Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Popletene kralovstvi

27. 06. 2005
2
0
1022

Prebirala jsem stary papiry a tohle jsem nasla. Jestli uz to budete cist, tak prosim napiste svuj nazor.

     Bylo nebylo jedno kralovstvi, kde bylo vsechno vzhuru nohama. Princezna nejradeji hravala vybijenou a pana krale vzdycky nastvalo, kdyz se strefila zrovna do neho. Jednou ho trefila do hlavy, div mu neupadla koruna. Kral si myslel, ze kdyz svou dceru provda, tak bude vsemu konec, jenomze princezna vubec nevypadala, ze by se chtela vdavat. Za prve vzdycky radeji hravala vselijake micove hry, nebo na schovku s kasparkem a dvorany a za druhe by z ni princ zrejme dostal psotnik. Pani kralovnu zase vzdycky nastvalo, ze mela poslapane kytky na zahrade.

 

     Jednoho dne princeznu napadlo, ze usporadaji exhibici ve vybijene. Kral se z toho malem zblaznil a kralovna z toho malem dostala sok, ale nakonec rekli, ze jim to je jedno a at si usporadaji co chteji.

Uskutecnil se tedy turnaj. Hralo se v kralovske zahrade a krome rozmetanych kytek a omraceneho zahradnika, byla zahrada docela v poradku.

Dvacetipatrovy dort, ktery byl pripraveny pro viteze, misto aby skoncil u nekoho v zaludku, byl znicen micem, ktery na nej necekane priletel z nepresneho, prudkeho podani. Kuchari tedy misto dortu dali princeznine druzstvu vajicka. Tahle cena se jim dvakrat nelibila a tak to po kazdem zacali hazet. Princovo druzstvo radsi rychle sedlo na kone a uteklo, protoze se nechtelo ucastnit tehle vajickove bitvy.

Kral se v tomhle zmatku rozhodl, ze vsem zakaze aby hrali vybijenou. Nikdo ho ale neposlechl a kytky se nicily dal.

Nejenom kytky, ale rozbijela se take okna a to uz byl pro krale vrchol!

Prohlasil tedy, ze kdyz nejaky princ porazi druzstvo jeho dcery ve vybijene, ten ze si ji muze vzit a pul kralovstvi k tomu a nebo naopak, jak kdo bude chtit, protoze si nemyslel, ze by nekdo chtel mit znicenou zahradu a rozbita okna, jak to tohle kralovstvi muselo posledni leta trpet. Kazdy princ se vzdycky natrasal na vyhru a prohru si vubec nepripoustel, ale uplynulo nekolik turnaju a nikdo domaci druzstvo ne a ne porazit. Kral to tedy vzdal a dal se na vybijenou. Za chvili ji hralo cele kralovstvi a vsem bylo veselo. A jestli neumreli, tak tam jeste ted litaji mice, poslapavaji se kytky, rozbiji se okna, hraje se o dvacetipatrovy dort atd...

Zazvonil zvonec a pohadky je konec!!!


balsiker
01. 07. 2005
Dát tip
Hm, hezký.

Diky moc ;-)

andromeda
27. 06. 2005
Dát tip
pobavilo me to, príjemná pohádka, tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru