tys ho taky miloval, miluji zemi po nížs šel, cestou plnou střepů kudy teď jdu já, ovšem...teď je milosrdná, jde se mi tak lehce..uvnitř mě však tíží skály světa. U tebe to bylo naopak, chodila jsi měl rozedraná ale duši čistou jako labutí pírka..Možná proto jsme se minuli a stále míjíme. Vstupuji do lesa protkaného přívětivou pavučinou slunečních paprsků, měkce našlapuji a chvílemi se dívám do nebe. Kde jste kdo? Nechci tu být sama, jen vítr šumí mezi listy stromů a listy se v něm lehce třepotají. Chci pryč a zároveň tu chci být. Musím jít dál. Podivné ticho. Netroufám si ze sebe vydat ani hlásku. Ty nepřicházíš a nevoláš mě nazpátek.Vycházím z lesa a nevidím nic, jen černo a cesta zpět se uzavírá v nic, nic které mě obklopuje. Chtěla bych myslet, anebo ne? Nevím..chtela bych být hloupejsi nez sem,nemusela bych se myslenkami zaobírat vůbec.I blázni mají svůj svět. Já už nemám nic, nezbývá než skočit tam, do toho nic.Na strach nemám pomyšlení, co se ještě může stát?Padám cihlovou věží a myslím na tebe, žádná jiná vzpomínka mi nezbyla a jsem tomu ráda.Ani jedna by nebyla tak krásná.Hezčí už nemůže být.


hUNASKA
28. 06. 2005
Dát tip
Děkuju fám za kritiky:o)

balsiker
27. 06. 2005
Dát tip
No, úvaha to zřejmě není, ale je to napsané celkem hezky. Jen ještě opravit nějaké ty pravopisné chybičky.

I blázni mají svůj svět a ten je mnohem nádhernější než ta špína všude kolem... Všichni lidi by měli být "blázni" pak by na světě bylo nádherně. Moc se mi to líbilo a posílám TIP:-)

DRAHT
26. 06. 2005
Dát tip
Myslím, že v různých podobách si něčím podobným prošel každý. Ta úvaha není špatná, jenom ten závěr bych poopravil. Nikdy nyní tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. A naopak. To co považujeme na nejhezčí a nepřekonatelné ( většinou věci ztracené ) se časem ukáží tak snadno překonatelné. Chce to jenom neztrácet naději, nevracet se k minulosti a myslet na budoucnost. Posílám TIP a přeji slunce v duši.

hUNASKA
26. 06. 2005
Dát tip
S tím závěrem souhlasím a děkuju.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru